HCL.HR

Vijesti

• 1655 Odgovora
  • 196629 Hitova
*

kaisersephirot

• Suradnik
  • 6258
  • "Estuans interius ira vehementi, Sephiroth!"
    • HCL.hr
Odg: Vijesti
« Odgovori #1020 : 21. Studeni, 2013., 15:01 »
    <3   

*

pilip

• 1590
« Odgovori #1021 : 21. Studeni, 2013., 17:55 »
Ovo ako prođe je katastrofa za globalnu ekonomiju. Pogotovo ako se proširi dalje.

A čovječe zašto ne ? Imaš pravo i slažem se, ako netko donosi velik profit firmi da treba biti nagrađen ali je malo glupo da živimo u svijetu gdje dva lika rade u istoj firmi a omjer plaća im je 1:50. Oke jedan pridonosi možda dosta više iako manje radi no itekako je unfair zar ne ?
Budimo realni konačno.
Jebeni CR7 se muči na treninzima i daje sve od sebe na pripremama i tekmama i zaradi oko 15 tisuća eura svaki dan. Bez obzira kaj daje sve od sebe i da je najbolji na svijetu ne zaslužuje tolike milione jer realno ne radi ništa produktivno za sebe ili svijet (nogomet je zabava tj osim da si zarade igraju nogomet da bi bili na telki i da bi nas jadnike na stadionima ili tvu zabavljali)  dok jedan recimo neki doktor ima 15000 kn mjesečno a kolko on može spasiti života, bolesti izliječiti bla bla ili kolko jedan pekar produktivno ispeče kruha nahrani ljudi bla bla ili jedan vatrogasac za 7-6k kuna uglavnom u get the picture.
Ja sam sad dotaknuo nogomet kao jedan primjer iznimno preplaćenih osoba no naravno to vrijedi za firme, menađere, direktore bla bla
Kao i u tekstu odnekud treba krenuti, pa realno većeg učinka ima ako režeš plaću od 100 000 kn nego recimo od 5000 kn :wildboy:
Ajmo bit realni konačno u pm :hihi:

Totalno rula ajmo švicarci !

Jel tebi uopće ZAŠTO CR ima toliko visoku plaću? Jel tebi jasno da to nije zbog toga što se muči na treninzima i daje sve od sebe?
Jel tebi jasno da NIJE veći učinak ako režeš plaće od 100 000 kn umjesto onih od 5000 kuna? Jel tebi jasno da na tržištu postoji miljon pekara, liječnika i vatrogasaca za razliku od vrhunskih sportaša ili vrhunskih top menadžera?
Jel su tebi uopće jasni neki ekonomski zakoni? Ili uopće funkcioniranje poslovanja?

Jel ti uopće...?

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #1022 : 21. Studeni, 2013., 18:19 »
eto i švicarska odlazi u kurac.

čuvao bih ovce na pašmanu i jeo sir.

*

[proGABBEing] Richard

• **
  • 395
  • sve je bolje kad se spoha lmao <:^)
« Odgovori #1023 : 21. Studeni, 2013., 20:19 »
sumnjam da je stres u tim poslovima. oni vjerojatno samo jedu, piju i drogiraju se.
nije istina kralju ja nezz, taj mentalitet ljudi iz radničke klase valjda GLEDAJ LJUDI U ODIJELIMA,,,

*

pilip

• 1590
« Odgovori #1024 : 21. Studeni, 2013., 20:33 »
Nešto najodvratnije ikad.

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #1025 : 21. Studeni, 2013., 20:37 »
prestanite s tim ekstremima :ave:

TKO BI REKAO USPJEŠNI LJUDI SE DROGIRAJU I JEDU XDD DRAMA!

*

presveti

• n00b
  • 0
  • sanjam samo pobjede...
« Odgovori #1026 : 21. Studeni, 2013., 21:30 »
pa ne mislim na svakog u odijelu, to je preširok raspon poslova.
spomenuti su kao menadžere i te šeme, na to je prva pomisao bogati što "rade", a ne rade ništa konkretno zapravo.
izmišljeni poslovi s raznim engleskim dodacima uz titulu, tipa "executive supply manager" i slična sranja.
mada opet ne moraju bit bogati, al kad se već priča o bogatima...zašto je tako nevjerojatno da se drogiraju i opijaju?
pa što uopće radi većina bogatih ljudi, a da ne vode neki ozbiljan posao, nego to?

*

kaisersephirot

• Suradnik
  • 6258
  • "Estuans interius ira vehementi, Sephiroth!"
    • HCL.hr
« Odgovori #1027 : 21. Studeni, 2013., 21:37 »
molim te, reci da trollaš  :wildboy:

« Odgovori #1028 : 21. Studeni, 2013., 22:15 »

*

presveti

• n00b
  • 0
  • sanjam samo pobjede...
« Odgovori #1029 : 22. Studeni, 2013., 14:52 »
http://www.index.hr/black/clanak/hrvati-iz-dijaspore-tuze-boba-dylana-i-rolling-stone/712788.aspx

e kako bi volija da se ispriča javno.
ne zbog toga što je >uvrijedio< nas hrvate, nego čisto zato jer je iritantni šupak. :hiha:

*

[proGABBEing] Richard

• **
  • 395
« Odgovori #1030 : 22. Studeni, 2013., 14:57 »
pustio sam sada u foobar v.1.2.9 playeru traku Bob Dylan - [Highway 61 Revisited #09] Desolation Row. :kava: #stariRockZapi

« Odgovori #1031 : 23. Studeni, 2013., 02:11 »
Ovo ako prođe je katastrofa za globalnu ekonomiju. Pogotovo ako se proširi dalje.

