HCL.HR

Vijesti

• 1655 Odgovora
  • 196607 Hitova
*

pilip

• 1590
Odg: Vijesti
« Odgovori #705 : 07. Ožujak, 2013., 21:51 »
http://danas.net.hr/novac/je-li-vlada-upravo-zaklala-stotine-obrta

Saće miljon tired smajlija jer sam kao stavio POLITIKA I GOSPODARSTVO vijest, al bmk.

Ne znam. Molim bilo koga da mi objasni ovo. :wildboy: Stvarno ne mogu shvatiti ovo. Umjesto da svima promjenu plaćanje PDV-a nakon naplate a ne nakon izdavanja fakture, oni to maknu onima koji to imaju. Ne znam, stvarno ne znam.

*

Facaa

• 2773
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
« Odgovori #706 : 07. Ožujak, 2013., 23:00 »
Sjebano je.

Ali, pošto mi se neopisivo ne da čitati tekst zaključujem da je odgovor na pitanje u naslovu NE, NIJE. Ili, u najgorem slučaju NEKE MOŽDA.

Jer, čim je upitnik, odnosno POLU DRMATIČNO KLIKNI ME PITANJE u naslovu teksta, odgovor je u 99% slučajeva negtivan.
Pa ono.
Jej. :wildboy:

*

pilip

• 1590
« Odgovori #707 : 07. Ožujak, 2013., 23:22 »
Gotovo sam siguran da se tim potezom zabija ČAVAO U LIJES jako puno obrtnika. Koliko uopće i ih postoji još lol.

« Odgovori #708 : 08. Ožujak, 2013., 00:48 »
To sranje s porezom je dosta sasavo. Cisti pokazatelj da drzavu boli kurac sta ce propast masu firmi ako ce im to kratkorocno popunit rupe u proracunu.

*

Me666

• 5109
  • Snaketicus Murphy Jr.
« Odgovori #709 : 08. Ožujak, 2013., 08:53 »
Problem je što se od države ne može naplatit ništa nikada i zato će prvi propasti oni koji posluju sa državom

Dakle da ne bi rekli vidi ovog glup li je - obrt nije samo postolar nego i prijevozničke tvrtke i svašta tako nešto

*

pilip

• 1590
« Odgovori #710 : 08. Ožujak, 2013., 14:04 »
To sranje s porezom je dosta sasavo. Cisti pokazatelj da drzavu boli kurac sta ce propast masu firmi ako ce im to kratkorocno popunit rupe u proracunu.

Ma ajde da se barem kratkoročno popuni proračun. Ali problem je da danas niko nema para. :wildboy: Nema se s čime puniti. :wildboy:
Uostalom, ovo je baš teški šit za obrtnike jer oni odgovaraju vlastitom imovinom ako ne mogu vraćati dugove.

*

Syzygy

• 1092
  • čvarkuša
« Odgovori #711 : 08. Ožujak, 2013., 14:45 »
ovo je baš teški šit za obrtnike jer oni odgovaraju vlastitom imovinom ako ne mogu vraćati dugove.

Zato otvoriš random d.o.o. i sve što imaš prebaciš na njega.
Ili na ženu/brata.

Ali jel prek kurca napravljeno?
Je.

Rijetko tko ima neki stalni mjesečni prihod i ono što ja u svemu ovome vidim je:

- izdaš 10 faktura na PDV od 30k kn
- nitko ti ne plati
- porezna vidi da si u dugu 30k kn
- blokira ti račun
- lovu od prvih par klijenata koje si dobio neces uopce vidjet, prvo ce otic u proracun

U međuvremenu moraš pretrpjet otkaze radnika zato što im ne možeš isplatit ništa, ne samo od njih, nego i od dobavljača i ostale ekipe.

Mislim, generalno je u kurcu, ali nije da je ikog briga od njih.

I hrpa ekipe nije svjesna toga da ti sjeda na vlastitu imovinu ili ne zna kako ju "sakrit".

Edit: Ako netko planira uskoro otvarat nešt nek me cimne na kavu pa pojasnim kak određene stvari napravit kak treba.
« Zadnja izmjena: 08. Ožujak, 2013., 14:50 Syzygy »

*

pilip

• 1590
« Odgovori #712 : 08. Ožujak, 2013., 17:52 »
Ok lave, prvo ću zvat tebe ako ću nešto pokretat. :wildboy: Zicer lol.

A prvi dio nisam skužio. To si kao iznio mišljenje ili se odnosio na dio nečijeg posta ili šta?
Mislim, slažem se sa svime, to su činjenice, samo mi je rendom iz vedra neba. :hihi:

I da, jel ti misliš da će rendom obrtnik zbog duga poreznoj ići otvarat d.o.o.?

*

Syzygy

• 1092
  • čvarkuša
« Odgovori #713 : 08. Ožujak, 2013., 20:12 »
Ok lave, prvo ću zvat tebe ako ću nešto pokretat. :wildboy: Zicer lol.

