HCL.HR

Pomoć pri slaganju PC konfiguracija

• 11565 Odgovora
  • 3840027 Hitova
*

andrash

• 5939
Odg: Pomoć pri slaganju PC konfiguracija
« Odgovori #5775 : 20. Kolovoz, 2015., 00:28 »
@qw

Budući da ti je wot na spisku, igra jako voli singlethreading, pa onda bolje intel. E sad za wot je pentium g3258 bog i batina (igra ne traži jezgre, + ocabilan), samo radi nadolazećih AAA igara možda bolje izbjeći čisti dual core (nemogućnost pokretanja ili štekanje), pa bi onda išao na i3 koji bolje stoji u takvim igrama. E sad, ako ćeš nadograditi uskoro na i5 recimo (kažeš u godinu dana) možeš i tog pentiuma, jer je za wot i lol odličan, pa ga prodaš kad dođe vrijeme. i3 je ipak preko 900kn, pa ako ćeš mjenjati za godinu dana, a igrat ćeš samo igre poput lol i wot onda ti se i ne isplati pored pentiuma. Naravno išao bi i i5 ako bi neku slabiju grafičku, međutim budući da je grafička no1. za gaming to ti nebi preporučio. Znači odluči što bi i kakve bi igre igrao pa se složi nešto.

Monitor OK.

CM octane je super za tu lovu.

@Fo[X]CoNN

To je OK ovisi što nađeš i pod kojim cijenama polovno u bih, samo imaš prevelika očekivanja. Znači od već sada poprilično starih komponenata očekuješ da ti rade barem 5-6 godina.... Što se tiče igara, masu ćeš moći pokrenuti, samo najzahtjevnije nećeš odnosno neće ti raditi dobro (ovisno koju grafičku nabaviš). Iskreno polovni quad 775 procesori često imaju lihvarske cijene, a 100 godina su stari, možda se više isplati ići na novo (celerona i 1150 mbo), jer je ionako u većinu igara jači zbog efikasnijih jezgara, osim naravno ako igra baš traži quad ili radi na njemu mnogo bolje (dragon age inq., watch dogs, far cry 4 i sl.)

@TheBlackBaron

Znači doguzilo se do R9 290 (a da nijedna ostala komponenta nije šrot). To sve pod uvjetom ako ima te R9 290, a iskreno sumnjam jer su se u drugim shopovima rasprodale, a adm ne osvježava baš stranicu revno. Problem je što su jeftinije grafičke osjetno slabije, tj. ima velika rupa u ponudi

1 x    Gigabyte 970A-DS3P, AM3+, AMD 970 SB950, 4x DDR3 2000(O.C.)/1866
1 x    DDR3 8GB (2x4GB), AMD Radeon, PC1600 MHz, Entertainment series
1 x    Sapphire TRI-X R9 290 OC 4GB GDDR5 512bit, 28nm
1 x    HDD Seagate 1TB, Serial ATA III, 7200 rpm, ST1000DM003
1 x    Zalman Z3 mid tower case. 192(W)x465(H)x430(D)mm. MB standard
1 x    Napajanje Fortron 600W, Hyper, PPA6003302, 12cm ventilator
1 x    Procesor AMD FX-Series X8 8300 3.3GHz,16MB,125W,AM3+, FD8300WMHK
1 x    Spire Kepler Rev.2 ,hladnjak, 1156/775/FM1, 96.5×51×125 mm ,92mm

6.069,96Kn adm

Bez pržilice (nije nužna), a da je malo veći budžet volio bi još kvalitetnije napajanje i jači cooler. Ako nema R9 290 koncept cijele konfiguracije otpada, onda možeš i i5 ako hoćeš i ssd, uz naravno neizbježno slabiju grafičku
« Zadnja izmjena: 20. Kolovoz, 2015., 00:46 Andrash »

*

qw

• *
  • 54
« Odgovori #5776 : 20. Kolovoz, 2015., 00:46 »
Andrash

Volio bih proci sto bolje mogu, znaci da mi ove novije igrice sto bolje rade za taj budzet, znam da nije bas velik ali tako je kako je. Lol i wot sam spomenio usput posto cu to tek krenit igrat poslije ovih sp igara koje sam dosad propustio.

