HCL.HR

Preporuke za kupovinu grafičkih kartica

• 1623 Odgovora
  • 650611 Hitova
*

HighEnd

• 1328
  • To the limits!
Odg: Preporuke za kupovinu grafičkih kartica
« Odgovori #165 : 20. Studeni, 2015., 20:39 »
Jebo Amazon, pored tolkošalje dobrih ducana po Njemačkoj

Pa reci mi jedan onda a ne da amazon jebes odma.Ja samo pitam  ako znas neki njemacki web shop koji Šalje u Hr reci mi pa cu s njega naruciti.

Computeruniverse mozes staviti i da stranica bude na engleskom, tamo na vrhu sa desne strane di pise "deutsch" klikni na to i bit ce ti ponuđeno "english".

Takođe mozes i staviti gdje zivis pa da ti se odma uracuna dostava, to ti je na istom mjestu gdje mjenjas jezik na engleski, odma ljevo od toga promjenis "deutsch" u  "Croatia"
« Zadnja izmjena: 20. Studeni, 2015., 20:42 HighEnd »

« Odgovori #166 : 20. Studeni, 2015., 21:27 »
Ok hvala

*

HighEnd

• 1328
  • To the limits!
« Odgovori #167 : 20. Studeni, 2015., 22:15 »
Gamingidea

Koliki ti je buđet za komp (za gaming?), i trebas li i perifeiju uz njega? pa da složimo nešto

« Odgovori #168 : 21. Studeni, 2015., 08:21 »
 Najbolje bi bilo da košta oko 1500-1700.Sa grafičkom, napajanjem i kućištem na Amazonu sam složio za 1560 kn sa gtx 960,zalman z1 i evga napajanjem od 600w  ili 500 nisam siguran.Pa ako mi nades za jeftiniju cjenu sa gtx 960 super i periferija mi ne treba.

« Odgovori #169 : 22. Studeni, 2015., 18:58 »
Ajmo ekipa molim vas preporučite mi neku grafičku za nekih cc 3 000kn +/- par kn nije problem... došlo vrijeme da se uzme nova sad u 12. mj ali ako ću se samo ja odlučivat to će biti onda za sljedećih 12. mj hh :hihi:

*

Hrv4tin4

• Gost
« Odgovori #170 : 22. Studeni, 2015., 19:00 »
Hajde prvo pročitaj prvi post i navedi SVE što se od tebe traži.

Kako bi Vam mogli pomoći oko odabira grafičke kartice, za Vaše računalo, potrebni su nam neki osnovni podatci:

1. CPU (Koji točno procesor imate)
2. PSU (Koje točno napajanje imate, nemojte navoditi samo Watte nego i proizvođača! Što više informacija tim bolje)
3. S koliko novaca raspolažete
4. Koji monitor imate (većina ljudi kupuje danas grafičke za dobar gaming u 1080p, no još uvijek ima onih koji imaju solidan stari monitor s manjom rezolucijom i ne žele ga mijanjati)
5. Imate li kakve želje tipa Nvidia ili AMD
6. Kada planirate kupovati grafičku, jer se cijene ponekada mijanjaju i na tjednoj bazi

# ova tema ne služi za prepucavanja oko AMD ili Nvidia grafičkih kartica
# svako poticanje ili započimanje prepucavanja na gore navedenu temu je zabranjeno
# ova tema služi isključivo za preporuku grafičkih kartica i nikakve druge komponente ne dolaze u obzir.

« Odgovori #171 : 22. Studeni, 2015., 19:09 »
Ah pardon...

Ovako:
Procesor: CPU Intel I5-2380 3.10 GHz, Socket 1155 (nadogranja na godinu na novi socket ali otom potom do tada)
Napajanje: Corsair RM650 Gold, full modularno
Kao što rekoh 3 000kn više manje par kn dolazi u obzir
Monitor trenuto Samsung 18 "    rezolucija 144x900
 Svejedno AMD ili Nvidia ali možda rađe ovaj puta Nvidia radi kasnijih dorada komponenti pa da nebi došlo da treba novo napajanje hh
12 mjesec je pala odluka

« Zadnja izmjena: 22. Studeni, 2015., 19:11 dostepan »

*

Hrv4tin4

• Gost
« Odgovori #172 : 22. Studeni, 2015., 19:19 »
Monitor ti je čista koma i koči ti bilo koju grafičku u tom cjenovnom rangu.
Ti bi trebao prvo kupiti pošteni 1080p monitor.
Ovako ti i puno slabije grafičke mogu vrtiti sve igre na maximumu kada imaš jako nisku rezoluciju.

