HCL.HR

Pomoć pri slaganju PC konfiguracija

• 11565 Odgovora
  • 3840577 Hitova
Odg: Pomoć pri slaganju PC konfiguracija
« Odgovori #3630 : 14. Siječanj, 2015., 15:27 »
@Andrash

Ako sam uspio dobro pokopcati, kada pricamo o i5k i i7k nije doslo do toga da i5k ne moze pokrenuti nego da ima nesto manje fps-a od i7k, i ako sam dobro vidio tu je rijec o ogromnim fps, 150+ pa nije mi bas toliko bitno da li imam 130 ili 160 fpsa, ako se ne varam sve iznad nekih 60 fpsa je zapravo jako fluidno i igrivo.

Sto se SLI tice, sada sasvim sigurno ne. Ako sam dobro razumio u prijasnjim postovima od mrmuscola i tebe na 1080p je sasvim dovoljan gtx970 posto nemam 2k ili 4k monitor ne znam da li cu skoro uopce ici na sli, kad kazem skoro mislim 2-3 godine mozda i vise.

Da li da onda ostanem pri onome AOC-u od 144 HZ-a ? Da li ce on ikako doci do izrazaja, jer ta TN matrica nema kvalitetu IPS slike, ali ima puno manji odziv itd itd, kojekakve ''gamerske performanse''.

Sto se i5k sa 4.0 GHza tice, pa bio bi vise nego zadovoljan , i mislim da bi to bilo sasvim oke.

Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3, ostajem pri ovoj onda mbo za svaki slucaj.

« Odgovori #3631 : 14. Siječanj, 2015., 19:29 »
Nisam jucer bio u mogucnosti odgovoriti pa cu sada!

Mrmuscolo:
Jedini tvoj konkretan primjer na moju konfu je nedostatak boljeg kucista.Te Inno grafe su sasvim ok zato jer su smanjeni problemi sa zagrijavanjem i vise to nije kako prije na gtx 770 i gtx 760 modelima sa starijom vrstom hladnjaka.Zalman je manje kuciste od Fractala koji je ujedno i vise nego duplo skuplji a ne nudi skoro pa nista vise sta se tice samog interijera sem boljih hladnjaka jer su ujedno i veci od Zalmanovih te nesto veceg unutarnjeg prostora i podrske za vece radijatore.Zalman je sasvim zadovoljavajuce kuciste cvrste građe,dobrog rashladnog sistema te dobre podrske za cable managment.

Andrash:
To sta ti govoris za i7micu ona je bolja jedino u programiranjima i slicnim aktivnostima koje nemaju veze sa gamingom,a sama korist od njenog hyper threadinga u gamingu ne donosi skoro nista ni sada pa ni u buduce zato jer to nisu prave jezgre a porast performansa i da ih full iskoristi nebi bio veci od 8-10 posto sto je neisplativo za 1000kn razlike.Jedinu prevagu bi i7 donio sa nekim SLI setupom sa dvije high end grafe na 4K rezoluciji jer bi tamo bila potrebna veca procesorska snaga ali to je opet zanemarivo kad ni sa 3 gtx 970 nece na toj rezoluciji igrat kak se spada sa svim detaljima.
Igre znatno vise napreduju sta se tice grafike a ne procesora gdje i jedan i5 2500k koji je izasao prije 4 godine sve zivo moze vrtiti i podrzati najajce grafe a vjerojatno ce i jos 3 iduce godine biti tako.