*

Drugmorski

• n00b
  • 2
« Odgovori #5777 : 20. Kolovoz, 2015., 01:17 »
Pozz ljudi ovako vec sam pitao za neke konfiguracije i to ali...znaci trebam cijeli komp ono najvise za igrice jer mi dopizdio laptop....jedva wot pokrecem na minimum tako da je vrijeme za nest novo.
Maticna-totalno sam neodlucan i nezz sto bi predlozite nesto
Procesor-nekako bi najradije intel i3 (cca 1000kn ? treba nac dobre trgovine)
HDD-1tb 7.200rpm oko 500kn
Ram-8GB (oko 500kn)
Graficka- GTX 660 ili GTX 750 (ili mozda neka druga)
Napajanje- sad predlozite koliko Wati treba bit i cijena proizvođač itd.
Kućište ce se nac neko :winknkiss:

sad mi recite di da ustedim i di netreba stedit.....di najpovoljnije nabavit ?
Hvala
\:D/

*

andrash

• 5939
« Odgovori #5778 : 20. Kolovoz, 2015., 01:35 »
qw

Evo moglo bi se iskemijati i sa i5, može i puno bolje nego što sam prvotno mislio:

centro.hr, besplatno sastavljanje, dostava se plaća (cca 40kn)

Znači i5-ica u startu, na nikakav upgrejd ne ideš, dereš dokle ide (imaš lufta i za osjetno jaču grafičku s njim). Ploča iako je jeftina, nije problematična jer cpu nije termalno zahtjevan, čak imaš i 3 god. garancije, nema usb 3.0 header za kućište, ali imaš izlaze na ploči iza. Kućište pristojno mATX, nisu oni šrotevi što idu po 100kn. Grafička je ozbiljna, best-buy u svom cjenovnom rangu, možeš sve igre igrati s njom. 8gb u startu imaš, tako da si s te strane dugo miran (mislio sam da ću morati sa 4gb). HDD najjeftiniji od 1tb, nije najbolji ali odradit će posao (onaj seagate barracuda 1tb 003 je best buy), 500gb se ionako ne isplati. Napajanje je stavljeno najbolje što je moglo iz ponude a da je dostupno. Potpuno novi model, o njemu se skoro ništa ne zna (nema recenzija), ali po mom nekom predviđanju valja (u najgorem slučaju u rangu cx-a od CWT-a ili fortron hypera, može biti čak i bolje). Provjerenije su ti opcije koji desetak kn jeftiniji fortron hexa od 400w ili ss-400et, ali sam išao na SF radi viška snage radi potencijalnog upgradea grafičke u budućnosti. Inače i ta napajanja bi ti bez najmanjih problema držala i5 i R9 270 (max teoretska potrošnja cijelog sistema u full load nešto mrvu preko 200w). Pržilica ti ne treba

@Drugmorski

Reci budžet i način plaćanja, te treba li i periferija?

Što se tiče wota - pogledaj što sam iza napisao qw za procesor, pa odluči jel bi pentiuma ili nešto jače za ostale igre

« Zadnja izmjena: 20. Kolovoz, 2015., 01:40 Andrash »

*

Terox

• 637
    • Planet Minecraft-TeroXCro
« Odgovori #5779 : 20. Kolovoz, 2015., 10:30 »
Hvala HackerMAG,Andrash,HighEnd i Hrv4tin4 evo nakon mjesec dana premišljanja odlučio sam kako ću ići.

-Prvo danas ili sutra dobijam Western Digital Caviar Blue jeli stvarno on best buy od WD-a a da je ispod 600Kn ili ako ima neki WD da je ispod 600 da mi preporučite.