I koje kućište imaš, pitam radi duljine grafičke kartice.
Ako ćeš si uzeti novi monitor od nvidie u tom cijenovnom rangu GTX 970
Ili malo jača i jeftinija verzija bi ti bila AMD R9 390

« Odgovori #173 : 22. Studeni, 2015., 19:28 »
Znam da je monitor trenutno najslabija karika ali mi je glupo uzet malo jaču grafu pa da nakon god dana moram opet mijenjat pa kad se uzima uzima se kak spada ali mislim da ću ga mijenjat na godinu negdje prije ljeta...dali on može stvarat probleme sa prejakom grafičkom?

Kućište je Corsair 200R tako da dužina ne predstavlja problem jer ide oko 40cm ako ne i više dužina grafe

Dali bi r9 390 bio problem sa trenutnim napajanjem? Vidim da ona ima 8GB a 970 su na 4Gb a cjenovni rang je sličan znaći da su i specifikacije iste iako amd imaju duplo više Gb?
« Zadnja izmjena: 22. Studeni, 2015., 19:36 dostepan »

*

Hrv4tin4

• Gost
« Odgovori #174 : 22. Studeni, 2015., 19:39 »
Nemoj mješati kruške i jabuke.
R9 390 dosita ima duplo više VRAMa od GTX 970.
U broju fpsa se međusobno izmjenjuju no prednost R9 390 je definitivno u 8 GB VRAMa.
Prednost GTX 970 je dosta manja potrošnja, manje zagrijavanja i nvidia gameworks efekti (poput efekata osvjetljenja, kiše, poznatih hairworksa i itd.) naravno ti efekti rade samo u onim igrama koje su razvijane u suradnji s Nvidiom.

Nećeš fulati koju god da uzmeš no blagu prednost po surovoj snazi ima R9 390. Napajanje bi trebalo biti dovoljno.
Od modela biraj najradije Asus, MSI i Gigabyte jer imaju 3 godine garancije i dobre hladnjake - vrijedi i za AMD i za Nvidiu.
Još za AMD imaš standardno dobre XFX i Sapphire modele no oni imaju 2 godine garancije.

« Odgovori #175 : 22. Studeni, 2015., 19:42 »
Ok puno hvala, još ću proučit malo ali vjerojatno onda ide R9 \:D/ zagrijavanje nije problem jer trenutno imam amd grafu tako da naviknut već na to hh

« Odgovori #176 : 22. Studeni, 2015., 19:49 »
Ja bi prije uzeo nvidinu grafu samo zato jer većina igara danas je u suradnji s nvidiom i uvijek njeni driveri izlaze i to ali mislim da je tih 8 gb vrama previse. A procesora bi uvijek prije uzeo AMD-ovog ne znam zašto al tako sam podijeljen. A za ovaj tvoj monitor bolje uzmi tv od 32 inča koji je full hd.
Eto to je moje mišljenje a ti kako želiš napravi.

« Odgovori #177 : 22. Studeni, 2015., 19:52 »
zato čekam još komentara da vidim tko što kaže :) da mi bude lakše opredijelit se

« Odgovori #178 : 22. Studeni, 2015., 20:10 »
dostepan,

Ja bi gledao Gigabyte GTX 970 G1 GAMING.

Po obavezno uzmi ili neki dobar FullHD LED TV ili novi FullHD monitor reda velicine 22''-24''.

*

bartul_9

• 3430
  • Welcome to the matrix.
« Odgovori #179 : 22. Studeni, 2015., 20:11 »
AMD je zvjer od grafe, dosta ljudi pljuje po AMD-u i grafama kao nevaljaju, ovo, ono, a doslovno se drze rame uz rame sa Nvidiom i svakako neces pogrjesit ako uzmes istu.A sta se tice tih gameworks i ostalih efekata to zanemari jer su efekti prakticki ne postojeci, a doslovno jedu fps.Evo bas sam gledao, kao reklamiraju novu GTX 970 uz AC Syndicate i kao stavljaju te efekte za veliki plus, samo u nvidiii, a kad u istoj igri upalis te efekte na istoj grafi doslovno ti pojede fps i spusti ga na 20,15 fps-a i ne igrivo je.Znaci reklamiraju to kao dodatak sa tom grafom u toj igri, a nemozes ih upalit jer kad ih upalis igra je neigriva.

+Dapace nemam nista protiv Nvidie, cak bih vjerojatno kad bi radio PC uzeo njihovu grafu, jer iskreno imam osjecaj vece sigurnosti uz njih, iako je to na kraju samo stvar ukusa.Doslovno ko da biras Audi ili Mercedes.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9