Sta se tice SLI setupa sa 2x gtx 970 imati ce puno bolji i fluidniji fps od samoga pocetka te ce imati i znatno manji pad fpsa u svim igrama a ujedno i nece imati potrebe za nadogradnjom na jacu grafiku naredne 3-4 godine sa igranjem na max detaljima.I5 je za to rođena i netreba nista jace od nje,također lako ustedi na jeftinijem SSD-u na kojem ne gubi nista u kaacitetu nego nesto malo na brzini ali opet ima 240GB SSD,plocu sam ja osobno stavio Asrock z97 extreme 4 a mogao sam i Gigu koju je on odabrao ali nisam jer mi je z97 best buy izbor s obzirom na mogucnosti ploce a podjednake su cijene.Ako bi bas zelio bolje kuciste moze uzeti SSD 120GB a staviti neko Fractalovo,Corsairovo ili NZXT kuciste.Sve u svemu ustedilo se na pojedinim komponentama ali i dalje se nije gubilo nista znacajno na njima jer mu je kapacitet ostao jedino je uzeo komponentenesto manjih performansi.

Stvar kod ovoga foruma je  to sta samo dvoje ljudi ovdje preporucuje komponente a ujedno su to i admini pa ljudi koji neznaju lako padaju na vas utjecaj zbog trenutne pozicije na forumu,a u biti neznate nista inovativnije i znacajnije sloziti i predloziti nego samo ziheraski nabacivati skupe komponente i kunuti se u njihovu kvalitetu i brziniu bez nekih odrazaja na gaming sto jeej na kraju kraja i najbitnije.

Ti mozes misliti sta hoces ja znam sa kojim sam komponentama radio i za koje mogu tvrditi nesto i davati savjete.

« Odgovori #3632 : 14. Siječanj, 2015., 20:05 »
@Andrash

Ako sam uspio dobro pokopcati, kada pricamo o i5k i i7k nije doslo do toga da i5k ne moze pokrenuti nego da ima nesto manje fps-a od i7k, i ako sam dobro vidio tu je rijec o ogromnim fps, 150+ pa nije mi bas toliko bitno da li imam 130 ili 160 fpsa, ako se ne varam sve iznad nekih 60 fpsa je zapravo jako fluidno i igrivo.

Sto se SLI tice, sada sasvim sigurno ne. Ako sam dobro razumio u prijasnjim postovima od mrmuscola i tebe na 1080p je sasvim dovoljan gtx970 posto nemam 2k ili 4k monitor ne znam da li cu skoro uopce ici na sli, kad kazem skoro mislim 2-3 godine mozda i vise.

Da li da onda ostanem pri onome AOC-u od 144 HZ-a ? Da li ce on ikako doci do izrazaja, jer ta TN matrica nema kvalitetu IPS slike, ali ima puno manji odziv itd itd, kojekakve ''gamerske performanse''.

Sto se i5k sa 4.0 GHza tice, pa bio bi vise nego zadovoljan , i mislim da bi to bilo sasvim oke.

Sta se ploce tice neces ni sa jednom pogrijesiti isto kostaju a razlike u plocama skoro i nema to je stvar osobnog izbora sto neko vise voli Gigabyte a neko Asrock.
Ti prijatelju imas odlican buđet i mozes imati odlican monitor i super konfu sa svom periferijom za 11500kn.
Evo ti moj prijedlog kako bi aj postupio sa tvojim buđetom:

Monitor:
1 x    AOC G2460PQU, LCD LED 24", 16:9, 1920 x 1080 144 Hz

Miš i tipkovnica:
1 x    Zalman ZM-K400G gaming keyboard, 12 programmable keys,light
1 x    Genius Maurus X, igraći miš, crni, Full Speed USB, tipke : 6

Konfa:
1x    Gigabyte GTX970 WF3 OC 4GB GDDR5, GV-N970WF3OC, 256 bit,
1 x    Procesor Intel Core i5-4690K (3.50GHz,1MB,6MB,88 W,1150) Box
1 x    Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3, s1150, ATX, Intel® Z97 Express
1 x    Cooler Master Hyper 212 Evo,2011,1366/1156/775/AM3/ 626g,13-32dB
2 x    DDR3 4GB (1x4GB) Kingston, 1866MHz, CL10, HyperX FURY, HX318C10F
1 x    Napajanje XFX TS Series 550W PSU -P1550S-GREEN
1 x    Kingston SSD 120GB HyperX Fury, 2.5", SATA 3 6G
1 x    TOSHIBA 1TB, 7200rpm, SATA 6 Gb/s, 32MB, DT01ACA100
1 x    DVD upisivač LG GH24NS, DVD±RW, 24x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R
1 x    Zalman Z3 PLUS mid tower case. 192(W)x465(H)x430(D)mm. MB standa

