High ajde molim te malo smiri retoriku

Sve je meni jasno sto ti pises. Savljanjem linkova sa you tuba zelis dobit na vjerodostojnosti jer valjda mislis da se bez tih linkva ljudi nece slozit sa tobom. Vezano za omjere snage i5, i7 i fx procesora.
Istina je da svatko svoga konja hvali, ali jos veca istina od toga je "koliko para toliko muzike"
Ne moze se jedan FX 6300 mjerit sa jednim i5 4670k, razlika je u cijeni i u performansama velika.
AMD je u financijskim problemima jer intel ima bolje procesore i to ljudi znaju, sad ćeš ti nas nekoliko koji ovo čitamo uvjerit da je ostatk svjeta u krivu vezano za snagu procesora.
Ove linkove sto si stavljao je jos lakse zasjenit linkovima gdje i3 ima bolje performanse od fx 8350. A i5 i i7 ne treba ni spominjati.
GTA 5 stvarno je cpu zahtjevna igra, ako ti mislis drugacije ok, imas pravo na to.
AMD procesori nemaju 4, 6 i 8 jezgri kako pises i hvalis ih nego 4, 6 i 8 modula, a moduli su dobiveni iz jezgri u omjeru: 1 jezgra 2 modula koji djele resurse, tako da su primjerice:
Fx 4100 - dvojezgreni cpu sa 4 modula tj logicke jedinice koje operativni sustav vidi kao jezgre
Fx 6300 trojezgreni 6 modularni
Fx 8000 4 jezgreni 8 modularni
To objašnjava zasto fx procesori imaju tako slabe performanse, pogotovo Single core, ipc kod amd procesora u odnosu na intel je jako slab, zato svaki i5 ima bolje performanse od fx procesora pogotovo u cpu zahtjevnim igrama.
Fx procesori zbog modularnog tipa i slabog ipc-a daju dosta evidentne framedropove pogotovo u online fps i mmo zahtjevnim igrama zato u tim slucajevima ljudi jos vise kupuju intel procesore.
Amd fx procesori su isti vec 4 godine, nakon jako lose buldozer arhitekture je izasla vishera koja je vec jako dugo na trzistu i proizvidi se u 32 nm proizvodnom procesu sto rezultira velikim tdp-om i potrosnjom,u odnosu na intel koji je jos 2012 izbacio ivy na 22nm
Amd stock cooleri su jako glasni i ne hlade adekvatno upravo zbog velikog tdp-a zastarjele arhitekture, fx 9590 ima tdp od preko 200w !
Za to vrijeme je intel izbacio sandy bridge, ivy bridge, haswell, haswell refresh, brodwel, devily canyon, i skylake, imaju monoplol na trzistu ne zato sto ih ljudi vole nego zato sto amd ima shit procesore.
Ja ne velim ni intel ni nvidiu ni amd ja volim niske cijene, ali intel mi jedini omogucuje da imam 100fps lock u battlefieldu 4.
Nije stvar samo performasni kod kupnje procesora nego koliko je taj proizvod cjelokupno dobar, kupi fx procesor pa ga probaj prodat nitko ga nece,ja svoj i5 sutra prodam za 1000kuna.
Stock cooler mu se i ne cuje, hladan je ko led, ali to ima svoju cijenu, uglavnom sad da neduzim, prvo sagledaj sve elemente kako ti je mod rekao nebitno jel te zanjenio sa nekim ili ne a nakon toga objektivno polemiziraj.
Poz