HCL.HR

Bića, stvari i pojave koje vas živciraju

• 13735 Odgovora
  • 1108140 Hitova
*

presveti

• n00b
  • 0
  • sanjam samo pobjede...
Odg: Bića, stvari i pojave koje vas živciraju
« Odgovori #13680 : 02. Studeni, 2015., 11:41 »
uf, ovaj topik je skroz ispod otišao...

http://www.index.hr/black/clanak/kanadjanin-u-zagrebu-snimio-video-o-sranjima-koja-govore-balkanski-homofobi/853194.aspx

:tired:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/holy-mediji-nas-bojkotiraju-pa-sami-moramo-snimati-pressice-i-objavljivati-ih-na-nasim-stranicama/853006.aspx

:tired: ova stranka e :hihi:
helovin, nez, zašto je to govno postalo toliko popraćeno ove godine. idem gradom u subotu navečer i toliko puno ljudi je maskirano.
i već od ove godine ovo moje mišljenje ispada pretjerano
+ neki tip u petak na predavanju je pita profu "e profesore, a di ćete za helovin" :hihi: :wildboy:
koja lošost

*

Cole

• 11681
    • CroSimRacing
« Odgovori #13681 : 02. Studeni, 2015., 16:43 »
Baš si dalmatinski šaban. :wildboy:

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #13682 : 02. Studeni, 2015., 16:55 »
i uz to je apsolutno u pravu

*

Cole

• 11681
    • CroSimRacing
« Odgovori #13683 : 02. Studeni, 2015., 17:29 »
Ček, zašto bi ikog noć vještica smaralo? Zašto nemožeš jedan dan progutat to? Mislim; ljude veseli jbt. :hiha2:

*

Wyzard

• Administrator
  • 15991
    • HCL.hr
« Odgovori #13684 : 02. Studeni, 2015., 17:34 »
I židovi su se veselili kad je svetog Isusa razapinjalo. Eto ti,,,

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #13685 : 02. Studeni, 2015., 17:55 »
ljude veseli i nogomet. eto ti opet,,,,,,,,,

:hiha::hiha:

*

Cole

• 11681
    • CroSimRacing
« Odgovori #13686 : 02. Studeni, 2015., 18:32 »
Vi riječani ste čke. :hiha2:

*

presveti

• n00b
  • 0
  • sanjam samo pobjede...
« Odgovori #13687 : 02. Studeni, 2015., 18:47 »
da, svašta ljude veseli pa ne mora značit da je to dobro samo zato što ih veseli.,,,

a noć vještica ne da nije dobra i zla, nego je jednostavno samo bijedna i jadna. :hihi:

do ove godine nikog nije bilo briga za to, i sad odjednom nekim medijskim pumpanjem još jedan isprazni proizvod ne-naše kulture ulazi u naše društvo.
maske su zabavne, ali imamo svoje maškare, što će nam ove tu? onako, ti ljudi koji idu s glupom šminkom ili maskom gradom...dosta otužno kako sve to
usiljeno izgleda.
mislim, nije da to nije bilo neočekivano, s obzirom da zagreb postaje grad modernih erasmus europejčića što govore hrvatsko-engleski.
uostalom, dovoljno je čuti koju od komercijalnih radio stanica. otrov i lobotomija. što je najgore, čovjek otupi na ta sranja i eto,
na kraju ti postane normalno. :wildboy:
a već sljedeće godine će netko ko slično misli kao ja postati dosadni forser, i zaista će ispadati takav.

*

Cole

• 11681
    • CroSimRacing
« Odgovori #13688 : 02. Studeni, 2015., 19:33 »
Onda možeš reć  i da su maškare farsa. :fpalm:

*

presveti

• n00b
  • 0
  • sanjam samo pobjede...
« Odgovori #13689 : 02. Studeni, 2015., 19:47 »
pa rekoh da su maske kao takve zabavne. ali maškare su tu oduvijek, noć vještica nije.
što je sljedeće, stavljanje darova za božić u čizmice, gledanje super bowla...jedenje u mekdonalcu?? :hiha:

a pogotovo je jadno kad se maskira hrvatska politička stranka LOL. dobro, nije da se to nije moglo očekivat od te ekipe s linka.

