Kalorije ti nije potrebno brojati, možeš i bez toga.
Više manjih obroka sa puno tekućine.
I dalje možeš puno igrati, ali uz više dnevnog sexa i pokoje šetanje da protegneš noge i ubrzaš cirkulaciju. 
Polagano će sve doći na svoje.....
Majstore ja sam smršavio samo čistom matematikom. Izgubio sam 30kg. Uz to sam jeo sve što sam htio i sltako i grickalice i gluposti. Samo je bitno unijeti manje kalorija od potrebnih.
Istina bio sam gladan, al sam jeo ono što sam taj dan htio pa je puno lakše. Uz borjanje kalorija (ako ne želiš) nije ti ni potrebna nikakva fizička aktivnost. Unosio sam do 1600kcl na dan i da vidiš kako se sve brzo počne topit.
One brije o dijetama i vježbi padaju u vodu pred matematikom. I tamo uneseš čak više kalorija i onda ih skidaš s vježbanjem.
Da samo sto vjezbanjem dobivas kondiciju i gradis misicnu masu koja je BTW teza od sala (npr imas isto ili vise kg, ali izmjeris struk i skuzis da je manji )

A meni iskreno vjezbanje dize i raspolozenje, negdje sam citao da djeluje na mozak kao cokolada, droga i sl.
I da naravno da nece ici vjezbanje i pothranjivanje, jednostavno neces imat snage za vjezbe.
Isto tako netreba se ubijat, pocnes lagano, pa onda napredujes pomalo.
Ja sam poceo sa 10 sklekova, 10 trbusnjaka i 20 cucnjeva i niti jednim zgibom (i usput sve radio krivo

)

Ali opet stoji i ovo tvoje o gubljenju kg bez vjezbanja, kad me cura spucala pred koju godinu, od uzasnog ali bas uzasnog stresa i depresije sam u mj dana izgubio 10kg (dobro u tom periodu nisam skoro nis ni jeo, nije mi bilo do nicega), ali to je nesto sto nit sam htio, niti sam mogao kontrolirat, niti je zdravo...
Ljudi su mislili da sam dobio rak il neki vrag (pitali me da sta mi je, da sam se osusio ko bakalar), posto nikad nisam imao previse kila, na kraju sam izgledao skoro ko Bale u machinistu

EDIT: Sad se sjetio da imas djecu, pa pretpostavljam da se snjima odes prosetat, provozat na bicikli i slicno, i to je isto OK, cisto da se kreces