HCL.HR

Tesla Motors

• 50 Odgovora
  • 8353 Hitova
*

blaster32

• Gost
Re: Tesla Motors
« Odgovori #30 : 25. Srpanj, 2006., 12:48 »
šta je bitno od kud je?  :?

« Odgovori #31 : 26. Srpanj, 2006., 06:27 »
sad neki idioti tvrde da je hrvat, a samo mu starci srbi
pa koji qrac su onda nacionalne manjine hrvata po australiji, austriji i kanadi :tired:

black out i blaster su u pravu
da nije bio genij, ne bi ga se jebalo 2%
a i boli te kita otkud je
bio je genij i tocka

*

Neshco

• n00b
  • 0
« Odgovori #32 : 28. Listopad, 2008., 09:11 »
Tesla jeste rodjen u Hrvatskoj, ali je Srbin i izdavao se za Srbina. U prilog tome govori i cinjenica da mu je otac bio pravoslavni svestenik tj. pop, tako da on nikada nije izgovorio da je Hrvat. A da je Srbin izgovorio je mnogo puta javno, a najcuvenija je njegova recenica:
Ako budem srećan da ostvarim bar neke od svojih ideala, to će biti dobročinstvo za celo čovečanstvo. Ako se te moje nade ispune, najslađa misao biće mi ta - da je to delo jednog Srbina.' -Nikola Tesla

Ili jedan fragment pisma svom ujaku Paji Mandicu (srbinu inace), 17. maja 1894.:
"Dragi ujače, Vaše i Marijino pismo dobio sam danas i evo sa nekoliko reči da Vam se odazovem i to u preši, jer vreme je skupoceno. Nemojte se brinuti radi vina, dočepao sam se priličnoga - nekakav francuski izum, dobro nije, ali moglo bi i gore biti. Nameravam tamo naskoro i milo mi je da ćete biti u Pomazu, jer moći ću Vas tamo lako posetiti. Poslaću knjigu Peri ovaj koji dan, a Vama šaljem jedan broj velikog magazina " Century " (stoleće) u kom su prevedene nekolike Zmajeve pesme. Po uspehu sudim da sam tim mojim člankom više koristio srpstvu nego radom na polju elektriciteta..."

Jedina u ovom trenutku poznata ziva rodjaka Tesle zivi u Madjarskoj odakle je i inace Paja Mandic (Pomaz, mesto blizu Budimpeste) i ja sam imao priliku da slusam njen intervju jednoj nasoj televiziji ovde. Ona se zove Nada Mandic-Madai i ima 84 godine. Ako budete imali prilike pogledajte taj intervju kao uostalom i sve sto se tice ovog slavnog naucnika.
Nisam pristalica da se vuce i razvlaci na ovu ili onu stranu, ali sam primetio zadnjih 20 godina, da ste u stanju da iskrivite sve fakte (doslovce sve) samo da ga nazovete Hrvatom. Nemam ama bas nista protiv Hrvata, naprotiv, imam server za cod2 i 2/3 igraca su mi Hrvati sa kojima se fenomenalno slazem, a misljenja sam da smo mi ipak jedan narod, isti jezik govorimo, i mnogo smo blizu geografski da je moguce da su nam razliciti preci, bez obzira dali smo svi hrvati ili svi srbi. I moracete da shvatite da se tako ne pravi drzavnost i istorija, uostalom kao i Crnogorci, izmisljanjem reci i nemustih glasova, vec je to i odnos prema korenu Vaseg jezika.
Zato nemojte da mislite da je slucajno sto cete svuda naci podatak da je Nikola Tesla Srbin i pored toga sto dobar deo Vasih belosvetskih saveznika ne voli Srbe. Oni bi ga takodje otrgli kad bi mogli, ali je isuvise dokumenata koji pokazuju i dokazuju njegovo Srpsko poreklo. To sto je rodjen u Hrvatskoj, boze moj, pravoslavni svestenici imaju misije i po Bocvani, Zimbabveu, Australiji, sirom sveta, pa sto ne bi imali i u Hrvatskoj, kao sto je imao njegov otac.
Shvatite ovo kao fakt a ne kao provokaciju jer ovde nisam da provociram, samo ucestvujem u diskusiji, iako smo vec debelo zagazili u off-topic, nadam se da admin nece obrisati samo moj post, ili me banovati sa servera zbog drugacijeg misljenja.
Pozdrav za Hrvatsku.