Ukupno:11.494,92Kn! ADM.hr bespaltno slaganje i dostava!
Eto imas sve,stavio sam ti i Gigabyteovu plou kad vec hoces!

« Zadnja izmjena: 14. Siječanj, 2015., 20:39 Extreme »

« Odgovori #3633 : 14. Siječanj, 2015., 21:33 »
Kao prvo nemojte se prepirati tako neprijateljski nastrojeni, ovdje smo da razmijenimo iskustva, tj ja nemam bas puno za razmijeniti vise manje upijam od vas :)

Kao drugo, Extreme hvala na trudu i ponudi. Evo bas ju sada gledam i remiziram malo, ovaj monitor definitivno uzeti u instaru 400+ kn jeftiniji, ne znam zasto ga je tako adm pretplatio.
Genius i Zalman jako dobri, cak mozda i bolji od mog izbora tamo. GPU I MBO isti. Vidim napravio si ustedu na napajanju, hladnjaku, SSD je manji, nisam siguran , razmisljao sam da li da uzmem 120GB ali sam se radije odlucio za 250 GB opciju za svaki slucaj, Nema apsolutno nikakve veze sa gamingom, ali mrzim sporo ucitavanje etc.
O kucistima ne mogu govoriti jer nemam blagog pojma po cemu se to gleda, koje je kuciste bolje od prethodnog i slicno.

I na kraju procesor sam ostavio za kraj, jer sam si i sam vec prebacio na kosarici procesor na i5 4690k jer mislim da nisam spreman za i7k. Ne vjerujem da cu iskoristiti sav njegov potencijal i to bi bilo bezveze bacanje novaca ( za sada ).

Kratak prikaz košarice ( ne uključujući monitor)

Jos su ostale neke sitnice za rijesiti ali to je sve formalnosti radi, HDD sam smanjio na 2TB, mislim da mi je jedan premalo a preskupo bi me izaslo i mozda ne potrebno da uzmem 1TB SSD i sve trpam na SSD. Sto se misa i tipkovnice tice, ovo im je neka akcija izgleda sasvim pristojno, i eventualno jos 8gb ce biti dodano RAM-a.

Hvala Vam na trudu, stvarno ste dobra ekipa :) malo se svi porječkaju tu i tamo ali ste svi voljni pomoci i to je jako pohvalno.
« Zadnja izmjena: 14. Siječanj, 2015., 21:35 PDFdoc »

« Odgovori #3634 : 14. Siječanj, 2015., 21:59 »
Evo da ti jos neke nejasnoce razjasnim:

Sta se tice SSD-a nije lose ici na 250 GB ne osporavam to,ali njega neces koristiti kao pohranu nego ces na njega instalirati Windowse i igrice radi brzeg pokretanja a za to ti je 120GB i vise nego dovoljan,eventualno da se bavis programiranjem i slicno pa koristis masu velikih programa isplatilo bi se uzeti veci SSD,hard disk ti je za pohranu dobro ako ti je 1TB malo mozes uzeti 2tb sasvim dosta za svakoga cak bi razislio i da uzmes jedan 1tb interni a 1tb eksterni tako da ga mozes nositi sa sobom i prebacivati na vise mjesta podatke.

