HCL.HR

U što bi investirali

• 55 Odgovora
  • 7574 Hitova
*

seedorf

• 751
  • My mision is destroy love on planet Earth
Odg: U što bi investirali
« Odgovori #15 : 04. Listopad, 2009., 20:42 »
Otvorio bih firmu za pravljenje pc igara..

*

Facaa

• 2773
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
« Odgovori #16 : 04. Listopad, 2009., 20:44 »
 :ave: :ave: :ave: :ave: :ave: :ave: :ave: :ave:
:ave: :ave: :ave: :ave: :ave: :ave: :ave: :ave:

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #17 : 04. Listopad, 2009., 21:05 »
A još mi nije palo na pamet za organizaciju nekog online servisa kao što su se sjetili youtube, google i ostali koji žderu ogromne pare.
Nedavno gledah dokumentarac o googleu: prejebeno organizirana tvrtka, unutra rade ljudi iz cijelog svijeta u predobrom okruženju s inteligentnim, MLADIM i kreativnim ljudima.

Da, jel kuži netko na koji način oni ubiru silne pare? Mislim, općenito takva zarada mi nikad nije bila jasna... A i nije baš da su pretrpani nekakvim reklamama... Gledao sam i ja malo taj dokumentarac, ali sam morao učit ovo ono pa nisam baš previše doživljavao to sve od stresa  :wildboy:

« Odgovori #18 : 04. Listopad, 2009., 21:12 »
Investirao bi u svoja čelična jaja :approve

*

blaster32

• Gost
« Odgovori #19 : 04. Listopad, 2009., 21:21 »
A još mi nije palo na pamet za organizaciju nekog online servisa kao što su se sjetili youtube, google i ostali koji žderu ogromne pare.
Nedavno gledah dokumentarac o googleu: prejebeno organizirana tvrtka, unutra rade ljudi iz cijelog svijeta u predobrom okruženju s inteligentnim, MLADIM i kreativnim ljudima.

Da, jel kuži netko na koji način oni ubiru silne pare? Mislim, općenito takva zarada mi nikad nije bila jasna... A i nije baš da su pretrpani nekakvim reklamama... Gledao sam i ja malo taj dokumentarac, ali sam morao učit ovo ono pa nisam baš previše doživljavao to sve od stresa  :wildboy:

Od keywordsa?  :wildboy:
Neznam, kolko ljudi ima google kao home page i kolko put se google ukuca u web browser?
Di ćeš bolje mjesto za reklamiranje. Štajaznam. Ono google adsense.
Plus, kupili su ovaj youtube a svako malo vidiš na nekom videu one jebene google reklame.

+ mislim da rade softvertska rješenja za brojne tvrtke i tak to
« Zadnja izmjena: 04. Listopad, 2009., 21:25 Blaster32 »

*

pilip

• 1590
« Odgovori #20 : 04. Listopad, 2009., 21:36 »
Neznam... vjerojatno u skolovanje i sve kaj ide uz to.

potrosio bi... 980 hiljada kuna na skolovanje?  :wildboy:

ne zelim pitat kako si to isplanirao

jab oročio na 5-10 godina

Da. :( Plus na sve kaj ide uz to jel... Stan, auto, vjerojatno bi tu bili i seminari u inozemstvu, fakultet vani i to.

« Odgovori #21 : 04. Listopad, 2009., 21:38 »
i kupio bi cijeli lanac "izvan kontrole" za sebe i za zapija :wildboy:

*

duksy

• 6295
    • hcl
« Odgovori #22 : 04. Listopad, 2009., 21:43 »
Stan jedan za sebe i jedan koji bi iznajmljivao za pare.
Pokrenuo bi vjerojatno i neku novinu, portal, radio program il bilo šta novo, a vezano uz novinarstvo.
Dao bi i uredniku koju kunu da haceelovi rulaqju svemirima, da  :ementaler:

*

pilip

• 1590
« Odgovori #23 : 04. Listopad, 2009., 21:46 »
i kupio bi cijeli lanac "izvan kontrole" za sebe i za zapija :wildboy:

Lanac?

