HCL.HR

Vijesti

• 1655 Odgovora
  • 206379 Hitova
Odg: Vijesti
« Odgovori #1080 : 27. Studeni, 2013., 22:48 »
nije li? :hiha:

« Odgovori #1081 : 27. Studeni, 2013., 22:48 »
Nije li to bit Kroejše ?

Let's all unite to hate somebody ? xd

*

Ramza

• **
  • 218
« Odgovori #1082 : 27. Studeni, 2013., 22:49 »
Ovo je savršeno.

« Odgovori #1083 : 27. Studeni, 2013., 22:52 »
Asti Boga, ujedinio sam HCL! Bratstvo i jedinstvo!

Rokeri S'Moravu - Tajna Vecera

*

Ramza

• **
  • 218
« Odgovori #1084 : 27. Studeni, 2013., 22:53 »
kako sam znao da će biti nešto smiješno :hihi:

*

Cole

• 11681
    • CroSimRacing
« Odgovori #1085 : 27. Studeni, 2013., 23:08 »
:wildboy:

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #1086 : 27. Studeni, 2013., 23:30 »

*

Adam Jensen

• 1950
  • i didn't ASK fOr this
« Odgovori #1087 : 27. Studeni, 2013., 23:38 »
Nije se odavno našao taj jedan frajer kojeg možemo svi ujedinjeno mrzit, lipo je to ;(
Ghaleon je realno bolji lik od 90% forumaša, nezz kakve vi probleme imate. Možda vam se ne sviđa njegova zelena kosa :mrgreen:. Pa dobro jest malo čudna ali o ukusima se ne raspravlja.
« Zadnja izmjena: 27. Studeni, 2013., 23:41 Adam Jensen »

*

Ramza

• **
  • 218
« Odgovori #1088 : 27. Studeni, 2013., 23:39 »
ti nisi PITAO zA ofo

*

beaver hunter

• 4508
  • I <3 trance
    • Vatreni App
« Odgovori #1089 : 28. Studeni, 2013., 00:15 »
(Klikni za pregled slike.)

ok, nisam ekonomski stručnjak. nisam čak niti student ekonomije. o ekonomiji znam kolko pročitam u medijima.

ali, nekako imam mozak. a on mi govori jednu zanimljivu stvar. umjesto da se poput velikih PILIP i ostalih 'stručnjaka' s pete godine fakulteta (ništa osobno, samo bacam paralelu) razbacujem nekim ZNANJEM i ISKUSTVIMA o tome koji ekonomski sustav je najbolji radije se zadržavam na jednoj činjenici.

na svijetu ima gazilijardu boljih i većih stručnjaka u ekonomiji i od tebe i od mene i od prosječnog profesora ekonomije. i svima njima zajedničko je to da svaki ima neko svoje govno za koje misli da je najbolje.

i na kraju priče smo već pet godina u krizi.

dakle, moje razmišljanje je sljedeće: ovakva situacija nekome pogoduje, a ako pogoduje samo 1 % populacije onda je očito da ovakva ekonomija nije dobra. i zato na cijelu priču gledam iz očiju 'malog čovjeka' koji je izmanipuliran. zašto bi prosječni glupan koji po cijele dane drka kurac zarađivao 250 puta više od radnika koji je tu stvar proizveo svojim rukama.

možeš ti bacati kojekakve stresove i sranja i EKONOMIJA BI SE URUŠILA JER BOGATI NE BI MOGLI KUPOVATI JAHTE, ali činjenica je da smo takvo govno imali zadnjih 100 godina i na kraju priče imamo drek.

meni je apsolutno nevjerojatno da ipad, iphone izrađuju ljudi koji za to dobiju nezz tri kune u kini, dok to isto smeće košta 5000 kuna. baš najgore ikad.

mislim, nemoj me shvatit krivo, ja sam najveći kapitalist na svijetu i dat ću cijeli život da se nađem na drugoj strani priče, onoj bogatoj, ali činjenica je da je takav omjer nepošten i da jednostavno nema smisla.

1:12 bi bilo ok. bez obzira na sve. naravno, kada bi se uvelo svugdje u svijetu, ne samo u jednoj zemlji. jer to bi učinilo samo to da kapital ode, a zemlja ta propadne. opet nema smisla.

« Odgovori #1090 : 28. Studeni, 2013., 00:25 »
A da svi jednostavno imamo velike plaće? :ave:

« Odgovori #1091 : 28. Studeni, 2013., 00:33 »
Ma nije uopće stvar u velkim plaćama čovjek je napisao mišljenje koje stoji i mogu samo izraziti iznimnu žalost što takav pogled nema više ljudi :(
Totalno je napisao što i ja mislim no eto sročio je čovjek to bolje.
A šta mogu kad sam glupi gangsta iz huda.
« Zadnja izmjena: 28. Studeni, 2013., 00:35 MaliMicek »

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #1092 : 28. Studeni, 2013., 00:36 »
nez sve je to ok možda kad vi to zamišljate sebi u glavi al baš zbog ovih imbecilnih usporedbi i primjera tipa crnci koji slažu ipad dobiju malo a košta puno KAKO TO?!?!?! ispadate drljavi.

« Odgovori #1093 : 28. Studeni, 2013., 00:47 »
Da okej drljavi smo a recimo upravitelj tvornice koji na svoje oči vide kolko lipa ovi dobiju nije smeće drljavo ?
Ako nešto je tu u svijetu godinama NE ZNAČI da je ispravno.

Gle sve u svemu možemo srat i ti i ja. Al jedno je sigurno. Ne bi govorio ljudima da je to sve okej u njihovim glavama kad si zamišljamo mi to tako da si ti taj jadan crnac iz Nike tvornice ili Iphone fabrike, zapravo ne bi srao ništa jer nit bi imo pravo glasa nit bi imo neta da se izjašnjavaš ovdje jel...

I uopće nije imbecilna usporedba nego realna usporedba onoga što ne valja i kako se ljudi iskorištavaju.
Nezz danas vidimo da neš ne valja al "hej to mora tako biti jer je bilo tako i prije mene pa mora da je dobro tako" way of thinking....

eto vidiš : http://www.advance.hr/vijesti/papa-franjo-revolucionarni-anti-kapitalist-na-celu-vatikana-kojeg-vole-i-ateisti/

Pročitaj tekst čak i papa ima u potpunosti naše mišljenje :D
« Zadnja izmjena: 28. Studeni, 2013., 00:58 MaliMicek »

« Odgovori #1094 : 28. Studeni, 2013., 00:57 »
KRALJU, vjerojatno nitko na svijetu ne misli iskreno da je trenutna podjela resursa u svijetu fer prema svima.

Ali kakve to ima veze s vašim djetinjastim i nepromišljenim skakanjem na ovo i stručnom procjenom da je 1:12 FUL FER omjer.
Znači ja sam lijeni debil kojem se ne da ništa u životu i radim u McDonaldsu za 2000 kn.
Po vama je onda skroz fer da onda as koji godinama ili čak desetljećima gradi karijeru i sad je na čelu multinacionalne korporacije te o njemu ovise tisuće ljudi ima plaću 24 000 kn.
Ili lik koji vodi misiju slanja čovjeka u svemir.
Ili nez, netko rendom treći.

Neću ni pitati kako u vašim glavama izgleda realna implementacija takvog sustava, odnosno kakve su realne implikacije nečeg takvog.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9