Napajanje ti je sasvim dovoljno i od 450w jer bi ti konfa sa klokanim i5 do neba i gtx 970 te osatkom konfe vukla maksimalno 350w tako da bi imao jos nesto manje od 100w neiskoristenih.Ako si se odlucio na 650w to je ok izbor ako ces kasnije ici na jos jednu GTX 970 makar je po meni bolje ako nejdes odma na SLI niti ga ne rediti kasnije vec za 2 godine uzeti sasvim novu zasebnu grafu zato jer je uvijek bolja jedna jaca zasebna nego dvije slabije.
Kuciste biraj po vlastitom izboru to je stvar osobnog izbora makar bih ti dao preporuku na oo odlicno kuciste od Corsaira meni jako ljepo sa velikim prozorom sa strane za pogled na komponente i ljepo osvjetljeno sa led ventilatorima,također odlicno opremljeno i visokih mogucnosti također ima i potporu za 120mm radijatore i vodena hlađenja http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_34_176&products_id=15687

« Odgovori #3635 : 14. Siječanj, 2015., 22:05 »
Ne nije to jedino, procitaj ponovno sve jer ti nije nista jasno. Nije to nikakav novi hladnjak, vec je isti kao i na GTX 760 samo s kozmetickim izmjenama plasticnog pokrova i ventilatorima sa GTX 770. Mrvicu bolje se ponasa samo zbog toga jer GTX 970 dolazi s nizim tdp-om. I opet ponavljam to nije graficka za SLI. Reci za R5 da nista posebno ne nudi u odnosu na Z3 moze samo velika neznalica, a dobro se zna kolika je razlika u kvaliteti, opremljenosti i dodatnim mogucnostima.

Andrashova je svaka na mjestu i potpuno je u pravu, samo tebi nije jasno o cemu se ovdje prica i u totalno si drugoj sferi sa svojim nacinom razmisljanja. Niti ne vidis kakve nebuloze pises, covjeku objasnis razliku izmjedu maticnih tako da ispada da je jedina razlika zato sto neko voli Gigabyte, a neko ASRock ili nesto trece ... pa covjece daj se poslusaj.

Preporucis mu tipkovnicu od 200 kn koja je by the way jedan od najgorih mogucih odabira u tom rangu, Logitech G103 ju papa za dorucak, a da ne pricam o tome kako uredno rikavaju u jamstvenom roku, odlaze tipke i sl. kvarovi zbog lose kvalitete.

Objasni mi molim te jos neke stvari:
- Kako ce on staviti drugu Gigabyte GTX 970 u Z3+ kada ne stane? Vidim jako si ti upoznat s tim kucistem, mozda da mu preporucis sad da si malo prepili hdd bay?
- Na koju foru bi taj XFX  mogao drzati 2 GTX 970, u kojim snovima? Njihova potrosnja je ekvivalentna R9 290X, a osobno sam testirao TRI-X 290 sa njime i napajanje se gasi prilikom testiranja kompletne konfiguracije u full loadu, jer se pregrijava i ventilator vristi. Opet nije ti jasno da to nije napajanje za takav setup, a kamoli na duze staze jer ce kad tad otici u vjecna lovista. Sad mi samo reci kako ima 5 godina garancije pa da se ne mora on brinuti oko toga i da je potrosnja prilikom gaminga manja pa to nece biti tako.
- Meces Hyper X ssd pored neosjetno skupljih i boljih Intela 520/530 s vecom garancijom u ovakvom budjetu.

Modovi smo s razlogom, a ako imas kakvih primjedbi obrati se administratoru jer svatko tko je dosao ovdje je dobio kvalitetan savjet bez ovakvih marginalnih gluposti kakve pises i zahvalio se na pomoci. Ti se ides javljati, a slazes stvari koje su nekompatibilne, ne pripadaju zahtjevima koji se traze i stvaras ljudima dodatne probleme.

Zadnji put te upozoravam, pocni se normalno ponasati, ne pametuj o onome sto ne znas i ne preporucuj ovakve lose konfiguracije jer cu inace biti primoran okrenuti plocu.