-Evo kako sam složio si konifuraciju koju ću poslije nadograđivat:

1 x Intel Pentium G3220 (mislim da je to uredu procesor jači od moga sadašnjega podosta bit će mi dostatan dokle ne nadogradim na neki četverojezgreni)

1 x Asrock Z97 Anneveryery (mislim da je to odlićna matična za tu cijenu,poslije mogu staviti bilo koji i7 ili i5 sa 1150 socketom,možda se čak odlučim da ću ići na k verziju procesora pa će dobro doći,a i onako ću overlockati GPU,tako da mislim da sama dobro izabrao)

1 x Kingston HyperX Fury,8 GB,DDR3 1866Mhz 1x8 (mislim da će to biti sasvim uredu,nekako mi se više sviđa opcija sa jednim keksom zato jer ako se nešto dogodi manje košta nego dva)

1 x Zalman Z3 Plus White (kako ste i sami rekli jedno od najboljih kućišta za tu cijenu,prozraćno je sviđa mi se boja ukoponirana sa LED ventilatorom sprijeda i stat će mi G1 Gaming grafička kao i duže od nje.

1 x Forton Hyper 600W (smatram da je to uredu napajanje za nisku cijenu s kojim ću moći i malo jaću grafićku podnijeti)

1 x Asus DVD-RW uređaj (već ga imam u starom kućištu pa onda ću ga samo prebaciti)

1 x Gigabayte GF GT 730 v3 2 GB OC (moja sadašnja grafa)

-Mislim da će me ukupno doći 2200Kn ako mi može neko preporučiti dućan koji ima u Splitu a da bi me možda manje došlo i da ima sve navedeno bio bih vam zahvalan

-Nakon što to kupim pokušat ću prodati ovo računalo:

1 x AMD Athlon 64 X2 4800+
1 x Asus M2N
2 x Patriot  2 GB DDR2 800 Mhz
1 x Patriot 1 GB DDR2 800 Mhz
1 x Kingston 1 GB DDR2 800 Mhz
1 x Asus GF 8600 GT 512 MB
1 x MS Industrial MDC-801
1 x MSI Pro 550w P4
1 x WD 256 GB

-Ako bi ste mi mogli samo reći koliko bi me takvo računalo ukupno došlo da prodam,a koliko u djelovima.

-Poslije bi štedio i uzeo bi i5 4690 (možda i k verziju pa onda aftermarket cooler) ili bi uzeo i7 4770  (možda i k verziju) ili bilo kakav procesor te jačine koji dotada izađe.

-Također bi sa grafičkama išao na 900 seriju tako da bi uzeo ili Gigabayte GTX 960 G1 Gaming 4 GB ili isto stvar samo GTX 970.

-Eto mislim da mi je ovo dobar izbor ako mi možete odgovoriti na pitanja i samo mi reći da li je ovo gore dobro složeno za nadogradnje.

Hvala svima unaprijed.

*

Hrv4tin4

• Gost
« Odgovori #5780 : 20. Kolovoz, 2015., 11:13 »
Realno:
Pretjerao si s matičnom, pogotovo zato jer je sve pod upitnikom i ako ne radiš ili ne znaš raditi OC onda zaboravi tako skupu matičnu i "možda" nadgogradnju na k procesor.
Uz sve to 4770 je ne isplativ pokraj 4790 jer su iste cijene, a 4790 ima bolje riješenu termalnu disperziju od 4770 koji ima problema jer se jezgre ne hlade ravnomjerno i razlike su po jezgrama i 10 stupnjeva!
Ukoliko ne uzimaš k model ne treba ti ni zaseban hladnjak ako je u kućištu dobar protok zraka. Tu ti je još jedna ušteda.

