HCL.HR

Gameri već znaju kako će izgledati škole budućnosti

• 80 Odgovora
  • 8830 Hitova
*

progabbeing-jadran

• 3219
  • abrah cadabrah
Odg: Gameri već znaju kako će izgledati škole budućnosti
« Odgovori #30 : 06. Prosinac, 2012., 16:18 »
ne vidim koje se to sposobnosti gube točno.

nije da ti IMAŠ sposobnost znjanja gdje stoji to mlijeko. pa se to može izgubit ako ti netko kaže gdje je.

*

presveti

• n00b
  • 0
  • sanjam samo pobjede...
« Odgovori #31 : 06. Prosinac, 2012., 16:24 »
novije generacije će to uzet zdravo za gotovo da na kraju neće moći normalno razmišljati bez svog malog uređaja.
realno, moraš znat nešto sam zaključit, a ne da za svako smeće upišeš HOW TO. i da, isti princip je i gugl tražilica, al kažem, ovo je stvarno previše.
znam da zvučim ko baba, al onako, tako je.

« Odgovori #32 : 06. Prosinac, 2012., 16:26 »
Samo da budem picajzla. Multimedijalno != multimedijsko. Daleko su ta dva pojma jedan od drugog.

*

progabbeing-jadran

• 3219
  • abrah cadabrah
« Odgovori #33 : 06. Prosinac, 2012., 16:27 »
 :fpalm:

al onako, tako je.

ovo babe često znaju reć.  :mrs:

*

kveki

• **
  • 469
« Odgovori #34 : 06. Prosinac, 2012., 16:28 »
Ja to gledam ovak. Kolko god mi sad unaprjedili sa tim didabajama poput google glassa skole, gubimo vise no kaj dobivamo. Jer se stvari onda rade prek prezentacija i gluposti a to nije uvjek idealan nacin.

Recimo modernizacija skola sa plocama na kojima su markeri umjesto starih sa kredama. Rezultat: Marker se teze vidi dok se je kreda fino vidla i iz zadnjeg reda. - Ne nuzno pozitivna promjena.

Mislim, modernizacija je kakti nuzna, ali zasto se izgubila u tom svem ona izvorna bit skolovanja. Da izbrusis mozak, naucis razmisljat i zakljucivat te da imas neko znanje opce kulture. Za strukovne skole struke naravno.

Takoder modernizacija u nasoj skoli je uvodenje wifia bila prije koju godinu. Rezultat: Vise nas zuji po mobovima tokom nastave umjesto da prati.

A kaj ce se dogodit sa kompjuterima ili slicnim napravama i da ne pricam. Sve to kakti olaksava posao,a bit je da nam bude tesko. Bar u tim osnovama kulture koje moramo znat da budemo obrazovani a ne nacija idiota. Tehnologije zaglupljuju.

Primjer. Google glass. Hej, zasto da ucim kak se zove ova biljka kad mogu stavit svoj uber kul tablet prema tome i on ce mi rec.

Naravno nije svaka modernizacija losa, ali treba znat di je granica.

*

progabbeing-jadran

• 3219
  • abrah cadabrah
« Odgovori #35 : 06. Prosinac, 2012., 16:31 »
KONJPJUTNORI I TE VRAŽJE NAPRAVE ĐAVA IH ODNIA xDD

edit: znam da odgovaram na svaki isusov post al nemoguće je ne napisat neki šala post.

« Odgovori #36 : 06. Prosinac, 2012., 16:35 »
E al doslovno identično tako vjerojatno razmišlja svaka generacija ikad.

ZNAM DA ZVUČIM KAO SVOJA BABA, ALI SAD JE STVARNO PREVIŠE.
Što to neće moći sami zaključiti?

Neće zaključiti kako staviti žarulju u grlo? Jer imaju internet? =)
Što ste to vi sami zaključili, a da buduće genracije neće moći?

