HCL.HR

Pomoć pri slaganju PC konfiguracija

• 11565 Odgovora
  • 3840739 Hitova
*

andrash

• 5939
Odg: Pomoć pri slaganju PC konfiguracija
« Odgovori #5790 : 20. Kolovoz, 2015., 19:24 »
nasao sam kablove, nisu oupce prikljuceni ali neznam gdje ih trebam ukljuciti..

http://www.hcl.hr/forum/hardware/z3-ventilatori-pitanje/msg762189/#msg762189

TeroXCro

b85m-pro3 od cca 470kn je dobra kupovina

Javi se u devetom mjesecu, jer nema smisla ovo što radiš, kad budeš znao koliko love imaš onda ćeš vidjeti. Pitaj boga što će ti i taj čovjek srediti i što će uopće imati. Ponuda i cijene se stalno ionako mjenjaju u shopovima, a ionako ne vrijede za tebe odnosno tog čovjeka...

qwertz00

Imaš od jučer tu na forumu jedan moj prijedlog za 6000kn, jače za gaming ne može, tj. stavljena je najjača gpu moguća za taj budžet (ako imaš sreće da je još ima). Cpu nije intel, taj cpu je vrh za tu lovu, i5 ti ne stane sa takvom grafičkom, a i3 nebih stavljao u takvu konfiguraciju
« Zadnja izmjena: 20. Kolovoz, 2015., 19:27 Andrash »

*

kajunic77

• **
  • 189
  • Dream big, start small..!
« Odgovori #5791 : 20. Kolovoz, 2015., 19:57 »
Neznam dali je ovo tema gdje bih trebao pitati ali, dali ovo znaci da nekoristim moju graficku?

*

andrash

• 5939
« Odgovori #5792 : 20. Kolovoz, 2015., 19:59 »
Jesi uopće instalirao drivere? Ako je amd grafička imaš li uopće catalyst kad napraviš desni klik na desktop

*

kajunic77

• **
  • 189
« Odgovori #5793 : 20. Kolovoz, 2015., 20:02 »
Graficka je R9 380, cd-drivere nisam jos instalirao jer nemam Dvd uređaj a nisam ih skidao s internet jer  jos uvjek update-am windows(cijeli dan, uzasan internet) znaci do toga je?

*

andrash

• 5939
« Odgovori #5794 : 20. Kolovoz, 2015., 20:10 »
Pa moraš drivere instalirati :mrgreen:

S neta skini najnovije

*

kajunic77

• **
  • 189
« Odgovori #5795 : 20. Kolovoz, 2015., 20:14 »
Hahahah totalno sam zaboravio na to, hvala ti. Imam jedno pitanje ti se razumijes u to, ja sam s kante danas presao na manje vise dobar pc pa nisam upoznat s tim, cujem odredeni zvuk iz hard diska kao neko zujanje neznam kako da opisem, nije stalno nego svakih mozda 3sec sad neznam jel to normalno ili?

*

Terox

• 637
    • Planet Minecraft-TeroXCro
« Odgovori #5796 : 20. Kolovoz, 2015., 20:40 »
Andrash hvala na odgovorima.

-Dali je B85M-Pro 4 bolja od 3 verzija zato jer do toga se mogu rastegnuti.

-Danas mi otac nije bio u HG Shopa ali je sreo tog čovjeka i on mi je rekao kao i svi ostali na ovom forum da bolje da kupim WD Black nego WD Caviar Blue,kada vi kažete WD Black dali mislite na WD Caviar Black zato jer sam se odlučio sad za njega,ili postoji neki drugi Western Digital Black.

-Sve u svemu imaš pravo još nije deveti mjesec,ali možda odem sam do čovjeka (on ima kao nekakav svoj servis računala u Trogiru i nabavlja ljudima komponenente).pa ga pitam dali ima ovo što sam mislio.

-Nego Andrash i vi ostali što znate o hardweru što mislite o ovoj novoj i5,i7 seriji 6600K i 6700K,svi govore da su to samo novije zamjene za i5 4690k i i7 4790K samo sa 14mm tehnologijom,dali su išta bolje ili.

*

andrash

• 5939
« Odgovori #5797 : 20. Kolovoz, 2015., 20:50 »
Kajunic77

Teško je reći. Hard jest najglasnija komponenta, tj. jedina mehanička komponenta pa je normalno da malo ronda, e sad teško je reći kakav je to zvuk pismeno i dali je normalno kad je to sve subjektivni doživljaj. Jel glasniji od prijašnjeg hdd-a?

Mogu biti i vibracije koje idu preko kućišta gdje je stegnut hdd, probaj malo otpustiti šarafe s kojim je stegnut hdd, ili stegnut ako su labavi. Ljudi kemijaju i sa kojekakvim spužvicama i sl.

