Vidim ja da će ovo bit moj topik
COOKIES BRAHiliti išleri.
SLIKE PRVO!

RECEPTDJ TIJESTO! (

)
20dkg brašna + 7dkg šećera + 16dkg maslaca + 1 žumanjak + 2 štange 200gramske tamne ili čokolade za kuhanje = TIJESTO
Dakle,rukama umijesiti ove sastojke gore, bacit u frižider da se stvrdne na sat vremena, izvadit, razvaljat s oštrim brašnom (da vam se ne ljepi po površini) dok ne bude lijepa tanka (cca. 5mm) površina tijesta. Kalupima urezati krugove u tijestu dok ne iskoristiš svo. Peći na 170 nekih 15 min, paziti da ne zagore jer budu tvrdo govno.
KREMA OMFG10dkg šećera + 2 jaja + žlica mlijeka
Izmiksati da dobijemo gustu pjenastu smjesu. Smjesu kuhati NA PARI uz konstantno naporno i megadosadno miješanje nekih 20-30min nezz dok ne dođe ful gusta smjesa. Smjesu koristimo kako GRAĐEVNI MATERIJAL iliti njom ćemo ljepiti dva dijela išlera zajedno, tako da imajte na umu da treba bit dosta gusta i ljepljiva.
Zatim to hladiti na sobnoj temperaturi i kad bude onako još blago topla ubacit unutra 7dkg omekšalog (dakle ne rastopljenog) maslaca i umiješati to lijepo.
I sad malo građevine

išler, pa krema, pa išler. išler, pa krema, pa išler. i tako unedogled dok sve ne spojimo.
FROSTING!Ostatak čokolade rastopiti s maslacem (također kuhanjem na pari). Tom čoksom onda namazati svaki kolačić i bacit gore nekakav ukrasni posip dok je još čokoladni preljev mekan. Ja sam koristila Šarene mrvice od Kraša 1911.
Onda sve u frižider i VUOLA.
I da, ovi kolačići su uvijek bolji kad ostoje par dana i upiju sve svoje sokove i vlagu iz zraka, plus mogu trajat dosta dugo. PRAKTIČKI ko suhi keks.
p.s. nakon svega nemojte pojest ostatak šarenih mrvica iz dosade kao ja
