HCL.HR

Večera za 5

  • 38 Odgovora
  • 4519 Hitova
Odg: Večera za 5
« Odgovori #15 : 25. Listopad, 2010., 19:45 »
Mae tjestenine, al ono... kupit rendom tjesteninu i rendom umak, stavit u vodu i zakuhat... to čak i sad znam.

A na coolinarici mi sve nešto škrbavo. Bar ovi "brzo i jednostavno". Većina su nekakva pića nešto, a jela su sve neke salate il nešto.  :hiha2:


@dragster i vanja:
<3
Al ono  :hihi:
Meni "malo propečeš" i slično ništa ne znači.
Kako bih trebao znati kad je neoguljeni krumpir skuhan?  :wildboy:

Znam da je stvar filinga dosta i to, al za početak trebam bar neko okvirno vrijeme bilo čega.

*

juli

  • n00b
  • 0
  • <3
Odg: Večera za 5
« Odgovori #16 : 25. Listopad, 2010., 19:53 »
probodeš ga vilicom, ako je mekan gotov je

probodeš  :wildboy:

*

Dragster

  • ******
  • 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
Odg: Večera za 5
« Odgovori #17 : 25. Listopad, 2010., 19:54 »
probaš isuse  :tired:

edit:

ne znam, okvirno vrijeme. ovisi o sto stvari jebiga, na čemu kuhaš, kolko ovoga, kolko vode, bla. ja bar 2-3 krompira npr izvučem van prije nego što bude gotovo
« Zadnja izmjena: 25. Listopad, 2010., 19:58 Dragster »

*

progabbeing-jadran

  • *****
  • 3219
  • abrah cadabrah
Odg: Večera za 5
« Odgovori #18 : 26. Listopad, 2010., 18:39 »
Ovo ti je dobro ak oš neku pičonu zvat.
ko prvo sosovi iz dućana su većinom smeće i uvijek imaju okus ko da su iz dućana + skupi su.

uzmeš 4 paradajza, oguliš im kožu. narežeš ih takve oguljene na male komadiće, što manje. staviš sa strane.
uzmeš 2 režnja češnjaka. to narežeš na što sitnije. staviš sa strane.
uzmeš lonac, staviš vatru na oko pola i čekaš malo da se zagrije, 2 minute. Onda unutra uliješ malo maslinovog ulja čisto da pokrije dno, i odma bez čekanja ubaciš komadiće češnjaka. brzo to mješaš, i čekaš čist da malo pusti miris i odma baciš pomidor unutra. znači oko pol minute. e sad to krčka na pola vatre oko pola sata. al moraš svako tolko mješat da ne zagori.
kad se komadi već pretvore u salsu (oko pol sata jel, možda i više) ubaciš jednu žlicu soli, pola žlice papra, i žlicu šećera + malo bijelog vina. i nastaviš mješat još malo čist da se upije. na kraju ubaciš malo basila. to poliješ po al dente špagetima koje si kuvao 4 minute u kipućoj.

e sad mesina.
Odeš kod mesara, i kažeš mu da ti da pol kile goveđeg ramsteka. Toš morat malo očistit jer ima kosti i tih sranja, al brzo se to. e sad uzmeš sve čisto meso šta ti je ostalo i narežeš ga na što tanje polovice. znači ne rezat na mini kockice nego na tanke šnite ka. vodoravno.  :hiha: sad uzmeš onaj čekič i lupaš to sranje dok ne bude mekano ko đizova guzica. onda čopiš senf, namažeš svaki stejkić sa svake strane i popapriš svaki još.
Zagriješ tavu na 3/4 snage i poliješ malo maslinovog da pokrije dno + malo maslaca (mora bit što masnije) e kad se to pomalo otopi, ubaciš meso. al tava ne smije bit prepržena, već čisto topla ono. kad se počne to krčkat, čekaš oko 2 minute i okreneš ga, pa opet 2 minute i tako jedno 2-3 puta ga okrećeš u sve manjim pauzama. poanta je da se nesmije prepeć već mora bit onako kremasto.
kad misliš da je gotovo, uzmeš malo vrhnja i poliješ u tavu koju vrtiš da se vrhnje primi za senf. ako si sve dobro izveo biće ti puno senfastog safta i mega meseka.


