HCL.HR

Vijesti

• 1655 Odgovora
  • 196543 Hitova
Odg: Vijesti
« Odgovori #1200 : 02. Prosinac, 2013., 11:29 »
Bio sam tako uzoran građanin da nisam ni izašao na referendum.

Ja isto, bio na paintballu cijeli dan :clap:
Talko je rulalo da nisam cijeli dan ni pomislio na referendum i ne mogu opisat kako mi je drago da nisam cijeli dan čuo ništa ni na radiju ni igdje.
i mogu uredno reć da je naših skoro 2000 kn bolje potrošeno nego ovih 50 milja za referendum :mrgreen:

« Odgovori #1201 : 02. Prosinac, 2013., 11:54 »
i mogu uredno reć da je naših skoro 2000 kn bolje potrošeno nego ovih 50 milja za referendum :mrgreen:
Koja usporedba, Isusa ti dragog. :fpalm:

(alternativni odgovor)
I jedno i drugo je bacanje novca. Što si točno htio reći svojim postom?

« Odgovori #1202 : 02. Prosinac, 2013., 12:06 »
Htio sam reć da me naročito boli kurac za referendum a i za tebe
ko se tebi uopće obraćo retardu jedan zaostali

i nije usporedba nego izjava, jer je jebena istina, više smo mi dobili zabave i dobrog vremena za tih para (nije 2000kn bilo je manje) nego Hrvatska za utrošenih 50 milja da bi sve ostalo apsolutno isto kao i prije što u ustavu što u obiteljskom zakonu što u glavama ljudi..

p.s. žalosno je šta nisu tvoji starci bacili neki novac na kondome prije toliko ljeta :wildboy:

« Odgovori #1203 : 02. Prosinac, 2013., 12:08 »
Nisi me razočarao jer nisam ni očekivao normalan odgovor od tebe. :ementaler:

« Odgovori #1204 : 02. Prosinac, 2013., 12:10 »
Nikad ga nećeš ni dobiti jer se ne trudim za glupe ljude

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #1205 : 02. Prosinac, 2013., 12:12 »
Dosta sam zadovoljan sto galeon odrzava tu licnost ŠKRTICE. :hiha:

« Odgovori #1206 : 02. Prosinac, 2013., 12:13 »
@MaliPizdek
Mogao bi onda malo na gramatici proraditi zbog nas ''glupih'' koji teže shvaćamo. I interpunkcije nisu za odbaciti.

@Jadran
Nah. Samo sam štedljiv. Shvatit ćeš kako je to kad se zaposliš.

« Odgovori #1207 : 02. Prosinac, 2013., 12:15 »
.

vidi interpunkcije

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #1208 : 02. Prosinac, 2013., 12:19 »
dosta dinamičan beef.

*

Wyzard

• Administrator
  • 15991
    • HCL.hr
« Odgovori #1209 : 02. Prosinac, 2013., 12:28 »
Dosta.

As in, prekinite s vrijeđanjem.
« Zadnja izmjena: 02. Prosinac, 2013., 12:31 wyzard »

*

Cole

• 11681
    • CroSimRacing
« Odgovori #1210 : 02. Prosinac, 2013., 12:35 »
Ja mislim da je ispravno što je većina glasala ZA. Neka prederi i lezbe rade što hoće kad su skupa koga to briga ali dopustiti da stupe u brak ili nedaj Bože posvoje dijete je nedopustivo jer bi se to dijete odmalena krivo odgajalo i mislilo bi da je to normalno.

Dobro si to say, budući da 95% djece u homoseksulanim brakovima ispadaju normalni i zdravi ljudi sa zdravim razmišljanjem; bravo za tvoju viziju. :kava:

*

pilip

• 1590
« Odgovori #1211 : 02. Prosinac, 2013., 13:41 »
Znam da živimo u pretežito konzervativnoj državi, ali stvarno me iz dana u dan iznenađuje ta MRŽNJA i netolerancija.
Najbolji dokaz da je ovo jučer bilo pogrešno je slika Europe i kamo smo se svrstali.

*

HaZz

• *
  • 27
  • \o/
« Odgovori #1212 : 02. Prosinac, 2013., 14:39 »
Zašto bi ju maknula? Zašto se u Vukovaru ne bi provodili zakoni Republike Hrvatske? Apsolutno sam protiv micanja ćirilice u Vukovaru. Kada već dvadeset godina Vukovar nije određen mjestom posebnog pijeteta, onda ne treba niti sada. Btw, u Vukovaru su već godinama postojale ćirilične ploče i nitko ih nije ni pipnuo do prije mjesec dana. Također, stožer za obranu bla bla si uzima prevelika prava. Oni bi imali smisla da smo u NDH, no zapravo oni nemaju nikakva prava. I ako se jedan Bojan Glavašević, čiji se otac spominje za legendu Vukovara i čiji je otac ubijen na Ovčari, zalaže za ćirilicu i multikulturalni Vukovar onda mislim da to ima neku težinu. Ukratko, zakoni i ustav su takvi kakvi jesu i svaka manjima u RH zaslužuje ista prava, bio on srbin, bosanac, gay, pravoslavac, musliman, talijan, mađar...

Prvi argument protiv. Pretrpljena patnja i bol - rat još nije preboljen i on je i dalje velikim dijelom u ljudima koji su izgubili nekog svog, dom itd. "Ali hej, kak u Istri ima Talijanskih natpisa i nitko se ne žali." U Istri je rat bio prije više od 70 godina što je dovoljno vremena za izmjenu generacija. Nažalost ovih 18 nije dovoljno i svaki i najmanji podsjetnik na taj rat, tu bol i sve ono što loše predstavlja nije dobrodošao.