« Odgovori #13690 : 02. Studeni, 2015., 20:21 »
Baš sam jeo dns u Mekdonalcu :approve

*

Cole

• 11681
    • CroSimRacing
« Odgovori #13691 : 02. Studeni, 2015., 20:37 »
:approve

*

metalni

• 1395
  • Seoski mudrac
    • My Art Gallery
« Odgovori #13692 : 02. Studeni, 2015., 21:00 »
U svijetlu događaja koji su se zbili prethodnih dana, primjećujem da ponekad piratska verzija igre radi bolje nego originalna.
I ne, da se razumijemo- nikako ne podržavam pirateriju- mada nisam ni neki protivnik... tko voli neka izvoli.  Ja volim kupiti igru jer je neko uložio trud da je napravi, pa kako god da ispadne.

@Presveti: Mudre riječi. :thumbs:
Ja to ne mogu drugačije nazvati nego čistim pomodarstvom, pop-kičem i kićenjem tuđim perjem.
:fpalm:

*

Wyzard

• Administrator
  • 15991
    • HCL.hr
« Odgovori #13693 : 02. Studeni, 2015., 21:00 »
A Cole, u pravu je ovaj skladatelj. Mislim, svakome njegovo, i ajde generalno nek se ljudi veselu, s tim se slažem. Ali kad gledaš kulturološki, a ja na nesreću gledam tako jer eto ne znam udarat čavle pa razmišljam o kulturi, taj helovin je drlog u nas, iz razloga što je preuzet kao dio jednog običaja, bez ikakvog razmišljanja zašto i čemu.

Najbolje vidljivo po tom maskiranju koje je većini bez ikakve tematike. Znači oblači se u supermene, spidermene, betmene, Jelene Rozge... ok, ne. To nema nikakve veze sa izvornim postojanjem tog slavlja.

S druge strane isto mi idu na živce popovi koji se bune protiv toga, a samo slavlje, u izvornom obliku je i proizašlo iz kršćanske tradicije. Mislim, ok, ajde deformiralo se od onoga što bi popovi htjeli, ali tako i treba jer se sličnom slikovitošću crkva koristi kad treba pričati o zagrobnom (ne)postojanju ili kad nešto treba demonizirati. Mislim, nisu ljudi sami sebi utuvili u glavu da vrag ima rogove, na primjer. To je utjecaj religije koji u prikazu vraga rogovima želi dati animalističke karakteristike. I sad, kako bi se ljudi oblačili u vraga da im religija nije dala njegovu sliku? FINO VAM SE TO ODBILO O GLAVU HEHEH. :wildboy:

I samo da kažem kako mi je, lingvistički, posebno jadno što naš zakinuti hrvatski jezik nema boljeg naziva nego noć vještica. Već u samom tom nazivu osjetiš OPOZICIJU kršćanstvu i vrijednostima čistoće! Treba li uopće spominjati da je (All) Hallows Eve zapravo večer prije svih svetih, i da u izvornom korjenu riječi "noć vještica" zapravo nema nikakve veze s vješticama nego sa svetcima.

I koji sam ja kufer sad ovo otipkao... :wildboy:

*

bartul_9

• 3430
  • Welcome to the matrix.
« Odgovori #13694 : 02. Studeni, 2015., 21:09 »
Ako se mene pita vise vrjedi jedna Noc Vjestica nego 2 mjeseca maskara.Ljepse mi je, zabavnije izgleda, u njih je sve u duhu toga, a u nas dok su maskare samo ti djeca dolaze mjesec dana prosit po kucama, i to svaki dan isti.

I da budem iskren jedva cekam preselit odavde pa kad bude Halloween otic trick or treat po kucama.

<3

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9