HCL.HR

Vijesti

• 1655 Odgovora
  • 196483 Hitova
*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
Odg: Vijesti
« Odgovori #315 : 28. Studeni, 2012., 21:46 »
cole saberi se jebemu

znam da igraš igre kako se trebaju igrati ali frendovi te nadigravaju

*

n00b

• 609
« Odgovori #316 : 28. Studeni, 2012., 22:17 »
Izbjegavam ovu 'raspravu' cijelo vrijeme jer je previše obvious, al ono...

Prvo i osnovno, profesorski posao je itekako potplaćen. Što vi anti (cole, đođo, lulz itd.) mislite, kad oni ispravljaju ispite? Za vrijeme velikog odmora? Kad ih smišljaju? U onih 5 min što ih imaju između satova?

Kako ne shvaćate da je to jedan od onih poslova koje ljudi žive. Velik dio posla moraju obavljati DOMA. + Svaki dan imati javni nastup pred najzahtijevnijom publikom današnjice. Jer, zadržati pažnju prosječnom tinejdžeru danas dulje od 2 minute bez kompjutera - good luck with that.

Popravne sate isto netko treba pripremiti preko tog ljeta kojeg stalno ističete. Država ih plaća. Naravno da ih država plaća, pa jeste svi vi završili privatnu srednju da imate taj stav? Srednja je besplatna. I k tome neobavezna. Neću uopće ulaziti u to što to znači za jednu državu kao što je RH, jer ako ne poznajete pozadinu toga, iskoristite taj internet koji vam je toliko super za obrazovanje (na đođu prvenstveno tu mislim, nhf)

Nadalje, ovo što Cole govori. 4 sata tjedno, 4 dana dnevno. Sry, ali uopće ti ne vjerujem. 2 su razloga:

1) govoriš to iz perspektive nekoga tko studira/učenik je, a ne profesora. Taj ne zna ostale projekte/predmete koje profesor predaje već samo te kojima on/ona osobno sudjeluju. Nije objektivno nikako.
.2) poznajem više ljudi koji predaju na faksu i jednostavno ne mogu ti povjerovati jer ono što mi oni govore se kosi s ovim tvojim

Većina argumenata 'profesori su zli' u vašim pričama dolaze od iskustva učenika i studenata. Većina obrnutih, dakle od pilipa, dragstera, grge i mene u konačnici itd., dolaze od poznanstava ljudi koji to ekšli RADE. Žive od toga. Nemojte mi sad ALI IMA GAMADI. U svakom poslu je najmanji broj izvanrednih ljudi. Većina je mediokritet. Ostatak su odvratni. Ne možete suditi cijelu jebenu struku na temelju toga. Baš ono, ne možete. Nemate kredibilitet niti iskustva, niti poznajete profesore i njihov privatni život. Ja poznajem, barem nekolicinu. I teško im je. Jebeno je teško.

Van ovoga što sam nabrojio u vremenskom kontekstu (dakle ispravljanje i pisanje ispita DOMA, priprema za sat koje neke škole i dalje traže RUČNO i brane kompove, popravni i odraz rada kroz ocjene učenika na kraju krajeva), poznajem nekoliko profesora (mala filozofija, hrvatski jezik, matematika u osnovnoj, ekonomija, novčarstvo, pomorsko pravo, astronomska navigacija, hrvatski jezik u srednjoj, svjetska književnost, psihologija ( ne znam detaljni smjer), terestička navigacija, pedagogija i odgoj za mlađe uzraste na faksu) - TRAJE. Ako su zagrade bile previše, priprema svih tih profesora TRAJE. To je ljudi božji javni nastup svaki dan. Ocjene tih klinaca je odraz njihovog posla. Nitko ne voli loše učenike.

Nitko ne osporava korupciju u školama, kao ni u bilo kojoj drugoj grani posla. Ali taj stav, TAJ STAV, da su svi u kurcu i sjebani dolaze od samo jedne strane. Niste kredibilni, sry. Ne poznajete više od 2 profesora osnovne/srednje/faksa da potpomognete svoje tvrdnje i bazirate svoje argumente na prepostavkama.

Niste u pravu i toliko je očito i nikom se ne da pisati ova smeća koja pišem jer su preočita. Zbilja jesu.

Mogao bi još, ali samo mi potvrdite. Imate li vi 'anti' poznanike među profesorima?