Ajd odjebi s tim stavom, može? Složio sam se s tvojim postom, potvrdio da je govno i dao primjer zašto je govno. Ispod sam ovo naveo samo zato da ak netko od vas starup kukurijeka otvara nešt da mi se slobodno javi i mogu mu u živo pojasnit kako ne napravit glupost, jer imam i obrt i firmu već preko 3 godine i prošao sam kroz sve te gluposti.

A prvi dio nisam skužio. To si kao iznio mišljenje ili se odnosio na dio nečijeg posta ili šta?
Mislim, slažem se sa svime, to su činjenice, samo mi je rendom iz vedra neba. :hihi:

Gore si pitao jel ti netko moze pojasnit, mislio sam da cu ti s primjerom pojasnit zašto ne valja.

I da, jel ti misliš da će rendom obrtnik zbog duga poreznoj ići otvarat d.o.o.?

Pilip je kupio stan.
Pilip ima obrt.
Pilip ima dugo od 50.000€ na poreznoj
Pilipu uzmu stan.

S druge strane imamo Ixija.
Ixy je kupio stan i prepisao ga na bratovo ime
Ixy ima obrt
Ixy ima dug od 50.000€ na poreznoj
Ixiju mogu kurca uzet jer nema ništa na sebi

I ima još kombinacija, samo mi uletavaš ko debil i neda mi se pričat.

Srđan pare out

*

pilip

• 1590
« Odgovori #714 : 09. Ožujak, 2013., 14:39 »
@1.dio - imam u uskom krugu obitelji, obiteljskih prijatelja i osobnih prijatelja ljude koji su preko 20 godina poduzetnici, na višim menadžerskim funkcijama ili su odvjetnici sa nekoliko godina iskustva na trgovačkom sudu i gospodarskim poslovima. U tom smislu. Bio je arogantan stav, jer si ti isto uzeo arogantan stav. Bar sam tako osjetio lol.

@2.dio - pojasniti je trebalo biti sarkastično/retoričko jer naime, ne postoji objašnjenje zašto se uvodi ovakva odredba - pogrešna je u samom svom počelu. Nadalje smiješno je da to uvodi SDP koji je u teoriji socijaldemokratski, dok ova odluka ide isključivo u korist krupnog kapitala, odnosno u neoliberalnom ekonomskom smjeru.

@3.dio - shvatio sam tvoj bit i nisam htio da ispadne prepotentno, sori. :hihi:
To je u teoriji tako, i sigurno će biti u kojem slučaju tako, ali mislim da će gro ekipe popušiti jer, ili neće znati, ili jer neće imat vremena/novaca da se izvuku na taj način.

*

Me666

• 5109
  • Snaketicus Murphy Jr.
« Odgovori #715 : 09. Ožujak, 2013., 18:45 »
http://www.057info.hr/vijesti/2013-03-09/trojica-ucenika-obznanila-da-je-bilo-nepotrebnog-pendrekanja-u-jazinama

Policija ispendrekala učenike osnovnih škola jer su palili bengalke na finalu košarkaške utakmice :hihi: nezz... glupo s obje strane
Zadar, inače :hiha:

*

Syzygy

• 1092
  • čvarkuša
« Odgovori #716 : 09. Ožujak, 2013., 20:54 »
@1.dio - imam u uskom krugu obitelji, obiteljskih prijatelja i osobnih prijatelja ljude koji su preko 20 godina poduzetnici, na višim menadžerskim funkcijama ili su odvjetnici sa nekoliko godina iskustva na trgovačkom sudu i gospodarskim poslovima.

Blago tebi.

Bio je arogantan stav, jer si ti isto uzeo arogantan stav. Bar sam tako osjetio lol.

Kako sam mogao zauzet takav stav u postu u kojem se slažem s tobom i odgovaram ti na pitanje koje si postavio? Sam trebao ubacit dva-tri smajlica?

Mislim, ne znam, manje bitno sad zapravo. 

On-topic:
http://www.jutarnji.hr/bujna-dita-von-teese-predstavila-prvu-3d-haljinu/1089530/?foto=1

Obožavam komentare na jutarnjem.

« Odgovori #717 : 10. Ožujak, 2013., 03:21 »
Dita jbt izgleda ko mreža za ribe

Za Jadrana u vezi Huga: a jbt šta si se ti tako postavio ko da znaš nešto što taj putopisac zna ? Si bio u Venezueli? Ne ? Samom činjenicom da nisi a on je i to više od dva dana (ma makar i dva dana) zna tri kurca više od tebe kaj nisi bio. I da fkt nemaju mrtvu kartu nigdje u zemlji za kupit i djeca u školama STVARNO nemaju udžbenika ili ih imaju nešto malo. Gledao reportažu ali ne od pustolova koji je bio tamo dva dana i pričao sa taksistom...

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #718 : 10. Ožujak, 2013., 12:15 »
ti si još uvijek na forumu? :ave::ave::ave:

*

kaisersephirot

• Suradnik
  • 6258
  • "Estuans interius ira vehementi, Sephiroth!"