Dovršio konačno restoraciju staroga kompa koji mi je zadnjih šest godina stajao uglavnom nekorišten. Prva stavka za kupovinu je bio monitor, a kako nisam htio puno novaca potrošit ovdje odlučio sam se za polovni CRT monitor koji na današnjem tržištu ne vrijede ni šteku cigara. Kupio sam
Sony GDM-F520 21" FD za 60Kn.

Matična (Asus P5GZ-MX) ima užasnu integriranu grafičku koju sam zamjenio novom XFX Radeon R7 240 2GB koja me zajedno sa dostavom došla 510Kn. Ovo je uglavnom overkill za ostatak konfiguracije i na gornjoj je granici onoga što mi PSU može napajati. Pri prvom paljenju nakon ugradnje dobijem BSOD pri ulasku u Windowse, probio me znoj odmah i onda skužim da nisam prebacio jumpere kojima se isključuje integrirana grafička.

Htio sam imat XP gore pošto je ovo trebala biti retro gaming konfiguracija, ali mi nikako nije htjelo instalirat drivere iako postoji verzija za XP na AMD stranici. Na kraju sam stavio Windows 7 i sve radi savršeno.
Kučište je MS Industrial Antikrist, malo i sa nikakvim protokom zraka što sam riješio dodavanjem dva 80mm ventilatora, jedan na bočni panel, drugi iza. Oba upuhuju zrak unutra, a napajanje izvlači van.

Probao nešto igara i iako nije sve savršeno, dobio sam što sam htio.
Call of Duty 4 - Iako nemam plan igrati ništa novije od 2006. godine stavio sam je iz znatiželje i radi solidno od 60 do 80 FPS-a u multiplayeru tako da ću je ostaviti za koju rundu tu i tamo.
The Elder Scrolls IV: Oblivion - Radi ok, ali dosta nestabilno sa malim utjecajem postavki na performanse. Okrivit ću to na neoptimiziranost

Uglavnom, igrivo je.
F.E.A.R. nakon štelanja isto lijepo radi, kao i NFS Most Wanted (originalni, ne ovaj novi). Trenutno igram Star Wars KotOR.