HCL.HR

Kuhinja

• 590 Odgovora
  • 62134 Hitova
Odg: Kuhinja
« Odgovori #495 : 31. Kolovoz, 2013., 14:30 »
To si dobro say.

*

Pajko

• 2678
  • REEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
« Odgovori #496 : 31. Kolovoz, 2013., 14:31 »
iz lidla su super da, al ne oni koji imaju lješnjak ja mislim. ti neočekivano nevaljaju.

oni su lješnjakom su odvratni. imaju i u kauflandu neke s grožđicama, nisu loše iako grožđice,,

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #497 : 31. Kolovoz, 2013., 14:59 »
10 načina koji se jela spremaju.

bio sam u londonu ove godine u nekom fusion restoranu (:hiha: ) i samo tijekom te večere sam pojedo 15 vrsta jela koje doslovno nisam ništa slično u životu vidio.

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #498 : 31. Kolovoz, 2013., 15:07 »
da jer tamo koriste posebne KUHINJSKE ALATE :ave:

baš nimalo istina. nego samo realno sve što smo mi ikad jeli je ili germanska ili ADRIATIC ishrana a to ima 10 sastojaka sve skupa.

*

Cole

• 11681
    • CroSimRacing
« Odgovori #499 : 31. Kolovoz, 2013., 15:11 »
Baš.

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #500 : 31. Kolovoz, 2013., 15:20 »
čisto kategorizacije radi, navedi par načina pripreme da vidim u koje dubine ideš jer možeš reć IMA SIROVO I TERMIČKI OBRAĐENO = 2

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #501 : 31. Kolovoz, 2013., 15:37 »
ae, pobjedio si. :hiha:

« Odgovori #502 : 01. Rujan, 2013., 00:28 »
Kuvanje, friganje i pečenje realno

*

kaisersephirot

• Suradnik
  • 6258
  • "Estuans interius ira vehementi, Sephiroth!"
    • HCL.hr
« Odgovori #503 : 11. Travanj, 2014., 18:17 »
:hiha:

Upravo pravio jagode u mascarpone kremi, pa da nabacim i recept :ementaler:

Potrebno:

-  2 jaja
-  200 grama Mascarpone sira
-  košarica jagoda
-  šećer
-  pola limuna

Priprema Mascarpone kreme

Razbiti oba jaja ( :hiha: ), u jednu posadu odvojiti žumanjke, a u drugu bjelanjak. Bjelanjak dobro izmutiti mikserom da bude čvrst, prilikom mutnje nagnite posudu, ako se smjesa ne miče, postigli ste rezultat, u suprotnom nastavite mutiti. Nakon toga smjesu odložite kratko u hladnjak. Sada u drugu posudu gdje se nalaze žumanjci dodati dvije i pol velike žlice (one za juhu) šećera i mutiti. Potrebno je barem 5-6 minuta da se smjesa što bolje stopi. Nakon toga smanjiti brzinu na najmanju te dok mješate dodajte mascarpone sir. Mješajte kratko vremena, nakon toga ugasite mikser, uzmite bjelanjke, dodajte ih smjesi i mješajte žlicom da se sve stopi (NE KORISTITE MIKSER SADA!!!!!!!!!!!). Voila, dobili ste kremu.

Priprema jagoda

Ostaviti par jagoda za dekoraciju, a ostale izrižite na komadiće te polije sa sokom od limuna i 2 male žlice šećera. Izmješajte da se šećer otopi.

Serviranje

Najbolje je servirati u čaše za sladoled, ako nemate poslužit će bilo koje druge čaše, bitno je samo da su široke i imaju stalak. Na dnu čaše stavite pripremljene jagode, nakon toga mascarpone kremu i za kraj stavite jagodu kao dekoraciju na vrh. Ako želite još neki detalj, naribajte malo bijele čokolade po vrhu. Čaše staviti u hladnjak na 2 sata, nakon toga uživajte :hug

Evo i jedna slika, nisam dekorirao baš nešto jer mi je ponestalo jagoda :chair:

« Zadnja izmjena: 11. Travanj, 2014., 18:19 kaisersephirot »

*

Cole

• 11681
    • CroSimRacing
« Odgovori #504 : 11. Travanj, 2014., 18:21 »
<3 topik :hug

« Odgovori #505 : 11. Travanj, 2014., 21:20 »
Zvuči zanimljivo.
Da si još u čaše stavio po kuglu sladoleda...