*

beaver hunter

• 4508
  • I <3 trance
    • Vatreni App
« Odgovori #317 : 28. Studeni, 2012., 23:23 »
meni je nevjerojatno kako netko može smatrat profesore lošim ili preplaćenima. a to su definitivno drugi najvažniji ljudi u vašim životima. a tu mislim na osnovnu i srednju školu.

dakle, imaš mamu i tatu (ili nemaš) i imaš profesore. to je to. to su jedini ljudi koji će ti reći da je nešto dobro, a nešto zlo. jedini ljudi koji će ti u životu, ikada, igdje usaditi u glupu 12-godišnju glavu neko znanje. jel te mama naučila kolko je 2+2. nije, profesor je. jel te tata naučio čitat? nije, profesor je. priznali vi to sebi ili ne, upravo su vas učitelji i profesori u osnovnoj školi usmjerili FOR LIFE.

razmislite malo. zašto ja volim pisat. jer su mi sve profe i raske bile iz hrvatskog. poticale su me, učinile mi hrvatski jezik ekstra zanimljivim, posebice raska u osnovnoj školi. zašto pilip voli statistiku. pa sigurno ne zato jer se rodio sa znanjem analize podataka. ne, potaknuo ga je djed, profesor.

nezz, osvrnite se na ono gdje ste sada. ono čim se bavite i studirate. i vidjet ćete da vam je tu strast, negdje, nekad u osnovnoj ili srednjoj školi probudio vaš profesor. to je sigurno, jedan kroz jedan.

EDIT:

poanta priče: kako onda možete reći da jedan takav čovjek zaslužuje plaću 2000 kuna. kad npr. vozači autobusa i službenice u javnim službama (dakle iz istog proračuna) zarađuju barem tri puta više.
« Zadnja izmjena: 28. Studeni, 2012., 23:30 beaver hunter »

*

Yuri

• 1733
  • Feeeeejk
« Odgovori #318 : 28. Studeni, 2012., 23:50 »
Mislim, realno, nemam pojma zasto se ljudi koji su skuzili koliko je retajno bilo biti onako retajno nabrijan navijac ili nesto ne bi slucajno pomislili da su neke druge stvari koje su prije culi (ili mislili) isto bile mizerne gluposti.

*

Calavera

• 1911
  • Sultan
    • http://www.google.com
« Odgovori #319 : 29. Studeni, 2012., 02:45 »
Snižavanje plaće profesorima je na neki način degradiranje struke koja je ovako i onako kroz godine brutalno degradirana, al dobro, na svu sreću ne bave se profesori time čime se bave samo zbog novaca jer bi valjda davno već odustali. Meni je recimo nepojmljivo to da jedan profesor iz moje bivše srednje (koja je kakti dobra srednja) ima tako malu plaću, a zaslužan je za oblikovanje učenika u svakom mogućem smislu, i kroz njegove ruke su prošli desetci generacija učenika.

Evo primjer možda nije nešto  :approve, ali sjećam se još i dan danas jednog ispravka testa iz matematike - pisao si test koji, ako si mislio da nisi dobro napisao, nisi morao predati. Kad sam završio s pisanjem išao sam ga predat i rekao profesorici da se dvoumim dal da ga predam il ne jer nisam baš siguran u to kako sam napisao i ona mi je uzela test i rekla: "Pa moraš u životu nekada riskirati". E, ta izjava valjda nemre bit banalnija i zdravorazumskija, al ja se i dan danas sjetim točno tog trenutka kad je to rekla.

Sve osobe koje žive ono što rade, inspiriraju ljude, a ja fakat ne mogu zamislit bolji dar klincima u osnovnim i srednjim školama, nego da im jedna takva osoba predaje i da to dožive. Velim, ja sam imao takve profesore, stvarno sam zahvalan na njima i poželio bi ih svima. I ne bi im snižavao plaće. :mrgreen:

« Odgovori #320 : 29. Studeni, 2012., 10:21 »
što znači ovo neki su se strudili dio života, a neki nisu? jel ti drugi neki su s ulice postali sveučilišni profesori? lik je u plavom oglasniku vidio "profesor mehanike fluida" i reko burki s ovim bum mogo na kladaru stavljat gro, pa sad gnjavi jadne studente dok slaže listiće pod satom?

:loludara: umro sam haha

On topic mislim da nisu preplaćeni jer kako je netko rekao profesorski život je onak way of life. Treba imat 45 tona volje svaki dan ustat se i gledat raznorazna manja il veća, mlađa il starija govanca današnjice i još pritom ih naučit nešto. S tim da te danas učenik može okinut stolcem a ti ga nesmiješ pipnut jer bi ga još onda možda i zlostavljo. Naravno ima svakakvih od onih koji samo rade svoj posao da ga obave i profesora koji uživaju u tome da uče nekoga nešto, o predmetu ili životu. Neki su savršeni profesori, a neki alkos debili. Neke savršene i neke alkos debose sam iskusio na svojoj koži kao što vjerujem i većina vas je. Naravno načuo sam se i malu milju priča o nepravdama ili o jednom ispitu na kojem je profa sa faksa ne znam 8 puta rušila frendicu (vjerujem joj znam je od vrtića). Ova je znala cijelu knjigu a ova cijelo vrijeme ispitivala namjerno iz druge knjige a govorila treće.Nakon pola godine zajebancije i znoja zaključak je; čista zloća. Zatim i mene je moja profa iz matiše slala u srednjoj na popravni i htjela me rušit jer je mislila da sam joj reko puši qurac u hodniku, a nisam, glupača. Sve u svemu ima gadova al profesorski zanat je zahtjevniji negoli što ijedan student il učenik misli da je.
« Zadnja izmjena: 29. Studeni, 2012., 10:35 MaliMicek »

