Ček, što točno ANARHISTI žele ?

I što su postigli konkretno ? Tek mi je od ove godine to zanimljivo pa ono.

Al sam za free studiranje. Od starta. Pa ak padneš/sjebeš, plaćaš.
Kome, što ?

Ministarstvu ili fakultetu ?
Nda, sad kad razmislim, komu idu svi ti silni novci od upisa ? Ono, znam da je za FFu zg 5-6k kn upis. A upisalo ih se na prvu godinu cca 2k, ako se ne varam, jel tako ? :solidus:
cut/
Upravo si opisao nasljeđe kulturnog kapitala, na jedan način. Novac ne mora imati doduše veze s tim, al ae, da ne duljim.
Dalje.. pošto to je kapital, koji će se kad tad formirati u novac ili nekakvu korist donekle je logično da ga mi sami plačamo ( jer je za nas, i ulaganje u nas same ).
Osnovne škole i srednje škole ( koje će uskoro biti obavezne obje za pohađati ) su drugačija priča, iz jednostavnog razloga - što će društvo sa PECTO djece i tinejđera, nesposobnih za rad ?

Do tada ih treba držati negdje, po mogućnosti u ustanovama koje će nas učiti, za rad. Škole, jel.
Eh sad.. u dobi od 18-19 godina već možeš raditi nešto. Što si učio u školi.. ili nešto bezumno fizički.
Oni koji hoće još više napredovati i ulagati u svoj kulturni kapital; tj, znanje - trebaju plaćati. Osim ako su ekstra dobri, i to služi za poticaj bla bla.
Al nisam baš ni za ni protiv prosvjeda.. u biti treba SVE rekonstuirati i osmisliti nanovo. Što Facaa kaže. Jer ovako ne valja, a ovi zahtjevi su.. ne znam. Tupavi. Pa opet ne valja. Žao mi je Jura, entuzijazam bez ideje je ko rijeka bez korita. Jezero. Ne znam