HCL.HR

Pomoć pri slaganju PC konfiguracija

• 11565 Odgovora
  • 3841867 Hitova
Odg: Pomoć pri slaganju PC konfiguracija
« Odgovori #6495 : 22. Listopad, 2015., 13:26 »
Ovo ne izgleda loše.
Jedino mi se čini da je to kućište glasno? Prozračno i hladno, al glasno. Moram provjerit.

*

HighEnd

• 1328
  • To the limits!
« Odgovori #6496 : 22. Listopad, 2015., 14:08 »
A gle, to o glsnoci je relativan pojam, nemora meni biti glasno ono sta je tebi... Sa kucista mozes i skinuti ventove, ionako se to sve slabo grije, a grafa ima referentni hladnjak koji toplinu izbacuje izvan kucista.

« Odgovori #6497 : 22. Listopad, 2015., 14:58 »
Ok, thanks u svakom slučaju. Prijedlog mi se sviđa.

Ima ko kakvih drugih ideja, ili je to načelno to? Nema smisla ići na Skylake i DDR4. Nebi se ništa dobilo, jel tako? A mislim da se niti ne može za iste ili slične pare?
SSD je taj najbolji koliko znam. Grafa je super. Možda jedino silver ili gold napajanje za dodatnu uštedu struje, ako nije neka velika razlika.

*

HighEnd

• 1328
  • To the limits!
« Odgovori #6498 : 22. Listopad, 2015., 15:13 »
Od Skylakea nebi dobio nista, a cijela platforma bi ispala 500kn skuplja, napajanje sam stavio ovo zato jer je modularno, i zato jer je je kuciste malo, pa da se bolje mogu srediti kablovi radi protoka zraka, a i da to sve ljepse izgleda, bez kablova koji strse na prozoru. Tebi komp ionako malo trosi, i nema tu nikakvih usteda na racunu, cak ni da trosi duplo vise, gold napajanje a da je modularno bi te ispalo jos nekih 200 kuna skuplje.
« Zadnja izmjena: 22. Listopad, 2015., 15:16 HighEnd »

« Odgovori #6499 : 22. Listopad, 2015., 15:27 »
Ok, fala na brzim odgovorima i opširnim objašnjenjima! :piva:

*

Terox

• 637
    • Planet Minecraft-TeroXCro
« Odgovori #6500 : 22. Listopad, 2015., 16:44 »
Ovo je smijesno stvarno, kao prvo autor vas je zatrolao, a kao drugo vi ste jos smijesniji sta slazete konfe za koje se kupi kvalitetan auto i mislite da ce on to kupiti.
Pa znam da trola odmah sam znao,ali eto iz zezancije napisao.

1 x i7 5960X
1 x X99 WS-E
1 x 128 GB 3000Mhz Ddr4
4 x TITAN X
1 x crosair ax 1500
1 x intel 960 GB ssd
1 x caviar Black od 4 tb
1 x neko odlično kućište i vodeno hlađenje za CPU
Otprilike 70000 kuna

A ti pišeš nebuloze i stavio si još veće sranje nego onaj iznad...

128 GB? Za koga? Da svi susjedi mogu malo posudit?....
4 TITAN X kartice? Sa dolaskom Pascal tehnologije koja samo šta nije došla? Reci mi razlog zašto TITAN X a ne GTX 980 TI? Radi 12GB memorije možda?

(Klikni za pregled slike.)

I kada netko kaže nije bitna cjena pročitaš post sa razumjevanjem i složiš normalnu konfiguraciju, a ne ko kreten ljepit najskuplje komponente. Možda tip ne trola nego pod "budžet nije ograničen" misli da uzme novu Skylake platformu jer zamisli u svijetu je noramlno da kupiš najnovije šta hardver segment nudi...

Igro sam se na 21:9 monitrou rezolucije 2560x1080 i mogu reći da mi je to draže nego 4k koji će vjerovatno sa Pascal tehnologijom dobt normalne performanse. Jer smatram da ako imaš 4k monitor za igranje želiš stabilnih 60 FPSa...

Skylake platforma i jedna top tier Pascal grafička, (eventualno dvije u SLI) i to je to. A ne neke nebuloze od 4566847646 GB memorije i šesnaest komada grafičkih kartica su tipična dječija preseravanja.
Ne kužm jedino kako može biti sranje ako su komponente jače od onoga što je hacker naveo,pa ionako tip trola pa što onda nebi stavio sve živo što se može mislim ono,,,,
A za ono o Titan X,ma znam da dolazi pascal,ali sastavio sam kad bi neko ovaj trenutak kupovao (iako bi dakako bilo isplativije čekati Pascal i to kombinirati sa skylakeom,kao što ste vi gore naveli.