PDFdoc

Sto ces na kraju s monitorom ako ti nije bitan visi fps, onda lagano sve iznad 60Hz gubi smisao i bolje bi bilo ici na kvalitetniju sliku aka neki VA/IPS monitor, a onda i SLI otpada jer ce GTX 970 biti dovoljna za stabilnih 60fps-a i pametnije je kasnije uzeti opet jednu jacu karticu.

Odogovori jos na to pa cemo lagano sve privesti kraju.

« Zadnja izmjena: 14. Siječanj, 2015., 22:55 mrmuscolo »

« Odgovori #3636 : 14. Siječanj, 2015., 22:29 »
Na ova pitanja koja trazis da ti objasnim ajde kad vec oces:

Za tipkovnicu neko je imao problema neko nije nisu sve lose,osobno sam ju tavio zbog izgleda tako i tako u tom cjenovnom rangu nece osjetit neke boljitke u periferiji pa sam slozio po onome kako mi se vizualno sviđa koja komponenta.

-Ja svoju konfu nisam ni slagao za SLI,rekao sam da moze SLI napraviti u onom Corsairu i svom Fractalu kojeg je stavio.
-Za napajanje sam rekao da XFX 650w moze drzati SLI gtx 970 onog kojeg je i stavio u svoju konfu na slici
-Hyper x je stavljen da se ne prelazi buđet previse uostalom to je sasvim pristojan SSD,Intel 520 nisam vidio u ponudi

Eto za kraj ajde mi navedii po cemu je to sve bolja Gigabyte ploca koliko tvrdis?

Samo da se jos osvrnem na svoje ponasanje:
Ja nikoga ne vrijeđam samo diskutiram,svako ima pravo na svoje misljenje i diskusiju ovo je forum,ako ti smeta sto kazem za neke stvari da nisu u pravu u redu daj mi ban kad nedas da ti se nista kaze.

*

andrash

• 5939
« Odgovori #3637 : 14. Siječanj, 2015., 22:38 »
@Andrash

Što se tiče monitora rekao si da si se odlučio za 144hz monitor, te da ciljaš na fps iznad 60. To je ujedno i jedini razlog zašto ekipa ide na taj monitor (i to često ciljaju na 120+ fps) te si djelovao odlučno da to i dalje želiš. Isto tako sam ti rekao da 60hz monitori i nisu nekakav limitirajući faktor za grafe tipa gtx 970 kao što su ti rekli jer kad odšiljiš detalje (a pogotovo filtere) nije baš da ćeš stalno imati barem 60 fps (u nekima ti ni average neće biti 60). Isto tako u situacijama kad bi bilo 60fps i više - to je super fluidno, mnogima zapravo i ne treba prikaz višeg (nit bi osjetili razliku), tako da nije da nešto puno "gubiš" sa takvim monitorom, te ljudi uglavnom radije idu na panele sa kvalitetnijim prikazom slike, dok su ovi monitori više za kompetitivni/profesionalni gaming. Uostalom to smo sve već prošli. 

Evo ti recimo par benčeva novijih igara da vidiš ovo za fps sa gtx 970 - što sam ti btw spomenio čisto da se možda nebi razočarao - jer ne znam kakva očekivanja imaš i koliko si zahtjevan gamer, jer neki su zadovoljni čak i sa 25-30+ fps (dakle samo da nema štekanja), nije svatko isti....

http://www.guru3d.com/articles_pages/dragon_age_inquisition_vga_graphics_performance_benchmark_review,7.html
http://www.techspot.com/review/917-far-cry-4-benchmarks/page3.html
http://www.anandtech.com/show/8738/benchmarked-assassins-creed-unity/2 

Evo ti par razmišljanja od usera te grafe (rekao bi zahtjevniji gameri) da nebi bilo sve na hw portalima:

http://forum.pcekspert.com/showpost.php?p=2709612&postcount=733
http://forum.pcekspert.com/showpost.php?p=2709614&postcount=734

Znači moja logika je bila sljedeća:

Rekao si da želiš preko 60 fps i imaš monitor koji to može prikazat - 60 fps + za sobom povlači 2x gtx 970 - što za sobom povlači pitanje bottlenecka i5-ice u next gen igrama sa te 2 grafe (jer je logika da ono što si platio želiš što više iskoristiti) - dakle i7 itd. Jer prema tvojim zahtjevima pričamo već o enthusiast level pc.

