ako uzimaš auto, računaj da će to biti nešto polovno, staro 10ak godina, bar za tu lovu.. dakle koji god auto kupiš tog godišta, spremi se na servisiranje i kvarove..
dalje, ako uzimaš dizelaša, tražiš nešto tipa HDI, TDI, JTD, nikako SDI jer je čak i djedov MIO Standard Honda motokultivator brži od toga

samim time, dižeš snagu automobila, ergo nešto skuplji tehnički/osiguranje.. da ponovim, to su godine kad se počnu kvariti veće stvari,ujak mi je mehaničar i radi većinom s takvim profilom vozila, 10-15 godina starosti, a ako se usrećiš dizelom, računica bi mogla biti poveća..
osobno bih uzeo :
- od talijana Punto mk2a 1.2 8v benzinac - jeftini dijelovi, održavanje, mala potrošnja
- od francuza Clio II 1.5dci - malo troši, održavanje je ok
- od VAG koncerna Škoda Fabia - mali potrošač,ok za održavanje,jedini brand koncerna koji opravdava cijenu (Seat nema neki entry level baš, VW je precijenjeno smeće)
- od japanaca - ne nadaj se ničemu za te novce, a da nema 15+ godina..
ako već pucaš na clia II dizela, traži 2004+ godište, prijatelj je uzeo pred malo 1.5dci , najslabija varijanta, 2006o godište za 5k €, i za sada je jako zadovoljan.. simpatični su auti, živahni, sve u svemu ok.. samo kažem, kad počnu kvarovi bit će pjesme.. sreća pa je to već novija clio duja pa su dječje bolesti sanirane kroz tih par godina.. i da
samo koliko ja znam, autokuće su navodno loš izbor za kupovanje polovnjaka, tako se bar priča... skidaju kilometre, ušminkavaju aute do maksimuma a groblje od mehanike itd..
ovo je 99% točno, nema poštene autokuće s rabljenim vozilima, postoji samo minorna šansa da naletiš na neizmaltretiran auto..