HCL.HR

Vijesti

• 1655 Odgovora
  • 196927 Hitova
*

9mlg9

• Gost
Odg: Vijesti
« Odgovori #1605 : 01. Veljača, 2016., 20:13 »
Ma ok, lako za mene, ali sad računaj da to rade svim invalidima čije se stanje ne mijenja, a satnica liječnika nije mala. Nepotrebno bacanje novca u vjetar.

*

presveti

• n00b
  • 0
  • sanjam samo pobjede...
« Odgovori #1606 : 01. Veljača, 2016., 20:53 »
Dosta dobro mješanje stvari. Ministarstvo KULTURE nema veze s udrugama koje se bave djecom s downovim sindromom i ne vidim kako bi to imalo veze sa Hasenbegovićem?

A šta se ostalog tiče, ne znam jel mislite da je 70 000 kuna puno? Podijelite s 12 mjeseci, dodajte porez i namete i ostaje vam slaba godišnja plaća za jednu osobu. A tko priča o opremi, računalima, režijama...

Naravno da ima udruga koje ne rade kako treba, al posao provjeravanja rade li udruge kako treba s alociranim novcem je i bio zadatak vijeća kojeg je ministar raspustio, pa sada očito nitko to neće provjeravati.

Pročitajte malo i drugu stranu priče, ne kažem da se morate slagati, no ne škodi se informirati.

http://www.forum.tm/vijesti/premijeru-oreskovicu-smijenite-ministra-hasanbegovica-4172
http://muf.com.hr/2016/02/01/rad-u-neprofitnim/
http://www.portalnovosti.com/nastupni-udav

zašto bi itko dobio i KUNU za pisanje kolumni. ako možeš sam zaradit od internet stranice s kolumnama i par vijesti, zaradi. ako ne možeš, ko ti je kriv. zar se oko ovoga uopće treba raspravljat,,,,
i kakvu to kulturu promiču retardirani MUF, LIBELA,...ili LUPIGA,,,ili razne skupine debila poput svih udruga što imaju riječ antifašist u imenu, da bi ih ministarstvo moralo plaćati IŠTA?

*

9mlg9

• Gost
« Odgovori #1607 : 01. Veljača, 2016., 20:57 »
Raznovrsnost medija, da se gleda isključivo profit i kapitalizam, imao bi samo TodorićList i to je više manje to za Hrvatsku. Ovako se omogućava objektivnost medija i raznolikost. Uspješnost je, doduše, diskutabilna. I, naravno, promicanje ko zna čega sve ne, to se isto financira.
« Zadnja izmjena: 01. Veljača, 2016., 20:59 9mlg9 »

*

level

• **
  • 217
  • Bitches be like...
« Odgovori #1608 : 01. Veljača, 2016., 21:47 »
3% svih prihoda HRT-a od pretplata ti se recimo ulaže u raznovrsnost medija, ovisno o programu, obično lokalnim radio postajama i televizijama. Kakav im je program, šteta što to nije 33%.

*

pilip

• 1590
« Odgovori #1609 : 03. Veljača, 2016., 14:11 »
Dosta dobro mješanje stvari. Ministarstvo KULTURE nema veze s udrugama koje se bave djecom s downovim sindromom i ne vidim kako bi to imalo veze sa Hasenbegovićem?

A šta se ostalog tiče, ne znam jel mislite da je 70 000 kuna puno? Podijelite s 12 mjeseci, dodajte porez i namete i ostaje vam slaba godišnja plaća za jednu osobu. A tko priča o opremi, računalima, režijama...

Naravno da ima udruga koje ne rade kako treba, al posao provjeravanja rade li udruge kako treba s alociranim novcem je i bio zadatak vijeća kojeg je ministar raspustio, pa sada očito nitko to neće provjeravati.