*

andrash

• 5939
« Odgovori #5781 : 20. Kolovoz, 2015., 13:23 »
TeroXcro

http://www.hcl.hr/forum/hardware/procjena-konfiguracije/msg768692/#msg768692

Što se tiče splita, nema tu neke sreće, imaš links i hgshop. Ja sam za tvoj budžet jedva složio i sa celeronom u adm-u (imaš ionako besplatno sastavljenje i dostavu). Ono što si ti slagao po najeftinijim cijenama sa nabava.net nema nikakvog smisla jer bi na svaku komponentu morao platiti dostavu 40kn, tako da ti se više isplati uzeti sve u nekom jeftinijem shopu. Isto tako rekao sam ti da ti se celeron više isplati ako ćeš uskoro mjenjati procesor, jer je samo par % slabiji od pentiuma, ionako razliku nećeš osjetiti sa tvojom grafičkom, a cca barem 40-50% je jeftiniji
« Zadnja izmjena: 20. Kolovoz, 2015., 13:33 Andrash »

*

qw

• *
  • 54
« Odgovori #5782 : 20. Kolovoz, 2015., 13:24 »
Andrash

oce li taj hdd pravit problema u jacim open world igrama tipa gta v i da li ce ta jeftina mbo dobro sluziti ovaj i5, nekako mi je sumnjivo al eto ipak ti si strucnjak pa znas vise nego ja.

*

andrash

• 5939
« Odgovori #5783 : 20. Kolovoz, 2015., 13:29 »
Kažem, sa mbo nemaš problema jer je to termalno nezahtjevan cpu, to što je skup ne znači da mu treba mbo od 100 eura. Naravno da ti je veći budžet stavio bi bolju (čitaj opremljeniju), ali nemaš problema, imaš i 3 god. garancije. I da ti mbo krepa, to sigurno nebi bilo zbog toga što je i5 na njoj jer bi bilo isto i da je celeron od 300kn gore. Recimo sa amd FX procesorima, pogotovo ovim od 125w to nebi mogao raditi, zapravo mbo toga cjenovnog ranga ih uopće ni nemaju na cpu support listi

HDD nebi trebao imati nikakvih razlika u gamingu naspram drugih hdd-ova. Uvijek kasnije možeš ubaciti ssd, sve su jeftiniji i jeftiniji
« Zadnja izmjena: 20. Kolovoz, 2015., 13:36 Andrash »

*

kajunic77

• **
  • 189
  • Dream big, start small..!
« Odgovori #5784 : 20. Kolovoz, 2015., 14:12 »
Bok, evo samo da se javim prije 2 sata mi je stigao PC i sve radi odlicno, zasada sam zadovoljan jos uvjek ga nisam probao u gamingu ali vjerujem da ce ispuniti moja ocekivanja.. prvo moram odraditi sate skidanja windows update-a pa dane skidanja igrica.. :) Cisto da se zahvalim ljudima koji su mi pomogli sastaviti pc, HighEnd-u i ostalima.

*

Terox

• 637
« Odgovori #5785 : 20. Kolovoz, 2015., 15:18 »
E hvala šta ste brzo odgovorili,nego ja ionako najvjerojatnije neću u dućanu nabavljat nego u jednog čovjeka što mi ga otac zna pa on meni smanji malo cijenu,ali dobro u svakom slučaju ako mi u tog čovjeka bude isto pre skupo jel mi možete preporučiti najbolju matičnu za neki procesor tipa i5 4690 neću overlockat imate vi pravo bolje da uzmeme nekakav SSD
odmah nego se s time zezat.
Znači ako mi možete preporučiti najkvalitetniju 1150 matičnu ploču za koju mislite da je najbolja za nešto tipa i5 4690 i GTX 970 overlockanu (znam kako see overlocka grafa,ali ne znam kako procesor),ako sve pođe po planu onda ću se odlućiti za i5 4690 bez aftermarket coolera (nisam ni mislio budući da neću overlocakt) i uzeti Gigabayte GTX 970 G1 Gaming (mislim da je to za tu cijenu najbolja,ako bi ste mi mogli reći ako ima neka bolja 970.etka za tu cjenu.

-Što se tiče clereona to ću još vidjeti,ionako kupujem tek u 9 mjesecu,ko zna možda odmah budem imao novca i za i5,ali volio bi imati Pentium G iz jednog razloga,zato jer sa njime mogu optimizirati igre automatski pomoću GF Expirenca a to će mi puno pomoći jer se meni neda te postavke stalno micati da dobijem stabilnih 60,pa neka to ućini za mene.

