HCL.HR

Nema struje? Jebote zemlja je ravna

• 122 Odgovora
  • 13970 Hitova
Odg: Nema struje?
« Odgovori #45 : 12. Siječanj, 2010., 22:47 »
Ae, mit.

aj malo izvora, ili neznam, svoje objašnjenje. ja ne buyam to tek tak jer ti kažeš "ae, mit."  :wildboy:

ništa lično,,

*

Facaa

• 2773
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
« Odgovori #46 : 12. Siječanj, 2010., 22:51 »
http://en.wikipedia.org/wiki/Myth_of_the_Flat_Earth

Može?

Edit;
Sad tek vidjeh da je biver editirao tamo nešto. uglavnom, ni crkva nije tvrdila da je zemlja ravna. To je point.
Nitko bitan/značajan to nije tvrdio. Možda obični seljak je, jeb ga, al to bi ipak ukazivalo na razmišljanje...jer nitko im nije nigdje govorio da je zemlja ravna.  :wildboy:
« Zadnja izmjena: 12. Siječanj, 2010., 22:55 Facaa »

« Odgovori #47 : 12. Siječanj, 2010., 22:52 »
dobro...kao što rekoh, sumnjam da je većina puka dijelila to mišljenje 1 posto obrazovanih astronoma i naučnika.
za razliku od, npr, danas. jelte. naravno da je uvijek bilo skilera.

*

Facaa

• 2773
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
« Odgovori #48 : 12. Siječanj, 2010., 22:58 »
ALI ODAKLE PUKU UOPĆE IDEJA O IČEMU? Mogli su vjerovati i da je zemlja od čokolade. Kog boli kurac? Šta si zapeo za njih toliko? Pa evo i danas neki misle da nemreš zatrudnjet ak se pičoka u koju si mećo ispiša nakon snošaja. Ono. Pače, bivaju u big braderu. Al neš generalizirati da svi na svijetu to misle.

Fora je da se krivo mislilo (a neki eto i danas smatraju) da su baš svi smatrali da je zemlja ravna...ali nitko to nije nikome govorio, pa s toga neobrazovani nisu to mogli znati/čuti/misliti. A ako jesu to onda pak znači da su ekšli imali vremena razmišljati...

Ak kontaš trenutni tok misli.

I, nak, moram učit tisuću.
« Zadnja izmjena: 12. Siječanj, 2010., 23:01 Facaa »

« Odgovori #49 : 12. Siječanj, 2010., 23:01 »
ALI ODAKLE PUKU UOPĆE IDEJA O IČEMU? Mogli su vjerovati i da je zemlja od čokolade. Kog boli kurac? Fora je da se krivo mislilo (a neki eto i danas smatraju) da su baš svi smatrali da je zemlja ravna...ali nitko to nije nikome govorio, pa s toga neobrazovani nisu to mogli znati/čuti/misliti. A ako jesu to onda pak znači da su ekšli imali vremena razmišljati...

nak, nisam uopće mislio da su SVI mislili da je zemlja ravna. jebemu  :wildboy:
naravno da je bilo jebenih astronoma i izum teleskopa i genijalnih ljudi bla bla.

i odkud puku ideja o ičemu? pa govorim o ljudskoj logici jebemu.  :wildboy: nije logično da je zemlja od čokolade. al logično je da kad pogledaš naprijed da je zemlja ravna. i nemaju oni kaj razmišljat bez načina da to saznaju. kako će oni doć do tog zaključka? Mislim; bilo je i starih grka koji su imali veoma razvijene teorije o kozmosu i njegovom poretku, a koje su uključivale činjenicu da je zemlja ravna.

aj učit.  :wildboy:

*

beaver hunter

• 4543
  • I <3 trance
    • Vatreni App
« Odgovori #50 : 12. Siječanj, 2010., 23:01 »
http://en.wikipedia.org/wiki/Myth_of_the_Flat_Earth

Može?

Edit;
Sad tek vidjeh da je biver editirao tamo nešto. uglavnom, ni crkva nije tvrdila da je zemlja ravna. To je point.
Nitko bitan/značajan to nije tvrdio. Možda obični seljak je, jeb ga, al to bi ipak ukazivalo na razmišljanje...jer nitko im nije nigdje govorio da je zemlja ravna.  :wildboy:

citiranje wikipedije  :fpalm: jedine enciklopedije koje i mirko iz 15. stoljeća i KOMPIJUTERIMA može editirat.

vidiš li kako je iritantno kad napravim ono što ti napraviš kad netko stavi link na članak sa index.hr koji samo prenosi oni što je službeno izjavljeno i poslano svim medijima.

btw. ja lajkam wikipediju i držim da ju se može uzimat za argument u raspravi, samo sam ti htio dokazat kolko znaš neki put bit loš.