Znaš kaj? I ja sam razmisljao kao ti. Gle, manjina su, Srbi su, jebemu mater nema to veze, imaju pravo na to. Al opet, pazi stvar.

Europsko prvenstvo u košarci, žene. Ljeto 2013. Srpski balavci od 13-18 godina (koje su odgojili Srbi u Vukovaru) kojima je hrvatska pružila dom, obrazovanje i sve što ide uz to, mjesto gdje su zaštićeni i nitko ih ne dira, imaju toliko obraza vikat "bit će mesa klat ćemo hrvate" držeći tri prsta u zraku. Naravno da to nije bila jedina parola. Hrvatski policajac je imao naredbu (da mi je znat od koga) da ne smije ništa učiniti po tom pitanju. Majketi, da kažeš išta u tom smislu u Srbiji, primio bi nož u trbuh. Toliko o narodu.

Jesi znao da hrvatski mediji nisu izvještavali o ovim događajima gore?

Dalje, da nije bilo Vukovara i tih hrabrih ljudi Srbi bi danas plesali užičko kolo na Trgu bana. Preko 80 000 ljudi je nasrtalo na grad, a nešto više od 3000 branitelja je davalo život da ih zaustave. To je skoro 30 Srba na 1 Hrvata. Praktički genocid. Obranili su Hrvatsku. Zar je tako teško poštivati ono za što su ti ljudi dali život? Nekada nažalost jedan zakon mora kršiti drugi jer ne postoji savršen sklad zakona. Osim prirodnih.

Dan danas Vukovarke sreću svoje silovatelje, ubojice susjeda/muževa/prijatelja, a nitko im ne može pomoći. Da netko osudi te zločine, pa i one napravljene od strane hrvatske ruke, ja sam siguran da bi kroz neko vrijeme ljudi sve više prihvaćali ćirilicu kao takvu i sve vezano uz Srbe. I obrnuto. Stavi se na sekundu u njihovu kožu.

Ja ne znam koji je izlaz iz sveg ovog, osim nekakve ruke pravde, al recimo da se kroz medije se više promiče nekakav mir, dokumentarci pozitivne naravi,  natjecanja il nesto, kroz dogledno vrijeme bi se sve manje osjećala ta napetost. Oprostite, zvučat će dosta grubo, al ja mislim da je u Srbiji puno više ljudi nego u Hrvatskoj koju su toliko konzervativni i nacionalistički nastrojeni, zatvorenih ljudi, kod nas je takvih cca 65 posto, a 35 posto je otvoreno i zasigurno bi dalo prostora napretku u smislu poboljšanja odnosa. Da, upravo sam za usporedbu uzeo uzorak s aktualnog referenduma.

Glavašević je za promicanje multikulturnog Vukovara. Ok, on je otvoren, ali kako masu promijenit? Nametanjem nikako. Moraju postojat drugi načini.

Gle, kompleksno je pitanje, odgovor se zna, ZA, ali obzirom na stanje u državi, taj ZA ne smije bit nametnut u ovom trenutku, al ja ne želim tebi nametnuti svoje mišljenje, već samo želim da uzmeš u obzir stav drugih i u krajnjem slučaju da ti pomogne formirati drugačije, ili utvrditi trenutno stajalište.

*

Cole

• 11681
    • CroSimRacing
« Odgovori #1213 : 02. Prosinac, 2013., 15:28 »
+1500

« Odgovori #1214 : 02. Prosinac, 2013., 20:27 »
Slažem se Hazz s tobom u više manje svemu. Ali, kako objasniti fenomen da su u Vukovaru na vrtićima i školama (i ne znam gdje još) postojale ćirilične oznake i nitko ih nije dirao?

Europsko prvenstvo u košarci, žene. Ljeto 2013. Srpski balavci od 13-18 godina (koje su odgojili Srbi u Vukovaru) kojima je hrvatska pružila dom, obrazovanje i sve što ide uz to, mjesto gdje su zaštićeni i nitko ih ne dira, imaju toliko obraza vikat "bit će mesa klat ćemo hrvate" držeći tri prsta u zraku. Naravno da to nije bila jedina parola. Hrvatski policajac je imao naredbu (da mi je znat od koga) da ne smije ništa učiniti po tom pitanju. Majketi, da kažeš išta u tom smislu u Srbiji, primio bi nož u trbuh. Toliko o narodu.
Ovo nije ništa drugo nego kultura pojedinaca. Ne treba generalizirati. Nismo ni mi Hrvati bezgriješni i sveti...

Dalje, da nije bilo Vukovara i tih hrabrih ljudi Srbi bi danas plesali užičko kolo na Trgu bana. Preko 80 000 ljudi je nasrtalo na grad, a nešto više od 3000 branitelja je davalo život da ih zaustave. To je skoro 30 Srba na 1 Hrvata. Praktički genocid. Obranili su Hrvatsku. Zar je tako teško poštivati ono za što su ti ljudi dali život? Nekada nažalost jedan zakon mora kršiti drugi jer ne postoji savršen sklad zakona. Osim prirodnih.
E to je jako zanimljivo. Meni je smiješno da se na onim manifestacijama sjećanja Vukovara skupi oko 100 tisuća ljudi, ali kada je trebalo braniti grad onda ih se javilo 1800 (od kojih je stotinjak Srpskih Vukovaraca). Svaka čast svim tim ljudima, no toliko o rvackom narodu.

Gle, ovo ostalo mi je teško argumentirati jer si upravu. Valjda. Teško je meni se staviti u takvu situaciju jer jednostavno ne mogu, no, eto, smiješno mi je da se u Vukovaru ne provode hrvatski zakoni. I citirao bi našeg prvog predsjednika koji je ovo rekao baš u Vukovaru 1997. godine: "Pobjednik koji ne oprašta sije klicu novog zla".

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9