Internet neutralnost upitna.Ukratko, net neutralnost znači da internet operateri ne mogu diskriminirati između korisnika, odnosno stranica.
Drugim riječima, T-Com ne može kontrolirati ni odlučivati koliko brzo će vam se učitavati Facebook, a koliko Google ili nešto. Pružaju vam jednaku uslugu za cijeli internet.
Trenutno je u SAD-u to dovedeno u pitanje.
Internet provideri žele naplaćivati web stranicama dostupnost na svojoj mreži.
U teoriji vas nema previše zašto biti briga osim ako imate neku veliku web stranicu, ne?
A ono, problem je što to u praksi znači da, recimo, AT&T može odlučiti da će se njihovim korisnicima Facebook učitavati maksimalnom brzinom, a MySpace neće. Jer im je Facebook više platio.
Ali razlog ni ne mora postojati. Mogu usporiti pristup nekoj stranici jer eto. Konkurencija im je. Ne sviđa im se dizajn. Ili jednostavno jer je utorak.
OKEJ TO JE AMERIKA JA SAM U HRVATSKOJ IKSI BOLI ME KURAC xD
Ae, ali u ovom slučaju implikacije su dosta velike za bilo koga na internetu.
ISTRAŽIVANJA POKAZUJU

(a i vjerujem da je svima ovdje intuitivno jasno) da je brzina učitavanja stranica korisnicima jako bitna, pogotovo za stranice koje posjećuju često, a ovakva promjena znači da u budućnosti o uspjehu novih internet startupa možda neće odlučivati kvalitete samih stranica, već internet provideri.
Nije da možemo išta do ;____;, ali eto, izgleda da bi se to moglo dogoditi.
Smeće.