Međutim vidim da nisi toliko siguran u to što želiš. Prema ovome što si pisao o i5 -ici - možda si mislio da je slabija nego što jest, jer nema govora da ona nešto neće moći pokrenuti, niti da će štekati sljedećih nekoliko godina. AKo nisi toliko zahtjevan koliko si mislio - može se konfa drastično srezat ako si zadovoljan sa jednom gtx 970. Recimo onda uzmeš i5-icu, dakle drugu grafu ni ne stavljaš, onda možeš uštedjeti na mbo, također i napajanju (recimo 450w gold, 550w bronze, IPS/PLS monitor...

Andrash:
To sta ti govoris za i7micu ona je bolja jedino u programiranjima i slicnim aktivnostima koje nemaju veze sa gamingom

i7 za programiranje (c++ i sl.?) WTF? Koliko sam upratio nije ti ovo prvi put da ovu grešku radiš po forumima (doduše ovo je još mala beba) -  i i5-ica je i više nego dovoljna za takve stvari. Mnogima je za programiranje dovoljan čak i celeron od 250kn, tebi je ovo možda zezancija, al shvati da bi nekoga mogao dezinformirati takvim preporukama. Također je vrijeme da naučiš koristit opciju uredi da ne radiš duple postove

« Zadnja izmjena: 14. Siječanj, 2015., 23:12 Andrash »

« Odgovori #3638 : 14. Siječanj, 2015., 23:01 »
Vidim da sad vec procas da SLI ima smisla znaci mjenjas misljenje jer si uvidio da sam u pravu sto se toa tice u ovom buđetu.Za i7 sam mislio na rendiranja,obrade velikih fileova i slicno,samo sam se tako izrazio "programiranja".Uostalom ja ne pisem po drugim forumima samo citam Toms Hardware i slicne strane forume...

« Zadnja izmjena: 14. Siječanj, 2015., 23:15 Andrash »

« Odgovori #3639 : 14. Siječanj, 2015., 23:12 »
Ma da, gotovo sam kupio konfiguraciju kakvu smo prvobitno sastavili i onda nakon toga 100 razlicitih misljenja, sve sam izmijenjao, i onda nakon svega sam potpuno postao ne siguran o tome, sto zapravo zelim.

Da ja sam mislio da je i5k slabija nego kakvom ju prikazuju. Ne,nisam jedan od onih, kojemu je stalo do svakog sitnog fps-a , visok fps mi je bitan, ali bitnija mi je fluidnost i igrivost. Zar je onda tako lose uzet taj AOC, ako ne idem na SLI i i7k ? Nekako sam bas zabrijo za tih 144Hza, nije valjda da nece doci do izrazaja sa samo jednom 970 i i5k ?

Taj AOC me se dojmio sa tim odzivom, HZima, sasvim skroman monitor.

Da, vidim sto si htio reci. Nisu bas zadovoljno na apsolutno max detaljima sa pojedinim igrama, i da im stvara probleme i na 60fps-a. Ali dolje pise da neki SLI/CFI ne sljakaju na nekim novim igrama.