PS
adresa servera, ako resite da se druzimo je: 195.178.39.114:28960

*

Facaa

• 2773
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
« Odgovori #33 : 28. Listopad, 2008., 09:41 »
 :hug :hug

Citam prethodne komentare i ne vjerujem koliko retardacije u njima ima.  :wildboy:
Al ev, na web sajtu ne vele odakle je Tesla. Pametni ljudi.

« Odgovori #34 : 28. Listopad, 2008., 09:42 »
Jesu i moji retajni? :wildboy:

Al ovaj, ne da mi se čitat onaj podulji post, osobno me boli kurac za nacionalnost Tesle. :tired:

*

noda

• 2567
« Odgovori #35 : 28. Listopad, 2008., 09:42 »
dobro da nisi bumpo thread star pol godine  :hihi:

I btw,
Citat:
Ponosim se jednako i svojom srpskom majkom i svojom hrvatskom domovinom.
 :piva:

*

Neshco

• n00b
  • 0
« Odgovori #36 : 28. Listopad, 2008., 10:01 »
Citat:
Citam prethodne komentare i ne vjerujem koliko retardacije u njima ima.
Koji konkretno komentari su toliko retardirani, a Vas je tako inteligentan?

*

majmun

• *
  • 141
  • pe'šest
« Odgovori #37 : 28. Listopad, 2008., 10:02 »
čekaj
ti si srbin jelda?

*

n00b

• 609
« Odgovori #38 : 28. Listopad, 2008., 10:07 »
Citat:
Citam prethodne komentare i ne vjerujem koliko retardacije u njima ima.
Koji konkretno komentari su toliko retardirani, a Vas je tako inteligentan?

Mislio je na komentare PRIJE tvog posta, koji su stari godinu i pol dana+.
Zato sve i je polukomično, jer nitko se na ovom sajtu zapravo ne zamara toliko s nacionalnim pitanjima, na kraju krajeva, zašto i bi.
O igrama je, ne o Hrvatima i Srbima, a ako već šalješ neku veliku poruku Hrvatima, ima masu drugih sajtova gdje će te rado prihvatiti i argumentirano saslušati (tipa forum.hr, shuma.org itd) ;)

*

noda

• 2567
« Odgovori #39 : 28. Listopad, 2008., 10:09 »
tek sad skuzio da je iz 2006. zadnji post  :ave:

bravo kralju  :clap:

*

Neshco

• n00b
  • 0
« Odgovori #40 : 28. Listopad, 2008., 10:15 »
Ma da, izvinite ako sam ikog uvredio, kakogod, tema koliko god stara nije stara, a da se bas i nisu zamarali nacionalnoscu nisam primetio, pocev od svojatanja, pa preko organizacije slanja mailova ljudima koji su "pogresili" i nazvali ga srbinom. Slucajno sam prolazio i video post, nije mi bila namera da bacam flame, tako da se moj post odnosio upravo na one koji se jesu zamarali nacionalnoscu.
Nisam nacionalista i jos jednom se izvinjavam ako sam nekog uvredio.

Pa posto je gaming u pitanju, onda da ponovim, adresa CoD2 servera je: 195.178.39.114:28960

*

noda

• 2567
« Odgovori #41 : 28. Listopad, 2008., 11:19 »
Imas iznad Lajaonice, Klan Area podforum pa tamo stavi adrese.

*

majmun

• *
  • 141
  • pe'šest
« Odgovori #42 : 28. Listopad, 2008., 11:39 »
vjerojatno mislija, kao ovo je gaming sajt pa da ne ide u offtopic ide stavljat adrese servera :ave: :ave:

*

Facaa

• 2773
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
« Odgovori #43 : 28. Listopad, 2008., 12:06 »
Ma da, izvinite ako sam ikog uvredio, kakogod, tema koliko god stara nije stara, a da se bas i nisu zamarali nacionalnoscu nisam primetio, pocev od svojatanja, pa preko organizacije slanja mailova ljudima koji su "pogresili" i nazvali ga srbinom.

Nisi nikog uvrijedio. Covjece.
A za te stare postove i velim da su fascinantni kolko su retardirani. Ne tvoj post. Njega potpisujem.

*

Neshco

• n00b
  • 0
« Odgovori #44 : 28. Listopad, 2008., 12:50 »
OK, konacno cu samo sve da Vas pozdravim, da ne bude zabune.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9