HCL.HR

Vijesti

• 1655 Odgovora
  • 206173 Hitova
*

Me666

• 5109
  • Snaketicus Murphy Jr.
Odg: Vijesti
« Odgovori #990 : 20. Studeni, 2013., 10:30 »
http://www.index.hr/sport/clanak/simunic-uzeo-mikrofon-i-poveo-zlocinacko-skandiranje-za-dom-spremni-cijeli-zivot-ovo-zelim-napraviti/712309.aspx

Bravo Index što svakodnevno upireš na fašizam u Hrvatskoj! Šimunić je samo još jedan u nizu zločinaca koji su poticali ljude na uzvikivanje tog zločinačkog uzvika "Za Dom Spremni"
Pored onih najočitijih, jer njih ne treba ni tražiti, napišimo odmah još zločinaca (izbjegli ruci pravde mamicu im!!!) koji su se okoristili tim zločinačkim uzvikom!

Nikola Šubić Zrinski (bitka kod Sigeta kad je poklao tisuće nedužnih Turaka).
Pisac Josip Eugen Tomić, nitko ne zna za njega, ali sigurni smo da je bio loš čovjek kad se koristio tim uzvikom u svojim djelima i to u varijanti Za kralja - za dom što znači da je poticao monarhofašizam, uz klerofašizam jedan od najlošijih fašizama.
Josip Jelačić - e koliko je ovaj nedužnih Mađara pobio mamicu mu, i onda mu još ova fašistička Hrvatska vrati spomenik koje su svete službe Jugoslavije uklonile, a što je najgore, usmjere ga prema jugu da se okrene ka RSK čiju smo legalnost srušili u Domovinskom ratu
Ante Starčević, otac domovine ili bolje da kažemo OTAC LOGOROVINE jer je slao u logore sve koji se nisu slagali s njegovim pravaštvom, kažu da je poludio pred smrt od svih krikova zarobljenika koje je zatočio kako bi se našao na novčanici od 1000kn - novac (čitaj FAŠIZAM) kvari ljude!
Sve gardijske postrojbe i navijačke skupine ikad - zločinci svi jedni do drugih

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

« Odgovori #991 : 20. Studeni, 2013., 10:41 »
Jesi ti ozbiljan, kralju?

« Odgovori #992 : 20. Studeni, 2013., 10:44 »
Ajde kolega, ne jebavaj. Dobro se zna na što ljudi prvo pomisle kad viknu Za dom - spremni!

Mogao si usput i citirati Index, a ne samo što si naslov stavio. Evo ja ću onda umjesto tebe:
"Za dom", povikao je Šimunić, a publika je spremno odgovorila: "Spremni!" Zločinački poklik zakonom je zabranjen, a i Hrvatski nogometni savez više je puta koštao eura i panike zbog većih sankcija. No, obično takvi povici stižu s tribina, a ovo je prvi puta da to vidimo na terenu i to od jednog od najiskusnijih igrača hrvatske reprezentacije.
...i dalje će.

Šimunić ima drugačije viđenje povijesti i domoljublja. Jednom je izjavio da Hrvatska ne nije pobijedila jer organizatori nisu htjeli puštati Thompsonove pjesme uoči susreta. Joe svoje stavove ne krije i ne vidi zašto su iskrivljeni.
Isusatijebem, koji degenerik. :ave:

I za kraj: ''Ja se ne bojim kazne...
Ono... :bonk:

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #993 : 20. Studeni, 2013., 10:49 »
dno potez, ali hej, profesionalni nogometaši :hihi:

IDEMO IH DOŽIVLJAVATI

*

presveti

• n00b
  • 0
  • sanjam samo pobjede...
« Odgovori #994 : 20. Studeni, 2013., 12:22 »
nez, bez obzra na me666 i njegovu dosadnu uživljenost i napaljenost u ove stvari,
 i na šimunića kojemu je ovo baš bilo nepotrebno i besmisleno :hihi:
ja se slažem, nema mi baš smisla da budem protiv tog pozdrava. mislim, po toj logici možemo biti protiv šahovnice isto...

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #995 : 20. Studeni, 2013., 12:29 »
dobro ajde ne pravite se glupi frajer je retaj ALI koga boli kurac lel.

*

pilip

• 1590
« Odgovori #996 : 20. Studeni, 2013., 14:00 »
Problem je realno da se sve danas povezuje sa Ustašama lol. CRNA MAJCA -> ustaša si lol.

Ali ove povijesne činjenice koje se zanemaruju. To je baš koma. Mislim, znam da je bit u kojem se kontekstu KORISTE nezz ti simboli, ali da bilo koga rendom pitaš za prvu bijelu na šahovnici, ili za taj Za dom poklič, odmah bi rekli USTAŠA što nije točno. :clap:

Meni se to ne dopada.

*

Ramza

• **
  • 218
« Odgovori #997 : 20. Studeni, 2013., 22:04 »
Ne znam kraljevi doslovno nikome ne pada na pamet NIKOLA ŠUBIĆ ZRINSKI nego ustaše i domobranstvo kad viču ZA DOM SPREMNI, a opravdanje za to je samo izlika. Retaj ali eto.

*

pilip

• 1590
« Odgovori #998 : 20. Studeni, 2013., 22:58 »
Ne znam kraljevi doslovno nikome ne pada na pamet NIKOLA ŠUBIĆ ZRINSKI nego ustaše i domobranstvo

To je i problem.

*

Ramza

• **
  • 218
« Odgovori #999 : 20. Studeni, 2013., 23:04 »
Pa zašto ga onda ignorirati?

*

presveti

• n00b
  • 0
  • sanjam samo pobjede...
« Odgovori #1000 : 20. Studeni, 2013., 23:24 »
više je to da je "nametnuto" zadnjih godina da je za dom spremni nešto srašno.
i sumnjam da navijači to izvikuju iz takvih razloga, više je sve skupa iz inata.

uostalom, zar nije službeni pozdrav u ndh bio "za poglavnika i dom spremni"

*

Me666

• 5109
  • Snaketicus Murphy Jr.
« Odgovori #1001 : 20. Studeni, 2013., 23:26 »
Meni pada napamet prvo da je to uobičajen uzvik koji Hrvati prakticiraju stoljećima i da ga je glupo vezivati uz samo jednu stvar
Uostalom, Ustaški pozdrav ide: Za Poglavnika i za Dom - Spremni, ako ćemo u tehnikalije

EDIT: presveti objasnio

Uz to može i varijanta

Za Dom - spremni
Za koga - za Poglavnika

al Poglavnik je ključna karika u Ustaškoj verziji pozdrava

*

Ramza

• **
  • 218
« Odgovori #1002 : 20. Studeni, 2013., 23:33 »
:hiha: :hihi:

« Odgovori #1003 : 20. Studeni, 2013., 23:34 »
bitno

točka

net

*

duksy

• 6295
    • hcl
« Odgovori #1004 : 21. Studeni, 2013., 00:44 »
ZAŠTO SE SVASTIKE ASOCIRAJU S NACIZMOM ONE SU PRIJE TOGA BILE TANTRIČKI SIMBOL BUDIZMA,,

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9