« Odgovori #51 : 12. Siječanj, 2010., 23:05 »
Pa normalno da se krivo misli, sjećam se svoje dječje karte svemira sa tobože točnim ( barem osnovnim, jel ) podatcima o našem sunčevu sustavu i među ostalim, i taj "mit" je bio jedna od spomenutih informacija.
Mislim, ono, takve stvari uzimaš zdravo za gotovo, dok malo ne ODRASTEŠ i počeneš se koristiti znanstvenijim izvorima podataka, ne moš ni znati da ŽIVIŠ U ZABLUDI11123

Ne znam, uznemirlo me malo sve ovo :(

U biti, sad promatrajući vašu raspravu sam skužio malo nešto :hiha:
Zemljani su smatrali i da je Zemlja ravna ploča i da je okrugla, istodobno. HAH! Znači mit nije potupun, ali nije ni netočan. ;D
Lako moguće da je i danas tako, doduše ne oko ove stvari al ono :wildboy:

*

Facaa

• 2773
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
« Odgovori #52 : 12. Siječanj, 2010., 23:06 »
@biver;
Ne brini, znam da je iritantno. Da nije, neb to radio, jel.

Al, opet, index.hr.  :wildboy:
Zašto bi ga uopće branio. Ikad? :wildboy:

@solid;
e jeb ga sad. Nemremo znat šta bi obični puk mislio da je logičnije iz današnje perspektive. Ali, mislim da se možemo složit da ih je, najvjerojatnije bolio kurac. :wildboy:

@depresija;
Ae. Ima i ona neka sa 6 čaša vode dnevno?
Ne znam te. Ne ide me zdravlje. 
« Zadnja izmjena: 12. Siječanj, 2010., 23:08 Facaa »

*

Mr.T

• 2878
« Odgovori #53 : 12. Siječanj, 2010., 23:09 »
Lako moguće da je i danas tako, doduše ne oko ove stvari al ono :wildboy:
nabadam u mraku (pun intended :hiha: ) ali recimo, hrvatski predsjednički izbori 2009.? :hiha:

*

beaver hunter

• 4543
  • I <3 trance
    • Vatreni App
« Odgovori #54 : 12. Siječanj, 2010., 23:14 »
ALI ODAKLE PUKU UOPĆE IDEJA O IČEMU? Mogli su vjerovati i da je zemlja od čokolade. Kog boli kurac? Fora je da se krivo mislilo (a neki eto i danas smatraju) da su baš svi smatrali da je zemlja ravna...ali nitko to nije nikome govorio, pa s toga neobrazovani nisu to mogli znati/čuti/misliti. A ako jesu to onda pak znači da su ekšli imali vremena razmišljati...

nak, nisam uopće mislio da su SVI mislili da je zemlja ravna. jebemu  :wildboy:
naravno da je bilo jebenih astronoma i izum teleskopa i genijalnih ljudi bla bla.

i odkud puku ideja o ičemu? pa govorim o ljudskoj logici jebemu.  :wildboy: nije logično da je zemlja od čokolade. al logično je da kad pogledaš naprijed da je zemlja ravna. i nemaju oni kaj razmišljat bez načina da to saznaju. kako će oni doć do tog zaključka? Mislim; bilo je i starih grka koji su imali veoma razvijene teorije o kozmosu i njegovom poretku, a koje su uključivale činjenicu da je zemlja ravna.

aj učit.  :wildboy:

slažem se. nitko ne misli da su svi u srednjem vijeku bili zatucani i bez trunke mozga ili mogućnosti da saznaju istinu. samo kažem da je broj ljudi koji su znali istinu o zemlji bio jako, jako, jako malen. što mi daje pravo da generaliziram.

i još nešto, iz tvog teksta pače.

By the 14th century, belief in a flat earth among the educated was essentially dead.

ako se ne varam, srednji vijek je počeo u 5.st. a tvoj tekst implicira da je trebalo sve do 14. st. da čak i educated prihvate tu tezu. zašto? boli me kita. vrlo je malen broj ljudi do 15. stoljeća mislio da je zemlja okrugla.

*

poison_ivy

• n00b
  • 0
  • Here while doin' the dishes.
« Odgovori #55 : 12. Siječanj, 2010., 23:14 »
AJ DA VAM BAR SAD SVIMA STRUJE NESTALO I CRKLI INTERNETI. STRUJA.
 :wildboy:

« Odgovori #56 : 12. Siječanj, 2010., 23:17 »
@Mr. T.
Ti si kao, misli globalno djeluj lokalno i te marketinške šemice jel ? :hiha:

Ne, prije sam mislio na la-li-lu-le-lo, figurativno rečeno :wildboy:
U biti, čak ni na to, nego ne znam, NEŠTO PREOČITO o čemu mi običan puk ne stignemo, ne želimo, ili ne možemo razmišljati :(

@Facaa, što je i to mit ? Mislim, ako se ne varam hrvacko zdravstvo je to reklamiralo neko vrijeme :geek:
Ako misliš na ono što ja mislim da misliš (?)

ot, kad nestane struje, odspavam.
 :approve

« Odgovori #57 : 12. Siječanj, 2010., 23:19 »

@Facaa, što je i to mit ? Mislim, ako se ne varam hrvacko zdravstvo je to reklamiralo neko vrijeme :geek:
Ako misliš na ono što ja mislim da misliš (?)

na što mislite vi?  :wildboy:

*

seedorf

• 755
  • My mision is destroy love on planet Earth
« Odgovori #58 : 12. Siječanj, 2010., 23:22 »
Ja uvijek imam struje.. :approve

« Odgovori #59 : 12. Siječanj, 2010., 23:26 »
Nek Ementaler stavi ovo u naslov Nema Struje-Chat Topic

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9