TeroXCro

Skoro ista ploča, radije onda na b85 anniversary ili B85 atx ploče od MSI. Dal se nešto isplati ovisi o cijeni po kojoj se može nabaviti (što se kod tebe ništa ne zna), tako da je teško reći što se tebi najviše isplati.

wd black se recimo defintivno ne isplati, pa sad za tu lovu možeš imati sshd koji ga ubije

http://www.centro.hr/seagate-hdd-desktop-sshd-3-5-1tb-64m-sata-7200rpm-st1000dx001.aspx

- Dobri su, al su preskupi po trenutnim cijenama. Razlika se ne osjeti u gamingu. Skylake i5 je skuplji od xeona baziranom na haswell i7 (i5 je naravno lošiji), malo su poludili s tim cijenama i sve više ljudi uzima xeone. Skylake i7 je najjeftiniji cca 3100kn, pa za stotku-dvije više ide hexa core i7-5820K na profi 2011-v3 socketu, nisu normalni
« Zadnja izmjena: 20. Kolovoz, 2015., 20:54 Andrash »

*

HighEnd

• 1328
  • To the limits!
« Odgovori #5798 : 20. Kolovoz, 2015., 21:14 »
Ti noviji Skylake procevi su na maticnim plocama koje podrzavaju DDR4 RAM, koji ionako nema primjetne ralike u gamingu naspram DDR3, po meni je najbolje uzeti i4 4460 i uzeti neku postenu graficku i mir.
Uzmi sada WD blue, pa kasnije skupljaj za 240GB SSD, ima ih po 700kn, također ako ti je dovoljno prostora mozes odma ici na 240GB SSD pa kasnije uzeti obicni hard disk za pohranu, tako bi ja napravio na tvome mjestu, i kasnije kad ugrađujes HDD nemoras ponovo stavljat Windowse, vec taj hard samo formatiras i mir, a 240GB ce ti potrajati barem 3 mjeseca.

*

kajunic77

• **
  • 189
« Odgovori #5799 : 20. Kolovoz, 2015., 22:48 »
Andrash
hard kao hard mi se cuje normalno samo ima taj jedan dodatni zvuk koji uzasno iritira, po zvuku je moguce da je zbog vibracije, provjerit cu ujutro.

*

andrash

• 5939
« Odgovori #5800 : 20. Kolovoz, 2015., 22:55 »
Možeš skinuti i hd tune i provjeriti ga usput. Error scan i health scan

*

Terox

• 637
    • Planet Minecraft-TeroXCro
« Odgovori #5801 : 20. Kolovoz, 2015., 22:56 »
Andrash imaš ti pravo bolje se još malo informirati ima još vremena do rujna.Ali čisto da znam koja je po tebi najkvalitetnija ploča za 1150 socket do 600-650 max Kn,nabroji ih nekoliko ako nema baš neka vrhunska pa da znam otprilike o ćemu samo razmišljat i da znam pitati čovjeka koliko bi me svaka od njih došla.

Što se tiče diska ako bi mi samo High End mogao preporučiti neki dobar sa 120.240 GB a da je kvalitetan i brz.

Nego po čemu se razlikuje Andrash taj "hibrid" SSHD od WD Caviar Black koliko ja vidim oba su 7200Rpm oba imaju međuspremnik od 64 MB oba su SATA,ako biste mi to mogli malo pojasniti.

-Stvar je u tome što ja već imam HDD od 232 GB,pa sam htio pitati dali se nekako sve datoteke sa njega mogu prenijeti na SSD i da to radi ili se Windowsi moraju opet instalirati.A igre sam ionako mislio staviti na HDD jer ako mi je SSD za OS mislim da mi je isplativije ići na verziju od 120 GB biti miran što se tiće OS,kupiti neki SSHD sada na njega stavljati igre i programe i miran.Pa ako ima neki način da mi to neko pojasni.
Hvala unaprijed.

*

HighEnd

• 1328
  • To the limits!
« Odgovori #5802 : 20. Kolovoz, 2015., 23:24 »
Mozes uzeti ovaj SSD http://www.centro.hr/patriot-ssd-blast-r560-w530-240gb-7mm-2-5.aspx na njega stavis OS i instaliras igrice, a sve ostalo spremas na HDD, ako zelis neki brzi i bolji mozes ovaj http://www.centro.hr/patriot-ssd-ignite-240gb-r560-w405-7mm-2-5.aspx

Razlika između WD black i SSHD je sta je SSHD brzi tj. to je takozvani Hybrid, mjesavina SSD-a i HDD-a , ima 2 godine manje garancije i tisi je u radu.

*

andrash

• 5939
« Odgovori #5803 : 21. Kolovoz, 2015., 00:18 »
TeroXCro

Gle, ako nije za OC kod intela jednostavno ne postoji "the one" ploča, dosta ih je jako slično, svaka će obaviti posao (H81, B85, H97), jednostavno ti se ne isplati previše tu ulagati, jer razliku nećeš osjetiti. Znači kod non-OC ploča razlika jest

- dali ima usb 3.0 header, PCI
- dali ima 2 ili 4 utora za ram
- dali je mATX ili ATX (ATX izgleda ljepše u ATX kućištu)
- dali podržava broadwelle (ovo nije toliko bitna stavka, jer postoje samo dva K procesora, koji nisu jači od devils canyona, jedino što imaju jake igpu)

To sve provjeriš na službenoj stranici od ploče, znači par modela sam ti nabrojao ubacit ću još jednu jeftiniju - as rock h81m-hds, te skuplje sa 4 slota za ram - asus B85M-G, as rock H97 anniversary i sl. Možeš i Z97 anniversary ako košta slično kao non Z ploče, to je u pravilu najjeftinija Z97 mbo. itd. Trenutno mislim da je ona pro3 najzanimljivija, ima sve što treba, 4 utora za ram i sl. a košta samo 470kn, dakle tek nešto skuplja od H81 ploča
« Zadnja izmjena: 21. Kolovoz, 2015., 00:22 Andrash »

*

zg_rider111

• 1440
  • ಠ_ಠ
« Odgovori #5804 : 21. Kolovoz, 2015., 01:55 »
Može mi netko preporučit grafičku do 2000(može i 2200) hrk?

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9