Titan X vs GTX 980 Ti,pa da valjda zato jer je trenutačno najjača grafa na svijetu,i radi njegovih 12 GB VRAMA.

I nekužim tu spiku oko 4k,znam da je to sad kao vruhunac i sve ali nijedan hardwer nemože se trenutačno nositi sa maxanjem u 60 framesa,a kamoli će taj isti hardwere to moći u budućnosti.Po meni 1920x1080 je sasvim dovoljno max 2k rezolucija,jer ionako hololens je budućnost (bar po meni)

128 GB? Za koga? Da svi susjedi mogu malo posudit?....  :loludara: :ave: svaka čast umirem dok ovo čitam najsmiješnia izjava šta sam ćuo na ovoj temi.

*

andrash

• 5939
« Odgovori #6501 : 22. Listopad, 2015., 19:23 »
Ok, thanks u svakom slučaju. Prijedlog mi se sviđa.

Ima ko kakvih drugih ideja, ili je to načelno to? Nema smisla ići na Skylake i DDR4. Nebi se ništa dobilo, jel tako? A mislim da se niti ne može za iste ili slične pare?
SSD je taj najbolji koliko znam. Grafa je super. Možda jedino silver ili gold napajanje za dodatnu uštedu struje, ako nije neka velika razlika.

Ako patiš na tišinu bolje ipak gpu sa normalnim coolerom umjesto turbinskog.

Inače ovo što si spominjao da si gledao gtx 960 nema smisla ako imaš 660ti jer nije nešto bitno jača, a dotična (ako je imaš) je bottleneckana tvojim procesorom (dakle imaš tu dosta zarobljenih performansi u mnogim igrama), čak i ponešto sa 650ti ako nju imaš
« Zadnja izmjena: 22. Listopad, 2015., 19:27 Andrash »

« Odgovori #6502 : 22. Listopad, 2015., 20:41 »
Pogledao sam bolje, imam onaj 650 Ti Boost.
Ma ak već idem na proc, moram i matičnu i RAM i sve. Disk mi odlazi. Uglavnom, cijeli komp. :(

*

HighEnd

• 1328
  • To the limits!
« Odgovori #6503 : 22. Listopad, 2015., 20:51 »
Pa i slozio sam ti kompletno novi komp sa svim komponentama, ta 650 ti je preslaba za danasnje igre na nekim normalnim postavkama.

*

andrash

• 5939
« Odgovori #6504 : 22. Listopad, 2015., 21:01 »
A za blizzardove igre mu je i više nego dovoljna.

« Odgovori #6505 : 22. Listopad, 2015., 21:11 »
Molim preporuku za bet buy externi hard od 1T.
Hvala.

« Odgovori #6506 : 22. Listopad, 2015., 21:41 »
Pa i slozio sam ti kompletno novi komp sa svim komponentama, ta 650 ti je preslaba za danasnje igre na nekim normalnim postavkama.

Znam da jesi. I dobro je posloženo. Hvala :) :piva:

« Odgovori #6507 : 23. Listopad, 2015., 21:58 »
Moram bacit jedan LOL na ovaj od 36.000,00 kn

Dakle na cijenu od 40 000 kuna ti preporučuješ :
svega  480 GB SSD prstora??
16 GB memorije??
ASUS ROG Swift PG27AQ 27' + GTX 980 TI??
itd

Dakle, čovjeku ćeš predložit računalo gdje će se na 4k igrat u nekih 30/40 FPSa, a za to dati cca 40 000??? :tired:
Šta si otišo na stranicu i ljepio najskuplje kompnente?

Vise od 16 GB RAM-a nema smisla. A ako zeli, mozes uvijek nadograditi.
Vise od SSD-a od 480 GB isto nema smisla, jer Windowsi + programi sigurno nece vise od toga zauzeti. Ima tu prostora jos i za nekoliko igara...
GTX 980 Ti je trenutno u verzijama ROG, G1 GAMING, KIngpIn, brza u igrama od Titan X kartica koje postoje samo u referentnim modelima.
Primjerice GTX 980 Ti KIngpIn u OC-u vrti Witcher 3 na 55-60 fps-a u 4K rezoluciji (to je sasvim igrivo), sto Titan X nikako ne moze postici.

Kad pare nisu problem, onda ulozis maksimalnu lovu u perferiju, napajanje, kuciste i to ti onda moze trajati godinama, a graficku karticu mijenjas kako dolaze nove i to je to.
Procesor je next-gen s 8 jezgara i solidnim OC potencijalom + NZXT Kraken X61 hlađenje.
SLI nema smisla, jer losa je podrska u vecini igara, i postoje problemi s hlađenjem kao sto HighEnd kaze...

