Hmm, random klikanje po netu
Nelson, England's greatest naval hero, died at the Battle of Trafalgar, 21st October 1805. He was hit by a musket ball, fired from a French ship, at about 1.15pm and died below decks at about 4.30pm. His body was preserved in a barrel of brandy. Dobro, totalno nevezano, ali vezano;
Na ledini šumskog proplanka u travi ležalo je ogledalce. U njemu se ogledao sad mjesec, sad oblak, sad ptice u letu. (Mislim da drito tak počinje. ) Uglavnom, ne zna se tko ga je izgubio, možda neka pastirica, možda ovo-ono. Tek jednog dana ga nađe zec prolazeći tuda. Pogleda i veli: OH, našao sam svoju sliku, samo nikako se ne mogu sjetit kad sam je izgubio! Ode s njom dalje i naleti na šojku kreštalicu koja mu počne tupit kako je to NJEZINA slika i tako se oni zakače. Njihovu svađu načuje medvjed te dođe vidit šta se dešava. Pogledalo ogledalo, udre u smijeh i veli: Budale, baš budale, pa vi se svađate oko MOJE slike! hahaha i ode doma. Priča ženi i djeci o budalastom zecu i glupoj šojki i pokaže ženi ogledalo, a ona veli: Pa to je svakako medvjeđa glava! Djeca pogledaju i vele: Pa to si ti tata, ali dok si bio mali! Na to će im on: VI STE JOŠ MALI I VIDITE UMANJENO, ALI VIDI SE DA STE MOJA PAMET I MOJA KRV! I okači ogledalce na zid.
Priča uz koju n-puta pročitala kad sam bila mala.
Uz Umri muški i Smrtonosno oružje.
Danas sam sva random ;(