Ali sve to otom potom,ako bi ste mi mogli preporučiti najkvalitetniju matičnu za ono što sam ja naveo gore bilo bi super.

Evo ako sve pođe po planu danas navečer ću dobiti WD Caviar Blue.

« Odgovori #5786 : 20. Kolovoz, 2015., 16:06 »
Poštovanje molio bih pomoć oko sastavljanja novog računala
želio bih sastaviti računalo do 6000 kn
ako je moguće da procesor bude od intela ssd nije potreban i netrebam periferiju
volio bih da bude što bolja grafička
računalo je namjenjeno za gaming
gdje preporučujete da ga kupim
Hvala unaprijed

*

kajunic77

• **
  • 189
« Odgovori #5787 : 20. Kolovoz, 2015., 16:33 »
Bok, sad nesto promatram racunalo i skuzio sam da mi gornja dva ventilatora(koja dolaze uz kuciste) uopce nerade, nevrte se dok druga 2 rade normalno(također dolaze uz kuciste). Kuciste je Zalman Z3 + zanima me jel to znaci da mi nisu uopce spojeni ili je nesto drugo, i koliko su mi oni uopce bitni jer bih morao vjv. skidati sve jer su mi oni prilikom sastavljanja sve kalbove sakrivali(cable menagment).

*

Terox

• 637
« Odgovori #5788 : 20. Kolovoz, 2015., 17:19 »
Bok, sad nesto promatram racunalo i skuzio sam da mi gornja dva ventilatora(koja dolaze uz kuciste) uopce nerade, nevrte se dok druga 2 rade normalno(također dolaze uz kuciste). Kuciste je Zalman Z3 + zanima me jel to znaci da mi nisu uopce spojeni ili je nesto drugo, i koliko su mi oni uopce bitni jer bih morao vjv. skidati sve jer su mi oni prilikom sastavljanja sve kalbove sakrivali(cable menagment).
Ja mislim da se to može namjestiti nekako gledaj ako imaš nekakve tipke za podešavanje ventilatora na kućištu,a možda ti nisu ni spojeni dobro.

Citat:
Poštovanje molio bih pomoć oko sastavljanja novog računala
želio bih sastaviti računalo do 6000 kn
ako je moguće da procesor bude od intela ssd nije potreban i netrebam periferiju
volio bih da bude što bolja grafička
računalo je namjenjeno za gaming
gdje preporučujete da ga kupim
Hvala unaprijed

Rađe pričeka da ti odgovore profesionalci tipa Andrash HighEnd i ostala ekipa ali evo otprilike sa intelovim procesorom tako ću možda i ja kupiti.

1 x Intel Core i5 4460  (otprilike 1500Kn)
1 x Asus B85M-K     (otprilike 450Kn)
1 x Gigabayte GTX 960 G1 Gaming 4 GB    (otprilike 2100Kn)
1 x Kingston HyperX Fury 8 GB DDR3 1866Mhz    (oko 400Kn)
1 x Forton Hyper 500W            (otprilike 400-500Kn)
1 x Western Digital Caviar Blue 1 TB 7200 Rpm    (450Kn ovisi gdje kupuješ)
1 x Zalman Z3 Plus  (340 Kn ovisi gdje kupuješ)

Eto ovako slično ti dosta kupuje,moderatori kažu da je 4460 dostatan za GTX 960 koji ti je uredu sa 4 GB pogotovo ako igraš openworld igre i koliko ja znam to je sve uredu složeno doć će te ukupno oko 5500 Kn.DVD uređaj ti ni netreba ali ako hoćeš ja mislim da su oko 50-100Kn.Cijene su ti otprilike moderatori će ti to bolje sastavit ali ovo ti je okvirno da znaš gledat.

p.s. Nemoj mene poslušat ćekaj da iskusniji ti kažu ovo ti je samo otprilike.

*

kajunic77

• **
  • 189
« Odgovori #5789 : 20. Kolovoz, 2015., 17:39 »
nasao sam kablove, nisu oupce prikljuceni ali neznam gdje ih trebam ukljuciti..

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9