Ovo je hackerMAG napravio lazni racun, zatrazio konfu, slozio je i opet ispao debil.Bozee sacuvajjj !!!!

Alo momak, mene nazivas debilom koji pravi lazne profile? Da, pored svih obaveza zaista nemam pametnijeg posla...
Sve sto cu ti poruciti jest jako jednostavna recenica:
Idi umri u samoći.
:thumbs:
« Zadnja izmjena: 23. Listopad, 2015., 22:01 HackerMAG »

*

bartul_9

• 3430
  • Welcome to the matrix.
« Odgovori #6508 : 23. Listopad, 2015., 22:15 »
Na konfu od 36 000 kn sigurno ima smisla stavit 2 980-ke u sli-ju, svakako ce doprinjeti gamingu i performansama.Koja bi budala dala 36000 kuna za pc sa jednom grafom, niko normalan.Takoder bi bilo normalno da si stavio 32 gb rama u konfu od 36 000 kuna.Ti pajdo moj nemas pojma, samo ili nezelis svhvatit da neznas ili trolas, al sigurno je ovo prvo...Ej radi se o 36000 kuna, pa za te novce moze i malo djete slozit nesto, samo bira najbolje, ko to moze pogrjesit.Slozi pravu konfu od 4000,5000 ili 3000 kuna, da je dobra da sve radi savrseno i da je sta bolja i kvalitetnija za te novce, e to je znanje.

« Odgovori #6509 : 23. Listopad, 2015., 22:50 »
Vecina komponenti koje sam ja predlozio su top gaming komponente, od periferije, slusalice, mis, tastatura, monitor, samo to ima udio od preko 10 000 kn a to je cca 1/3 cijene.
Te komponente ne zastarijevaju tako brzo kao primjerice graficke kartice.

Jos jednom, svije graficke kartice nemaju nekog smisla zbog lose optimiziranosti igara, pregrijavanja (moras si sloziti vrhunsko aftermarket vodeno hladjenje za grafe, sto je problem ne zbog kompliciranosti i monaze (vecina nema pojma kako to montirati) a uz to, teska je i dobavljivost takvih komponenti.

Jedna grafa i amen. Trenutno je ASUS GTX 980 Ti ROG Matrix i posebno EVGA GTX 980 Ti KIngpIn, najbrze nVidia kartice za gaming, i ne preporuca se raditi SLI s njima zbog pregrijavanja. To navodi i sam proizvodjac, koji ne garantira svojstva hladjenja ako skines njihovo hlađenje i stavis vodeno, gubis garanciju... Samo problemi.

Uglavnom 32 GB RAMA ne zna iskoristiti ni Siemens NX (cak ni sa najkompleksnijim Manufacturing modom - plafon je 16 GB), a ne da igre znaju iskoristiti 128 GB rama.
Ako bas i zelis tj ukaze se potreba za vise rama, lako nadogradis jer ploca koju sam stavio ima ohoho jos slobodnih utora za rame.

Prije dvije godine slozio sam komp za manje od 6000 kn sa svom periferijom, monitor, mism tastatura:
Intel i5 3570 @4.0 GHz, 8 GB DDR3 1600, Gigabyte GTX 760 OC 2 GB, WD 1 TB Caviar Green (evo W10 mi pokrece u manje od 30 sekundi), Corsair GS 600, Thermaltake Commander MS-II, Samsung LED 24'' FullHD, Sharkoon Skiller, Sharkoon FireGlider + Mat

Konfiguracija je kupljena u srpnju 2013.

Primjera radi, igra Witcher 3 Wild Hunt mi radi na stabilnih 30-35 fps-a pri nVidia HairWorks efektima, FullHD rezoluciji, High detaljima i iskljucenim AA koji mi ni ne treba jer ionako prebacim sliku na TV...

Dakle, konfiguracija i dan danas drzi igre jako dobro, doduse i procesor i grafa su na oc-u, i to bez ikakvih problema.

Mislim da sam slozio vrhunski PC koji ima temelje i za dobru nadogradnju u buducnosti. Da sada stavim neku GTX 980 Ti, sve bi nove igre radile na 60 fps-a komotno, cak i 4K bi bio igriv... (meni je dovoljno i 30 fps-a jer na modernim LED televizorima ima opcija za zagladjivanje pokreta i to odlicno radi)
« Zadnja izmjena: 23. Listopad, 2015., 22:51 HackerMAG »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9