*

lulz

• 786
  • šmeker
« Odgovori #321 : 29. Studeni, 2012., 10:57 »
otkud to da profesori imaju 2000kn plaću uopće?

*

Me666

• 5109
  • Snaketicus Murphy Jr.
« Odgovori #322 : 29. Studeni, 2012., 14:34 »
Evo da iznesem svoj stav (realno svih zaboli za moj stav, ali pošto ću biti kratak možda i pročitate)

Škola je tvornica ljudi (ne u smislu stvaranja već oblikovanja)

Smanjiš plaću radniku u tvornici -> on nema motivacije -> krajnji proizvod je govno
Smanjiš plaći profesoru -> on nema motivacije -> krajnji proizvod (aka čovjek) je govno

Dakle ako ne želimo biti okruženi govnima od ljudi za nekih 20-ak godina, bolje nam je da itekako motiviramo profesore i to ne samo plaćama već i malo većim ovlastima jer realno trpe svakakve idiote preko sata

EDIT: I da navedem primjer toga kako su profesori fer i korektni prema nama - danas im je štrajk, a mi smo iz povijesti svejedno imali i predavanje i seminar zato što smo u zaostatku, a realno sam naučiti povijest na ovom faxu bez objašnjenja uzročno-posljedičnih veza je skoro pa nemoguće
« Zadnja izmjena: 29. Studeni, 2012., 14:36 Me666 »

*

Freddy

• 5471
  • Briljantin.
« Odgovori #323 : 29. Studeni, 2012., 16:36 »
možda frajer jednostavno nije u sindikatu  :hiha:

al ukratko stav: profesorska profesija <3

*

Me666

• 5109
  • Snaketicus Murphy Jr.
« Odgovori #324 : 29. Studeni, 2012., 16:37 »
Dvoje, seminarist (prof titula isto) i profesorica i oboje s onim bedževima štrajkam ovo ono

*

Freddy

• 5471
  • Briljantin.
« Odgovori #325 : 29. Studeni, 2012., 17:02 »
ae onda druga stvar.

*

pilip

• 1590
« Odgovori #326 : 29. Studeni, 2012., 20:30 »
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/229197/Posmrtni-ostaci-pripadaju-Antoniji-Bilic.html#.ULe3eKxQZJ8

E ovo. Ja neznam. Pronašli su ih kao nedaleko od mjesta gdje je nestala na ugibalištu za kamione. Nakon nezz godinu dana.
Glavno da su onda presušili jezero, pretražili cijelu zagoru itd. A sad su je našli kraj ceste. I to sa njezinom gumicom za kosu.

Da zicer.

« Odgovori #327 : 29. Studeni, 2012., 20:34 »
HEH, PA IZGLEDA DA KAMIONI NISU JEDINO ŠTO UGIBA NA TOM UGIBALIŠTU :thumbs: :mrgreen:
 :wildboy:

*

Me666

• 5109
  • Snaketicus Murphy Jr.
« Odgovori #328 : 29. Studeni, 2012., 20:39 »
HEH, PA IZGLEDA DA KAMIONI NISU JEDINO ŠTO UGIBA NA TOM UGIBALIŠTU :thumbs: :mrgreen:
 :wildboy:

Brutalno  :loludara: :wildboy:

EDIT: Ovo je tako grozno, ali još se smijem  :hihi:
« Zadnja izmjena: 29. Studeni, 2012., 20:49 Me666 »

*

Facaa

• 2773
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
« Odgovori #329 : 29. Studeni, 2012., 21:24 »
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/229197/Posmrtni-ostaci-pripadaju-Antoniji-Bilic.html#.ULe3eKxQZJ8

E ovo. Ja neznam. Pronašli su ih kao nedaleko od mjesta gdje je nestala na ugibalištu za kamione. Nakon nezz godinu dana.
Glavno da su onda presušili jezero, pretražili cijelu zagoru itd. A sad su je našli kraj ceste. I to sa njezinom gumicom za kosu.

Da zicer.

1. isušili su jezero jer je on rekao da je tamo. Pa jej.
2. sjebano je. :wildboy:

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9