Kad kazes da mogu ustedit na mbo, vjerojatno onda mislis predloziti mbo koja ne podrzava SLI ? sto je u konacnici jeftinije

Da, u svakom slucaju bi isao na jednu gtx 970. Mislim da nema potrebe za dvije, a ako za 2-3 godine bude potrebe e pa boga mu, ima da ga sastavljam opet makar mi to bilo zadnje. :piva:

@mrmuscolo
ma najradije bi ostao pri tome monitoru, ako to uopce ima smisla, ali bi isao sa jednom gtx970 bez SLI

edit: nisam znao da SLI igra takvu ulgou u drugim komponentama, i to me zapravo najvise zbunjuje. Mislio sam da mogu jednostavno ostaviti otvorenu opciju za kasnije, SLI da ili ne jednostavno ako bude potreba, ali ona za sobom povlaci sve ostale komponente za koje se zapravo moram odluciti sada. Ako uzmem i7k, ovu mbo, onda sam odmah mogao uzeti i jos jednu graficku. Jer zapravo sada smo ''pripremili'' konfiguraciju za buducu nadogradnju sa jos jednom GPU. Ako ostavim ovakvu konfiguraciju a ne uzmem SLI onda je to bevzeze :solidus:
« Zadnja izmjena: 14. Siječanj, 2015., 23:23 PDFdoc »

*

andrash

• 5939
« Odgovori #3640 : 14. Siječanj, 2015., 23:15 »
Vidim da sad vec procas da SLI ima smisla znaci mjenjas misljenje jer si uvidio da sam u pravu sto se toa tice u ovom buđetu.Za i7 sam mislio na rendiranja,obrade velikih fileova i slicno,samo sam se tako izrazio "programiranja".Uostalom ja ne pisem po drugim forumima samo citam Toms Hardware i slicne strane forume...

Zamolio bih te kad već pametuješ da pratiš njegovu priču od početka. SLI je planiran od starta. Prvotni plan je bio da ide na i7, a druga grafa kasnije.
Ovo za "programiranje" radije nebih komentirao.

Zar je onda tako lose uzet taj AOC, ako ne idem na SLI i i7k ?

Taj AOC će upravo doći do izražaja sa takvim setupom (i7 + SLI). U bilo kakvom drugom scenariju i7 nema smisla (zato se inače i ne preporučuje i7 za gaming)

Citat:
Nekako sam bas zabrijo za tih 144Hza, nije valjda da nece doci do izrazaja sa samo jednom 970 i i5k ?

U takvom scenariju baš i neće nešto posebno doći do izražaja 144hz monitor (u zahtjevnim igrama). Ali naravno možeš ti uzeti taj monitor ako želiš, nije sporno. Samo sa jednom gtx 970 bi osobno radije uzeo osjetno jeftiniji monitor sa kvalitetnijim prikazom slike od TN monitora (IPS/PLS, ondosno AD-IPS, AD-PLS). Što se tiče odaziva - ne razbijaj glavu time. Vjeruj mi skoro nitko ne može osjetit tu razliku. Eventualno pomaže profi gamerima, i tu je riječ o promilima. Prouči na netu tu temu koliko je zapravo odaziv bitan
« Zadnja izmjena: 14. Siječanj, 2015., 23:39 Andrash »

« Odgovori #3641 : 14. Siječanj, 2015., 23:27 »
Extreme

Ne izvlaci se, moj odgovor se odnosi na tvoja prijasnja 2 posta. Da nisi slagao konfiguraciju za SLI onda mu nebi ostavio 144Hz monitor vec bi savjetovao 60Hz VA/IPS/PLS i objasnio zasto si tako slozio. Stedis na ssd-u 50-100 kn u budjetu od 11k - nemoj biti smijesan. Opet krivo savjetujes ni u Corsair ne stane druga Giga, samo u Fractal. Sto se tice maticne ja ti ne mislim objasanjavati razlike lijepo se prihvati posla i uci, a i to bi trebao znati u 7 godina ""iskustva" i s obzirom koliko pametujes.

Ne vrijedjas, ali provociras, nameces tvrdnje koje ne stoje i dezinformiras te na kraju krajeva zbunjujes covjeka. Njegov upit se protegao na 3 stranice jer moramo covjeka odgovorati od tvojih "inovativnih" ideja. Ovo nije tvoje misljenje jer sve recitiras sto si procitao neshvaceno drugdje od nekoga, a pogotovo diskusija jer vuces sve na svoj mlin. 