A čovječe zašto ne ? Imaš pravo i slažem se, ako netko donosi velik profit firmi da treba biti nagrađen ali je malo glupo da živimo u svijetu gdje dva lika rade u istoj firmi a omjer plaća im je 1:50. Oke jedan pridonosi možda dosta više iako manje radi no itekako je unfair zar ne ?
Budimo realni konačno.
Jebeni CR7 se muči na treninzima i daje sve od sebe na pripremama i tekmama i zaradi oko 15 tisuća eura svaki dan. Bez obzira kaj daje sve od sebe i da je najbolji na svijetu ne zaslužuje tolike milione jer realno ne radi ništa produktivno za sebe ili svijet (nogomet je zabava tj osim da si zarade igraju nogomet da bi bili na telki i da bi nas jadnike na stadionima ili tvu zabavljali)  dok jedan recimo neki doktor ima 15000 kn mjesečno a kolko on može spasiti života, bolesti izliječiti bla bla ili kolko jedan pekar produktivno ispeče kruha nahrani ljudi bla bla ili jedan vatrogasac za 7-6k kuna uglavnom u get the picture.
Ja sam sad dotaknuo nogomet kao jedan primjer iznimno preplaćenih osoba no naravno to vrijedi za firme, menađere, direktore bla bla
Kao i u tekstu odnekud treba krenuti, pa realno većeg učinka ima ako režeš plaću od 100 000 kn nego recimo od 5000 kn :wildboy:
Ajmo bit realni konačno u pm :hihi:

Totalno rula ajmo švicarci !

Jel tebi uopće ZAŠTO CR ima toliko visoku plaću? Jel tebi jasno da to nije zbog toga što se muči na treninzima i daje sve od sebe?
Jel tebi jasno da NIJE veći učinak ako režeš plaće od 100 000 kn umjesto onih od 5000 kuna? Jel tebi jasno da na tržištu postoji miljon pekara, liječnika i vatrogasaca za razliku od vrhunskih sportaša ili vrhunskih top menadžera?
Jel su tebi uopće jasni neki ekonomski zakoni? Ili uopće funkcioniranje poslovanja?

Jel ti uopće...?

meni su itekako kao kristalno čist dan JASNE neke stvari i zato i reagiram
I nemoj mi molim te o logici ekonomije i poslovanja
otkriveno je da je formula koja je dobila Nobelovu nagradu između ostalih nesposobnih aktera kriva za ekonomsku krizu koja drma svijet već par godina
odkad je to objavljeno izgubio sam svoju vjeru u ekonomiju te njenu logiku...
to što su neke vrijednosti određene u svijetu ne treba slijepo vjerovati da su ispravne zar ne ?
ako tebi ne smeta omjer plaće 1:4579 a frende kaj da ti velim hodaj dalje ko ovčica i uživaj u svojih max 10 tisuća kuna...
uzmi si slobodno te iznimno produktivne menađere i nogometaše na jedan pusti otok i krenite nešto radit
ja ću uzet pekare, bauštelce itd
jedino kaj ćete vi moć napravit da se izjebete u šupak i nakon toga bacit fucu jer tome jedino tvoja skupina ljudi i služi

Kaiser jebote nezznam kaj da ti kažem da je, jebeno je fair da ima 12 puta veću plaću a ne 3456 puta
Svi ti menađeri i direktori imaju mjesećnu plaču koju ti ni ja ne zaradimo za života.
Lik boli me kurac jer predsjednik Nestlea, Kraša ili jebenog svijeta samo mi reci da li misliš da je to fer ?

Žalostan je svijet gdje jedan CR7 vrijedi više od cijelog busa ljudi s ovog foruma makar većina od vas uspjela i postala doktorima ili koji kurac već.
Priznajemo to, prihvaćamo pa još i veličamo jer hey nogomet jeej.
Gle uhvatio sam prilično glup primjer ono jebeni CR7 nek zarađuje al tolko ma daj molim te

vrijednosti svijeta 4905&%#"$%&/()(&%  :wildboy:
« Zadnja izmjena: 23. Studeni, 2013., 02:21 MaliMicek »

« Odgovori #1032 : 23. Studeni, 2013., 03:35 »
Zašto Adidas ne bi trebao/smio Messiju dati milijune za sponzorski ugovor kad će na temelju toga zaraditi deset puta više? xDD
« Zadnja izmjena: 23. Studeni, 2013., 03:37 [proGABBEing] Ixy »

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #1033 : 23. Studeni, 2013., 11:16 »
ae nez, gledaj to iz njegove perspektive, njemu isto nije fer da adidas zarađuje 200 milja godišnje (bubam) zbog njega i solo zbog njega, a da on dobiva 14 puta više od čistača u adidas dućanu znači nez 70 hiljada kuna. Iz njegove perspektive je to iskorištavanje njega od strane adidasa, a ne neka ekstremna napuhavanja novcem. pa čak ako frajer dobije par posto od toga zvuči previše jer ON SNIMA REKLAME LEL.

*

[proGABBEing] Richard

• **
  • 395
« Odgovori #1034 : 23. Studeni, 2013., 11:19 »
a prix jer to NIJE OKEJ jednostavno ŠTO TI NIJE JASNO pa i ja bi novaca kaj mi nebo dali i ja imam pupak isto ko cr.

Sent from my iPhone using Tapatalk xDddddddddDDDddSdDd

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9