Budem ja. :ementaler:

*

kaisersephirot

• Suradnik
  • 6258
    • HCL.hr
« Odgovori #506 : 11. Travanj, 2014., 21:26 »
Aono, bude dovoljno hladno iz hladnjaka pa nisam iskušavao, iako bi bilo dobro ubaciti i jednu piškotu u čašu, onako kao žlicu, toga sam se tek sad sjetio :/

*

kaisersephirot

• Suradnik
  • 6258
    • HCL.hr
« Odgovori #507 : 04. Rujan, 2014., 20:40 »
Vrijeme je za ponovno dizanje teme ;)

Ovaj put donosim recept od lazanja, rulaju kristove ako se odradi sve savršeno.

Potrebno:
- 0.5 litara umaka od rajčice
- 150 grama mljevene junetine
- sir (ako imate dvije vrste poput Ementalera i Mozzarela, još bolje)
- pola glavice crvenog luka
- maslinovo ulje (može i obično ulje)
- vegeta
- papar
- mljeveni chili
- ljuta paprika u prahu
- bosiljak
- origano
- ružmarin
- muškatni oraščić
- lovorov list
- šećer
- bijelo vino
- mlijeko
- brašno
- maslac
- tjestenina za lazanje

Započet ćemo s bolognese umakom, za kojeg vam je potrebno dosta vremena da pripremite. Za početak narežite luk što sitnije te ga stavite na zagrijano maslinovo ulje. Pečite dok luk ne dobije finu zlatnu boju, nakon toga dodajte u tavu junetinu i blago zalijte bijelim vinom.

Dok vam se meso dinsta, stavite umak od rajčice, 3 žlice šećera i 2-3 lovorova lista u drugu posudu i pustite da provrije, a nakon toga smanjite na laganu vatru.

U međuvremenu na meso dodajte vegetu, papar, čili, bosiljak, origano, ružmarin i muškatni oraščić, no obavezno probajte meso prije svakog začina i pazite da ne stavite viška. Začina uvijek možete dodati, no teško izbaciti ;) Kada se povuče vino dodajte i ljutu papriku u prahu, pustite da se malo zapeče i to meso pomiješajte s umakom od rajčice.

Nakon toga ostavite sve na vatri kakvih pola sata, redovito mješajući, dodavajući začine ( vegetu, papar, čili, bosiljak, origano, ružmarin i muškatni oraščić) i isprobavajući. Čestitam, dobili ste svoj bolognese umak :)

Sada se bacamo na bešamel umak, uzmite čašu mlijeka i zagrijte ga, dok u drugoj posudi možete žlicu brašna i žlicu maslaca istopiti. Poslije spojite mlijeko s brašnom i maslacem te miješajte da dobijete ujednačenu masu.

Nakon toga slijedi zabavni dio - slaganje :) Na samo dno posude stavite malu količinu maslinovog ulja, nakon toga tanki sloj bolognese umaka. Nakon toga ide red tijesta za lazagne, red bolognese umaka, red bešamela, mala količina sira (ja koristio miješani Ementaler i Mozzarela) i tako ponavljajte do vrha te sve začinite dobrom količinom sira na vrhu.

Dobar tek, HCL :ementaler:

*

Freddy

• 5471
  • Briljantin.
« Odgovori #508 : 04. Rujan, 2014., 21:48 »
Zašto ne samo PSMCR-PSMCR-PSCR? :wildboy:

EDIT: ok, dosta opskurna referenca, sori : ))

Rula recept, da. Slično i ja radim, samo bez vina i oraščića, sa više usitnjenih začina i izbjegavam sir, tj. ako ga baš odlučim stavljat, ne stavljam ga puno. E i bešamel radim na kraju čisto iz navike, al još dodam malo origana dok kuha. Onda taj bešamel stavljam tek po vrhu, dakle ne u slojeve, nego po vrhu, jer baš ne volim sir, pa ga što manje stavljam.
+ 150 grama junetine je ništa, više mesa ide u to :(

Dugo nisam pripremao doduše, rijetko kad jedem iz fitness razloga :hiha::hiha:, to je samo za posebne prilike.
« Zadnja izmjena: 04. Rujan, 2014., 21:55 Freddy »

*

kaisersephirot

• Suradnik
  • 6258
    • HCL.hr
« Odgovori #509 : 04. Rujan, 2014., 21:50 »
Pojašnjenje?

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9