HCL.HR

Vijesti

• 1655 Odgovora
  • 196581 Hitova
*

Suhi pršut od svinje

• *
  • 69
  • PERMANENT BAN
Odg: Vijesti
« Odgovori #1050 : 25. Studeni, 2013., 18:05 »
:hiha:

Nezzzzz jesi li ikada čuo da tržišni mehanizam ne može baš najbolje funkcionirati bez države. Tržišne manjkavosti i tome slično...

*

pilip

• 1590
« Odgovori #1051 : 25. Studeni, 2013., 20:25 »
Smithove teorije su u potpunosti dokazane krivim same za sebe isto kao i cjelokupna laissez faire grana. A i to je pisao 1776. lol, apsolutno nereferentno.
Za podupiranje slobode tržišta treba čitati i slušati Miltona Friedmana i Hayeka iako su i njihova učenja pokazana pogrešnim (Čile, New Orleans...).
Nema šanse da se uvede potpuno slobodno tržište koje postoji samo u teoriji. A i u takvim "tržištima" javlja se nepravednost radi koje (između ostaloga) uskače državna regulacija u cijelu priču.

Generalno se A. Smith uzima kao prvi teoretičar ekonomije koji je demantiran isto kao i Keynes, kao dva ekstremna pristupa političkoj ekonomiji.

*

[proGABBEing] Richard

• **
  • 395
  • sve je bolje kad se spoha lmao <:^)
« Odgovori #1052 : 25. Studeni, 2013., 21:28 »
Isuse Kriste, frajer mi ide pametovati sa Smithom kao da nije tek prekjučer predao seminar o njemu i kao da taj lik je nešto NOVO I DIVLJE a ne lik iz 18. stoljeća, ubij se, UBIJ SE MOLIM TE
:approve

*

Facaa

• 2773
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
« Odgovori #1053 : 25. Studeni, 2013., 22:41 »
Isuse Kriste, frajer mi ide pametovati sa Smithom kao da nije tek prekjučer predao seminar o njemu i kao da taj lik je nešto NOVO I DIVLJE a ne lik iz 18. stoljeća, ubij se, UBIJ SE MOLIM TE

Odličnost.

« Odgovori #1055 : 26. Studeni, 2013., 10:43 »
Moj je još živ.

« Odgovori #1056 : 26. Studeni, 2013., 11:43 »
Ti mene zajebavaš? :tired:
Pa zar si ga zamrznuo?

*

Adam Jensen

• 1950
  • i didn't ASK fOr this
« Odgovori #1057 : 26. Studeni, 2013., 12:15 »
Ja mislim da je neoliberalni kapitalizam generalno bolji od socijalizma. Primjer kapitalizma koji funkcionira - skandinavske države, Austrija, Švicarska ...
Slažem se s tim. Iako ne valjaju nikakvi ekstremi tj. ni da sve prepustiš tržištu ali ni da se država previše upliće tako da su po meni skandinavci našli najbolji omjer (tj kapitalistički sistem ali uz blage intervencije države u pogledu socijalne skrbi i sl.).
 A što se tiče socijalizma pa taj sistem da valja negdje bi i uspio a obzirom da je propao (ili propada) u svim zemljama u kojima je bio to je dovoljan argument protiv njega i stvarno mi je nevjerovatno da ima još ljudi koji ga smatraju dobrim, jbt pa čak i Kina laganim koracima prelazi na kapitalizam.
Također, gore sam pročitao negativnih komentara o ocu ekonomije Smithu, jest da nije bio u svemu u pravu ali kada pročitate Bogatstvo naroda i vidite šta je čovjek napisao 1776. past ćete sa stolice. Lako se sada  250 godina kasnije, kada smo u praksi vidjeli sve sisteme i njihovu (ne)funkcionalnost, praviti pametan. Smith zaslužuje :ave:

« Odgovori #1058 : 26. Studeni, 2013., 12:19 »
Ti mene zajebavaš? :tired:
Pa zar si ga zamrznuo?
Ne, sve radi kako treba.

No nije da ga koristim.

« Odgovori #1059 : 26. Studeni, 2013., 16:51 »
O jebote...

http://www.jutarnji.hr/tocno-na-badnjak-srbija-ce-nastaviti-proces-rehabilitacije-draze-mihailovica/1142568/

Je li tko gledao tu novu seriju Ravna Gora? Me666, možda?:mrgreen:
Komentari?

*

Me666

• 5109
  • Snaketicus Murphy Jr.
« Odgovori #1060 : 26. Studeni, 2013., 18:01 »
Srbi su Srbi, to su bili, to će i ostati
Najbolje se ne obazirati na ono što rade

EDIT: Da se ispravim, ne mislim na sve Srbe nego samo na one radikalne koji, kako ja to iz svoje perspektive vidim, nikad u Srbiji nisu prestali vući konce
« Zadnja izmjena: 26. Studeni, 2013., 18:11 Me666 »

*

beaver hunter

• 4508
  • I <3 trance
    • Vatreni App
« Odgovori #1061 : 27. Studeni, 2013., 19:38 »
Srbi su najbolji, idem u beograd za novu godinu BIĆE KUL

kog briga za ova govna vau mihajlović BITNO :(

*

Suhi pršut od svinje

• *
  • 69
  • PERMANENT BAN
« Odgovori #1062 : 27. Studeni, 2013., 19:50 »
:hug

« Odgovori #1063 : 27. Studeni, 2013., 19:57 »
Srbi su najbolji, idem u beograd za novu godinu BIĆE KUL
Mene i prijatelja su tamo uvrijedili na 3 različita mjesta i svaki put na isti način: Jeste li vi iz Slovenije?
Gdje si Sloveniju našao, kruh ti jebem? :wildboy:

*

Ramza

• **
  • 218
« Odgovori #1064 : 27. Studeni, 2013., 19:58 »
Taj lik mi se čini nešto kao Ante Gotovina, samo 2. svjetski rat jel. Ugl, jbg, vjerojatno i jest to djelom posljedica slavnjenja Gotovine i njegova oslobođenja.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9