,,, gledam malo, ovaj topic je prije imao više smisla

VIŠEG SMISLA ČAK BI REKAO XD
ž
Evo, baš čitam jednu knjigu što mi je profesorica posudila i ima jedna zanimljiva tema pogodna za raspravljanje u kasne noćne sate =) Školski primjer, možda sam jednom davno to i spomenuo, al nebitno, totalno je HCLasta u svojoj manifestaciji,,, znam, žudite od iščekivanja.
Evo.
Umjetnost! Ili ne?!
Piss ChristUglavnom, lik je uzeo akvarij, stavio u njega križ i pišao u to, onako, jako dosta vremena s obzirom da je relativno velik akvarij bio. Onda je to slikao i napravio UMJETNOST.
Uz svu estetsku vrijednost, poanta je bila kritika religijskih institucija. U onom općenitom smislu, ali i u tom odnosu s ljudskim izlučevinama (krv isusova što je pijemo, tjelo isusovo, kosti svetaca u bazilikama i crkvama itd) te zašto se točno ovo smatra vulgarnim. Recimo, da nije rekao od čega je to napravljeno, uopće zapravo ne bi bilo vulgarno. Niti umjetnički duboko. Kaže želio je reći kako se religijske vrijednosti i dalje zadržavaju, bez ikakve potrebe za samoprocjenom.
Eto. Nezz, šta vi kažete? Ima vas dosta koji plivate u ovim vodama kao. (htio sam neku glupu foru na plivanje u pišaci, al eto) =)