« Odgovori #24 : 04. Listopad, 2009., 21:52 »
@blaster i dragster:
Gugl zarađuje od reklama, da.
Google Adsense i Adwords koristi hrpa firmi. Al hrpa. Što misliš, koliko dođe jedna mala reklama na pretrazi? Ili jutub videu? A koliko se dnevno puta pretražuje preko gugla i kolko se jutub videa pogleda?

Did you know 4.0

Ili ako vam se ne da gledati - više je filmića uploadano na Youtube u posljednja 2 (DVA, jel) mjeseca nego da su ABC, NBC i CBS emitirali samo novi sadržaj 24/7/365 od 1948. Tak da... što misliš koliko je učinkovitija i skuplja reklama na Youtube videu? Pogotovo zato što Adsense i Adwords rulaju isusa krista osobno.
Mjesečno se obavi preko 30 milijardi (ako je billion milijarda, al čak mislim da nije) pretraga na guglu.

A koliko ljudi koristi njihove proizvode? Google, Gmail, Youtube, Google Chrome, Google Maps (90% mobitela sa GPS-om, jel), Google Android (operativni sustav za mobitele), Google Sketchup i još tone drugih manjih... A uskoro dolazi i Google Wave (objedinjavanje browsera, socijalnih mreža, instant messengera i još mnogo stvari. Možete pogledati prezentaciju na linku). Dugačka je sat vremena, ali ako imate flat i zanima vas... jer stvar previše boguje.

A Google je i pecto puta proglašen kao najbolje radno mjesto u Americi. A pogodnosti, plaća i sve ostalo su gotovo nemogući. Plaća je bezbroj, autobus vozi okolo po gradu, kupi vas doma i vozi na posao (a busevi, onak, imaju wlan), tamo radite u super okružju (možete doć u pidžami ak oćete, možete dofurat kućne ljubimce i tak to), a šemice poput nekoliko teretana, prostorija za igru (i to sve od konzola do stolnog tenisa i slično), bazena i tak dalje... Imaju doktora, frizera i sve te slične šeme. Ak ste gladni, imate preko 10 kantina u kojima rade svjetski kuhari. Naravno, sve što sam nabrojo (a ima tog još, jutubajte to malo) je potpuno besplatno. I uvijek imate 20% slobodnog vremena potpuno slobodno.

Google rula. Jedna su od rijetkih kompanija koja shvaća da zadovoljstvo radnika povećava produktivnost hebemu.
Zapravo, ne znam zašto bi se itko vraćao kući umjesto živio u Googleplexu. Ionako imaš apsolutno sve što ti ikad može zatrebat. Besplatno. I još dobivaš masnu plaću.

Ubio bih da radim tamo. Ubio.  :wildboy:

« Zadnja izmjena: 04. Listopad, 2009., 21:57 Ixy »

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #25 : 04. Listopad, 2009., 21:56 »
super ixy, a bome i googleu palac gore.

*

blaster32

• Gost
« Odgovori #26 : 04. Listopad, 2009., 22:02 »
http://www.jutarnji.hr/magazin/clanak/art-2009,9,19,,176794.jl

Ove godine bi se trebao (ako se već nije) otvoriti ured i u Hrvatskoj  :hiha:
« Zadnja izmjena: 04. Listopad, 2009., 22:15 Blaster32 »

*

--HS--

• 875
  • :tired:
« Odgovori #27 : 04. Listopad, 2009., 22:28 »
Google vec neko vrijeme ima Adsense zastupnika u RH. (cirka godinu dana),  a ured je otvoren nedavno ako se ne varam.

Dionice leda, kao ni svih firmi koje prodaju vodu , nisu na tržištu.  :hiha2:

« Odgovori #28 : 05. Listopad, 2009., 00:12 »
ne kužim ixy, kako uz toliko znanja o googlu moš bit njihov fenboj ? bar neće dominirat svijetom u roku 30 godina ako se ovako nastavi. :(
ono, doslovno cemo bit robovi googlu. :(

« Odgovori #29 : 05. Listopad, 2009., 00:13 »
 :D

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9