ako si pica i voliš piletinu uzmeš pola filea pileta i to izrežeš isto na što tanje komade. uzmeš za svaki komad pileta jedan list pršuta i zamotaš u to meso, onako jednostavno oko mesa. Zagriješ tavu na maksimalno (prije toga otopiš maslaca gro) i baciš. ispečeš sa svake strane oko 3 minute i to je to.

neznam. :wildboy:

*

Zeleni

  • ***
  • 752
  • Reggae chiler
Odg: Večera za 5
« Odgovori #19 : 26. Listopad, 2010., 18:49 »
i prstohvat

*

progabbeing-jadran

  • *****
  • 3219
  • abrah cadabrah
Odg: Večera za 5
« Odgovori #20 : 26. Listopad, 2010., 19:07 »
zolikiziran sam  :hihi: :ave:

*

juli

  • n00b
  • 0
  • <3
Odg: Večera za 5
« Odgovori #21 : 26. Listopad, 2010., 19:13 »
to je preteško za renića :(

Odg: Večera za 5
« Odgovori #22 : 26. Listopad, 2010., 19:24 »
Ixy, probaj si napraviti salatu (paštetu) od tunjevine.

Nije bas neko kuhanje, ali je jebeno fino i jednostavno za napraviti. Puno puta me spasilo kada sam skuzio da u frizideru imam samo tunjevinu. :)


Sastojci: Tunjevina, tjestenina, majoneza, krastavci i eventualno limun


Prvo stavis tjesteninu kuhat, nakon toga u zdjelu stavis tjesteninu i odredjenu kolicinu tunjevine iz konzerve (ovisno o tome koliko salate mislis napraviti). Preporucam Rial ili neku drugu tunjevinu koja je jeftina, a u komadicima je u konzervi. Jako je bitno iscjediti ulje iz konzerve/vi sa tunjevinom prije stavljanja tunjevine u zdjelu, sto vise uspijes iscjediti to bolje (ulje baci ili napravi bio dizel). Zatim u zdjelu dodas odredjenu kolicinu majoneze (opet ovisi o tome o kojoj kolicini tunjevine i tjestenine se radi). Zatim na sitno narezes krastavce i ubacih ih u zdjelu i to sve promijesas. I ako imas limuna, isplati se malo nacijediti u zdjelu.

To je tuna salata, a ako to stavis u blender dobijes tuna paštetu. Jedno i drugo je jebeno ukusno i lako za napraviti.  :mrgreen:


EDIT: Mozes jesti dok je tjestenina jos topla, ali i staviti u frizider na kojih sat-dva, obje solucije su kul.
« Zadnja izmjena: 26. Listopad, 2010., 19:29 Soulforged »

*

Dragster

  • ******
  • 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
Odg: Večera za 5
« Odgovori #23 : 26. Listopad, 2010., 19:26 »
to je preteško za renića :(

Ovo je ipak još teže:
Ovo ti je dobro ak oš neku pičonu zvat.

 :hiha:.


*

progabbeing-jadran

  • *****
  • 3219
  • abrah cadabrah
Odg: Večera za 5
« Odgovori #24 : 26. Listopad, 2010., 19:44 »
ova tuna salata je isto jako kul, iako velike količine majoneze mi daju dajeriju  :hiha:

Odg: Večera za 5
« Odgovori #25 : 26. Listopad, 2010., 20:08 »
+ ja stavljam reckane KAPULE uz krastavce.

*

Đester

  • **
  • 384
  • OSOBNI TEKST
Odg: Večera za 5
« Odgovori #26 : 26. Listopad, 2010., 20:21 »

Odg: Večera za 5
« Odgovori #27 : 26. Listopad, 2010., 21:42 »
ova tuna salata je isto jako kul, iako velike količine majoneze mi daju dajeriju  :hiha:

Uf, onda to nije za tebe. :D

+ ja stavljam reckane KAPULE uz krastavce.

Da, moze se i luka staviti unutra. I drobljena kuhana jaja.

*

beaver hunter

  • ******
  • 4543
  • I <3 trance
    • Vatreni App
Odg: Večera za 5
« Odgovori #28 : 26. Listopad, 2010., 22:32 »
salata s tunjevinom nije salata s tunjevinom ak se unutra ne stavi pol kile kukuruza u zrnu.

*

duksy

  • ******
  • 6302
    • hcl
Odg: Večera za 5
« Odgovori #29 : 26. Listopad, 2010., 22:35 »
ne, salata s tunjevinom nije salata s tunjevinom ako se unutra ne stavi...
[move]tunjevina
 :hiha2:
[/move]

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9