HCL.HR

Nema struje? Jebote zemlja je ravna

• 122 Odgovora
  • 13958 Hitova
*

beaver hunter

• 4543
  • I <3 trance
    • Vatreni App
Odg: Nema struje?
« Odgovori #30 : 12. Siječanj, 2010., 21:45 »
možeš da... ako baš ne voliš vlastite oči.  :(

urbani mit.  :ementaler:

da, ko onaj tvoj da jaja ne sadrže kolesterol. il neš  :ementaler:

*

Zapi

• Gost
« Odgovori #31 : 12. Siječanj, 2010., 21:52 »
ae, to je urbani mit. kakvog smisla ima da oči slabe od premalo svijetla.

*

beaver hunter

• 4543
  • I <3 trance
    • Vatreni App
« Odgovori #32 : 12. Siječanj, 2010., 22:01 »
ne znam, logično mi je da se pri slabom svijetlu oči više naprežu kako bi neš pročitale. valjda to neš utječe na vid. u svakom slučaju ne želim čitat pod svijetlom svijeće jer me nakon toga bole oči.

« Odgovori #33 : 12. Siječanj, 2010., 22:04 »
ne znam, logično mi je da se pri slabom svijetlu oči više naprežu kako bi neš pročitale. valjda to neš utječe na vid. u svakom slučaju ne želim čitat pod svijetlom svijeće jer me nakon toga bole oči.

pa i slavku prije 20 tisuća godina je bilo logično da je zemlja ravna ploča.  :hiha:
a kolesterol koji unosiš nije isti kao kolesterol koji je u tijelu, tj koji tijelo i samo proizvodi. :hiha2:

*

beaver hunter

• 4543
  • I <3 trance
    • Vatreni App
« Odgovori #34 : 12. Siječanj, 2010., 22:07 »
ček, oš reć da zemlja nije ravna ploča koju na leđima drži slon koji stoji na oklopu kornjače  :hiha:

« Odgovori #35 : 12. Siječanj, 2010., 22:08 »
 :hihi: :ave: :ave:

*

Facaa

• 2773
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
« Odgovori #36 : 12. Siječanj, 2010., 22:12 »
Kad smo već kod mitova...i to da su svi smatrali da je zemlja ravna ploča je također mit.

Doduše;
http://theflatearthsociety.org/cms/

:wildboy:
« Zadnja izmjena: 12. Siječanj, 2010., 22:15 Facaa »

*

dibek

• 3270
  • You put the stone in the case?
« Odgovori #37 : 12. Siječanj, 2010., 22:15 »
Ali zasto ne bi smatrali? To je... logicno :hiha:

*

beaver hunter

• 4543
  • I <3 trance
    • Vatreni App
« Odgovori #38 : 12. Siječanj, 2010., 22:22 »
isuse bože pa naravno da nisu SVI smatrali da je zemlja ravna ploča. kolumbo je znao da je okrugla  :hiha: a i magellan  :hiha:

« Odgovori #39 : 12. Siječanj, 2010., 22:23 »
Kad smo već kod mitova...i to da su svi smatrali da je zemlja ravna ploča je također mit.

da, sigurno je ekipa po selima došla na ideju o okrugloj zemlji.  :hiha:

*

Facaa

• 2773
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
« Odgovori #40 : 12. Siječanj, 2010., 22:27 »
Da, bravo. Pa ko da su oni ikad o ičemu razmišljali.  :wildboy:

@biverčić; Ah, ne, ne, ne...krivo si me razumio. SVI su smatrali/znali da je zemlja okrugla.
Od starih grka valjda NITKO nije tvrdio da je zemlja ravna ploča. Ne računajući Flat Earth udrugu koja sve to smatra zavjerom. :wildboy:

Uglavnom, tvrdnja da se u srednjem vijeku smatralo da je zemlja ravnoa ploča je obični mit i smatra se jednom od najvećih povijesnih grešaka/krivnih pretpostavki.

Tu je negdje i tvrdnja da se kineski zid vidi iz svemira...kad ono...jeb ga, ne vidi se.

« Odgovori #41 : 12. Siječanj, 2010., 22:32 »
Da, bravo. Pa ko da su oni ikad o ičemu razmišljali.  :wildboy:

Uglavnom, tvrdnja da se u srednjem vijeku smatralo da je zemlja ravnoa ploča je obični mit i smatra se jednom od najvećih povijesnih grešaka/krivnih pretpostavki.

pa ono. pogotovo u srednjem vijeku takvih je bilo 90 posto ljudi. tko je tada uopće bio pismen? 1 posto ljudi ili tako nešto  :wildboy:

*

beaver hunter

• 4543
  • I <3 trance
    • Vatreni App
« Odgovori #42 : 12. Siječanj, 2010., 22:38 »
Da, bravo. Pa ko da su oni ikad o ičemu razmišljali.  :wildboy:

@biverčić; Ah, ne, ne, ne...krivo si me razumio. SVI su smatrali/znali da je zemlja okrugla.
Od starih grka valjda NITKO nije tvrdio da je zemlja ravna ploča. Ne računajući Flat Earth udrugu koja sve to smatra zavjerom. :wildboy:

Tu je negdje i tvrdnja da se kineski zid vidi iz svemira...kad ono...jeb ga, ne vidi se.

pic it or it didnt happen. ovo prvo, kineski zid znam

čak i da su grci znali za okruglu zemlju, mi ne pričamo o grcima. mi pričamo o običnom čovjeku u srednjem vijeku koji je više od svoje mame volio crkvu, a crkva je propagirala zemlju kao ravnu ploču. uzevši u obzir da je ko što grga kaže 1% bilo pismeno, da sa sigurnošću mogu reći da su skoro svi ljudi u srednjem vijeku počevši od slavka u kragujevcu donjem mislili da je zemlja ravna.
« Zadnja izmjena: 12. Siječanj, 2010., 22:49 beaver hunter »

« Odgovori #43 : 12. Siječanj, 2010., 22:40 »
To sa kineskim zidom si vidija davno u dječjem kvizu Dizalica na hrtu nedjeljom u jutro.  :wildboy: Mislim, ne vidi se, stvarno :(

I da, vidiš vidiš, uvijek mi je bilo čudno kako su stari grci smatrali da je zemlja okrugla, a u srednjem vijeku PAF, nije najednom. ;(

*

Facaa

• 2773
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
« Odgovori #44 : 12. Siječanj, 2010., 22:45 »
Ae, mit.

Neg, kineski zid; Gugl Earth ga isto ne vidi sa visine metar iznad istog. :wildboy:

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9