Jeste vi sami išli po livadama i ZAKLJUČIVALI kako se zovu biljke? =)
Ili je možda i ovo način učenja? =)

Ljudi koje "tehnologija zaglupljuje" bit će glupi i bez tehnologije.

Koristite toliko retardirane i loše primjere da mi je neugodno.

Uzmimo primjer.
Recimo da je vaša baka u svoje vrijeme htjela naučiti strani jezik. Kako? Koje su joj bile opcije za učenje... ne znam, španjolskog?
A hej, vidi, ja danas besplatno učim španjolski dok se vozim u tramvaju. Jer moj mobitel to može.

Taj vaš retardirani stav da je kuhanje po receptima pisanim rukom plemenito i PRAVO, a kuhanje po receptima s interneta zaglupljujuće... žalosno je pomalo.

*

Me666

• 5109
  • Snaketicus Murphy Jr.
« Odgovori #37 : 06. Prosinac, 2012., 16:37 »
Nije mi htjelo prihvatiti anketu... kao nisam odgovorio na sva pitanja (a jesam, samo je bilo puno toga pod ostalo)

Gdje je ponuđeni odgovor: Djeca trebaju klečati na kukuruzu dok ih se šiba ravnalom?

Mislim, sama ideja da "ŠKOLA TREBA BITI IGRA" je sranje. Škola je ustanova gdje se stječe znanje, a znanje nije igra.

Osim toga, Hrvatska nema novca za pošteno opiturat zid u školi, a kamoli da se kupuju nekakvi tableti, konpjuteri itd.

*

presveti

• n00b
  • 0
  • sanjam samo pobjede...
« Odgovori #38 : 06. Prosinac, 2012., 16:39 »
ixy
ne. okej, sad govoriš pozitivne strane toga. kao to za jezike i sve. ne govorim protiv toga, nego protiv pretjerivanja.

a to je google glass. po onom videu ispada ko VODIČ kroz život. kroz stvari koje bi treba odmah naučit.
totalno zanemarivanje intelektualnog napora. mislim, hej čovjek si, zapostaviti tako uključivanje moždanih vijuga i stvari koje si sposoban napravit sa svojim potencijalom je loše.

« Odgovori #39 : 06. Prosinac, 2012., 16:41 »
S tobom se ne može razgovarati.

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #40 : 06. Prosinac, 2012., 16:43 »
Taj vaš retardirani stav da je kuhanje po receptima pisanim rukom plemenito i PRAVO, a kuhanje po receptima s interneta zaglupljujuće... žalosno je pomalo.

:hiha: :hiha: :hiha: :hiha: :hiha: :hiha:

pa ovo zapravo i je istina u onom kontekstu u kojem je bilo spomenuto što se tiče ROMANTIKE i PAŽNJE NO ONDA OPET IXY JEBANJE

« Odgovori #41 : 06. Prosinac, 2012., 16:46 »
HJOJ NEMA MI DO MIRISA NOVE KREDE A MARKERI UOPĆE NEMAJU MIRIS MARKERI SU SMEČE

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #42 : 06. Prosinac, 2012., 16:47 »
25 Članova i 62 Gostiju pregledava ovu temu.  :ave:

aha šerano je na fejsbuk.  :hiha:

*

kveki

• **
  • 469
« Odgovori #43 : 06. Prosinac, 2012., 16:52 »
Poanta je da se markeri ne vide. To ne kazem ja vec ljudi koji preko 20 godina rade u skolama.

Nije sva tehnologija negativna, dapace. Ali olaksavanje zivota u smislu edukacije nije pozitivna stvar.
Bar ne na nacin koji je ovdje prezentiran. 

*

progabbeing-jadran

• 3219
  • abrah cadabrah
« Odgovori #44 : 06. Prosinac, 2012., 16:58 »
malo toga je jadnije od tog licemjerja ljudi koji su već prošli školu pa sad ne žele da ikome bude lakše jer "NE ZVUČI TO MENI DOBRO ORTAČE".

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9