HCL.HR

POZOR!! Procitajte...

• 23 Odgovora
  • 3706 Hitova
POZOR!! Procitajte...
« : 05. Siječanj, 2014., 11:28 »
Novi virus zakljucat ce vam racunalo i od vas traziti 300 eura da ga ponovno otkljucate

KORISNICI Windowsa morali bi pripaziti na novu prijetnju u vidu trojanca "CryptoLocker" koji je izuzetno opasan i od korisnika u roku od 96 sati traži 300 eura kako bi  računalo otključao i vratio vam preuzete podatke. U slučaju da to ne učinite svi će vaši zaključani podaci biti izbrisani.
CryptoLocker širi e-mailom, a najčešće je riječ o obavijesti UPS-a ili FedExa s kojim dolazi i privitak u PDF formatu.
Naravno, virus je zbog same poruke najopasniji korisnicima u Americi, ali valja upozoriti i domaće korisnike jer riječ je o opasnosti za sve vlasnike Windowsa u verzijama 8, 7, Vista te XP.Isto tako, opet valja upozoriti na to da je pametno "updateati" antivirusne programe i ne otvarati privitke u e-mailovima koji dolaze s od nepoznatih pošiljatelja.

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
Odg: POZOR!! Procitajte...
« Odgovori #1 : 05. Siječanj, 2014., 11:37 »
ja platio i ništa se nije promjenilo. :wildboy:

« Odgovori #2 : 05. Siječanj, 2014., 11:59 »
@Dragster
Dobar! :hihi:

A ono... Formatiraš disk, sve snimiš/skineš ponovno i nema virusa. Kao da je to neki problem.

*

progabbeing-jadran

• 3219
  • abrah cadabrah
« Odgovori #3 : 05. Siječanj, 2014., 12:23 »
:faca:

*

Adam Jensen

• 1956
  • i didn't ASK fOr this
« Odgovori #4 : 05. Siječanj, 2014., 13:03 »
Qrac bi im platio 300 eura, kompletan računar mi više ne vrijedi toliko :mrgreen:. Zato treba sve najvažnije podatke čuvati na usb stickovima, dropbox i sl i povremeno ažurirati. Jbt ja čak kada igram neku ogromnu igru (Skyrim, ME ili evo sad Witcher) nakon 10-20h igranja snimim dotadašnji progres na stick jer kada su računari u pitanju uvijek se može desiti neko nepredviđeno sranje (padne sistem, crkne hard disk...ili ti ga CryptoLocker zaključa).

*

Đester

• **
  • 384
  • OSOBNI TEKST
« Odgovori #5 : 05. Siječanj, 2014., 13:04 »
Da, il ono, ne bit debil pa otvarat PDFove s rendom mailova :D :D : D :D

*

Seengeer

• 3581
  • ︻デ═一 not srs
« Odgovori #6 : 05. Siječanj, 2014., 13:07 »
virusi su skroz 2000.

:(

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #7 : 05. Siječanj, 2014., 14:19 »
a ne znam baš, ko da su se vratili u modu :wildboy: i to baš brutalno iritantna smeća, bilo i meni pred koji mjesec :hiha:

« Odgovori #8 : 05. Siječanj, 2014., 14:57 »
Antivirus je najgori virus za računalo.

*

[proGABBEing] Richard

• **
  • 395
  • sve je bolje kad se spoha lmao <:^)
« Odgovori #9 : 05. Siječanj, 2014., 16:17 »
virusi ne postoje realno, isto ko sida.

« Odgovori #10 : 05. Siječanj, 2014., 16:39 »
Qrac bi im platio 300 eura, kompletan računar mi više ne vrijedi toliko :mrgreen:. Zato treba sve najvažnije podatke čuvati na usb stickovima, dropbox i sl i povremeno ažurirati. Jbt ja čak kada igram neku ogromnu igru (Skyrim, ME ili evo sad Witcher) nakon 10-20h igranja snimim dotadašnji progres na stick jer kada su računari u pitanju uvijek se može desiti neko nepredviđeno sranje (padne sistem, crkne hard disk...ili ti ga CryptoLocker zaključa).

:kava:

*

PhSxX!

• 728
  • You see
« Odgovori #11 : 05. Siječanj, 2014., 17:10 »
Prije par dana je neki kralj isto postao sa neke filmovizije popup koji je od njega trazio da plati sa paysafe cardom ili ce ga uhapsit ili nesto :hihi:

*

manjamax

• 852
  • Cro Sim Racing Forum

« Odgovori #13 : 05. Siječanj, 2014., 23:50 »
virusi ne postoje realno, isto ko sida.

dok ju ne dobiš

*

Ramza

• **
  • 218