dosadni smor, ko i ante tomić. oni su sarkastični i duhoviti. to im je oružje protiv hrvatske gluposti. 
to konstantno generaliziranje da je svaki hrvat glupi, neobrazovani domoljub koji sluša cajke, prati nogomet, želi graditi stadione i ne zanima ga stanje u državi je tako...
bijedno glupo i izlizano.
uostalom, što bi itko trebao znati o norveškoj...i zašto se samo na temelju informacije o višku u njihovoj blagajni uzima zaključak da je to neka zemlja blagostanja? 
tj. to nije jedini aspekt 'kvalitete' neke zemlje.
Pa kad je zemlja blagostanja.

Doslovno. Najbogatija zemlja svijeta po novčanoj vrijednosti. Simbolična nezaposlenost (oko 2% mislim). Sami izbjegavaju pretjerani gospodarski rast i jačanje krune. A višak u blagajni je ono, laicima najbolji simbol poante.
I generaliziranje za Hrvate lol. Istina je nije? Sori ali ovo što si nabrojao je vjerojatno istina za većinu Hrvata.
Iako, uspoređivanje Hrvatske i Norveške lol.
U bilo kojem segmentu.
EDIT:
Iako meni je fora članak. Isto kao i o Švedskoj na Poslovnom Pulsu prije par mjeseci - "U Švedskoj rasprava oko uvođenja kineskog u osnovne škole, a u Hrvatskoj oko gradnje Isusa na Marjanu" ... ili tako nešto.
Jedino ne valja to da nije napisao ZAŠTO Norveška ima toliku blagajnu. Mislim, zašto čuvaju lovu.