konfa je sljedeca:
Intel DC 2,6 ghz
6 gb ddr2
Gigabyte P35-DS4
GTS 450 1 GB ddr5
Problem:
I. DIO:
Prije godinu dana krepala mi je grafulja gigabyte 8800GT nakon 4 godine, odlicna graficka ali doslo joj vrijeme.
Dogodila se normalna stvar pri odumiranju, dok sam igrao LoL iskocila hrpetina mrtvih pixela , kocki, fragmenata u kricavim duginim bojama.
Resetiram komp, joinam se opet u game napravim 3 koraka sa herojem dogodi se ista stvar i onda je bilo gotovo, ostalo je tako kako je pri reebotu slika je izgledala gore nego u safe modu i to je bio znak da je grafa crkla

II. DIO:
Za zamjenu kupio sam Gigabyte 450 GTS u linksu, najjeftinija DX11 u seriji maleni upgrade sa 8800gt iz razloga zato sto nisam vidio smisao kupovait ista jace za vec staru konfu 4 godine koju ionako trebam zamjeniti kostala je u to vrijeme 1200 kn, garancija je naravno 24 mjeseca. Sve je bilo ok do prije par dana.
III. DIO:
Prije par dana upalim dragon age origins i desi se ovo:

- nacrtao u gimpu ali jasno vam je na sta mislim.
komp se lock up-a, resetiram ga,normalno ig ram DAO 2-3 dana nista se cudno ne događa.
Recimo otprilike 4. dan pustim film na VLC-u komp uspori 200000% sa slikom je sve ok, kada sam pritisnio C+A+D trebalo mu je jedno 3 min da se TM pojavi i bio je totalno usless nisam mogao ni end pritisnit koliko je sve stekalo. Resetiram komp, pustim film opet sve ok.
Danas igram partiju LoL-a sa prijateljima, suddenly Le Wild Ručak appearz i ja reko decki samo da jedem, pritisnem alt+f4 da znaju kad se budem vratio, nakon 10 min pritisnem reconnect i dok se connecta, pritisnem alt+tab da vidim poruku na skypu sto sam dobio i kada sam opet alt tabo u LoL desi se opet slika gore, slika na displayu pocrni i pojave se natpisi na monitoru kao da sam istekao kabl ili da graficke nema.
Napomenio bih jos da mi audio portovi svi na maticnoj odumiru i da mi cesto pop up-a realtekov kontroler (ustekaj istekaj) pa moram utisnuti kablove od sluski i zvucnika da bi ih on opet prepoznao.
IV. DIO:
Uzasno me to nervira, nemam ni prebijene pare a komp mi prvenstveno treba za faks i komunikaciju, normalno da je garancija taman istekla na grafickoj prije tjedan dana (klasika), a cuo sam od prijatelja svakojakih prica da u Linksu prodaju vec rabljenu robu koja je prakticki namjestena da odumire sa garancijom.
Ako imate neke savjete, molio bih.
Driveri su svi up to date, radio sam benchmark u arkham city sa svime na high pa cak i physX cisto opterecenja radi i graficka je radila na 51 °C, pri normalnom radu stalno je na 26 °C, ima dva coolera na sebi koji rade na 50%.