EOD i ne odgovaraj mi vise i pusti da mu se pomogne na pravi naci.

PDFdoc

Onda ostani na njemu i kroz kraci period nadogradi jos jednu GTX 970 jer ako zelis maxat sve next gen igre ima itekako potrebe. i5k je ok, medjutim objasnjeno ti je vec da je i7 bolji izbor za takvu opciju.

Ustede se odnose na to ako se odlucis za 60Hz monitor, a onda kasnije i SLI gubi smisao s obzirom kako napreduje razvitak grafickih. Uzmi malo vremena, pregledaj jos jednom sve sto smo ti Andrash i ja predlozili, razmisli malo i javi se sutra s konkretnim smjerom u kojem zelis ici. Ne moras siliti jer se ipak radi o velkom novcu.
« Zadnja izmjena: 14. Siječanj, 2015., 23:35 mrmuscolo »

« Odgovori #3642 : 14. Siječanj, 2015., 23:30 »
Ako nejde odma na SLI nema ga smisla ni raditi kasnije,za dvije godine bih rađe prodao ovu trenutnu gtx970 pa uzeo opet neku high end zasebnu.
Monitor mozes i nemoras uzeti 144HZ,evo u tom slucaju bih ja rađe isao na i7 4790k pa uzeo jeftiniji monitor evo ovaj monitor bih uzeo http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_186&products_id=15220 a ostatk para preusmjerio na i7 smatram da je to pametniji potez za potrositi novce makar ti je i7 nepotreban.

*

andrash

• 5939
« Odgovori #3643 : 14. Siječanj, 2015., 23:34 »
evo u tom slucaju bih ja rađe isao na i7 4790k pa uzeo jeftiniji monitor evo ovaj monitor bih uzeo http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_186&products_id=15220 a ostatk para preusmjerio na i7 smatram da je to pametniji potez za potrositi novce makar ti je i7 nepotreban.

:fpalm: :ave:

« Odgovori #3644 : 14. Siječanj, 2015., 23:39 »
Dap, razumijem. i7+SLI iz 144Hza izvlaci zapravo njegov maksimum. Iskreno, cuo sam da te TN matrice imaju malo losiju sliku, ali kao sto sam vec rekao privuklo me upravo zbog gaminga taj mali odziv koji imaju, <1ms i visok Hz sto sam mnogoputa cuo da je uistinu bitno za gaming.
Ako bi uzimao drugi monitor , ne bi isao na 60Hza, to je definitivno. Mislim da ispod 120Hza nema smisla.

Ako nejde odma na SLI nema ga smisla ni raditi kasnije,za dvije godine bih rađe prodao ovu trenutnu gtx970 pa uzeo opet neku high end zasebnu.
Monitor mozes i nemoras uzeti 144HZ,evo u tom slucaju bih ja rađe isao na i7 4790k pa uzeo jeftiniji monitor evo ovaj monitor bih uzeo http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_186&products_id=15220 a ostatk para preusmjerio na i7 smatram da je to pametniji potez za potrositi novce makar ti je i7 nepotreban.
Da, tako nesto je i mrmuscolo predlozio, da u buducnosti prodam ovu grafu i kupim novu .

Uzmi malo vremena, pregledaj jos jednom sve sto smo ti Andrash i ja predlozili, razmisli malo i javi se sutra s konkretnim smjerom u kojem zelis ici. Ne moras siliti jer se ipak radi o velkom novcu.

Dogovoreno, iskreno malo sam smušen trenutno. Imam previse tih opcija u glavi. Uzet ovo , izbacit ono, dodat ovo. A i kasno je ujutro se ustajem rano, tako da cemo sutra remizirat sve do kraja.

Hvala, LN.
« Zadnja izmjena: 14. Siječanj, 2015., 23:43 PDFdoc »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9