Pročitajte malo i drugu stranu priče, ne kažem da se morate slagati, no ne škodi se informirati.

http://www.forum.tm/vijesti/premijeru-oreskovicu-smijenite-ministra-hasanbegovica-4172
http://muf.com.hr/2016/02/01/rad-u-neprofitnim/
http://www.portalnovosti.com/nastupni-udav

Koliko bjedan medij moraš biti da ovisiš o državi...  :hihi:

I da frajeru linkao si MUF i Novosti.  :ave:  Portale koji pišu ovakva nadrealna sranja:

http://www.portalnovosti.com/malci-libertarijanci
http://www.portalnovosti.com/top-lista-neoliberalista

I za ovaj tumor dobivaju novac. Bilo kakav.
I ako 70 000 kn nije puno, zašto taj novac ne doniraju čitatelji i ostali donatori?
« Zadnja izmjena: 03. Veljača, 2016., 14:13 pilip »

« Odgovori #1610 : 04. Veljača, 2016., 01:44 »
Koliko bjedan medij moraš biti da ovisiš o državi...  :hihi:

Koliko bjedan moraš biti da slikaš svoje švicarske satove za instagram... :hihi:

EDIT: I da ovo je moj PERSONALNI ATAK jer mi se ne da raspravljati s tobom kad ne kužiš osnovne koncepte. Te stvari sam linka čisto kao drugi pogled na stvari. Nije da ja čitam išta od toga, osim forum.tm-a koji je stvarno dobar medij i za kojeg nemam uopće filing da ima ikakve afinitete.

I eto, po tebi takav medij treba uništiti i ostaviti tih 3% od pretplate HRT-u. Koji je medij koji ima uvjete da bude neovisan o državnom proračunu - al nije.

JBNO BRTE
« Zadnja izmjena: 04. Veljača, 2016., 01:49 nije_zvone »

*

pilip

• 1590
« Odgovori #1611 : 04. Veljača, 2016., 14:07 »
Uništiti  :ave:

Kralju koji si ti krekpot. Da ti mediji išta vrijede ljudi bi ih dobrovoljno financirali.

*

9mlg9

• Gost
« Odgovori #1612 : 04. Veljača, 2016., 16:22 »
Apsolutno ne bi. Živimo u Hrvatskoj, nitko ne daje pare ni za što, pogledaj samo količinu piratstva, a igre koštaju na Steamu po 30-40kn. Ako im je to puno, kako će se onda financirati čitavi mediji? Kad je došao Netflix 70% komentara je bilo "jadnici, tko bi to plaćao kad imamo torrente". U takvom mentalitetu manji, kvalitetni mediji ne mogu opstati bez pomoći države.

*

presveti

• n00b
  • 0
  • sanjam samo pobjede...
« Odgovori #1613 : 04. Veljača, 2016., 18:56 »
pa što...ionako većina tiskanih medija u hrvatskoj duguje na sve strane,
a kamoli portali, pa tu je zarada nikakva.
tu nitko nije kriv, jednostavno je tako. kako možeš očekivati da ćeš zarađivati od SVOG MEDIJA,,,glupost,
to je kao da izbaciš pjesmu i njurgaš zato što nije HIT. ako te ljudi podržavaju, opstat ćeš. ako ne, očito
ne uživaš ikakav poseban interes, prema tome...
kao u svakom poslu ikad.

*

9mlg9

• Gost
« Odgovori #1614 : 04. Veljača, 2016., 20:51 »
Možeš i trebaš očekivati da ćeš biti plaćen za nešto što radiš i u čemu si stručan. Problem Hrvatske i medija je isključivo mentalitet. Profesor na faksu nam je jedan od urednika portala Večernjeg lista, uvjerljivo najčitanije stvari su im o sisama, guzicama i Big Brotheru. S takvom nacijom kako očekivati i kvalitetne medije, budući da su mediji odraz svoje publike? Nismo mi ko Amerikanci, čiji je Wall Street Journal plaćen, pa i internetsko izdanje. Jebiga, ljude zanima i uživaju čitati kvalitetno štivo. Najsličnije takvo ovdje je donekle advance.hr gdje zbilja ima kvalitetnih tekstova koje se isplati platiti. Ali jebiga, dok god su knjige 5kn uz novine pune Soraje ništa se tu neće promijeniti.

« Odgovori #1615 : 04. Veljača, 2016., 20:56 »
jer u americi uvjerljivo najčitanije stvari nisu o sisama i guzicama.

*

9mlg9

• Gost
« Odgovori #1616 : 04. Veljača, 2016., 21:00 »
Obožavam tvoje uzimanje stvari iz konteksta. Gdje sam to napisao? Samo sam napisao da tamo postoji publika koju zanimaju određene stvari te su to spremni platiti. Za razliku od Hrvatske.

« Odgovori #1617 : 04. Veljača, 2016., 21:20 »
kako je izvan konteksta? evo s kontekstom:

Profesor na faksu nam je jedan od urednika portala Večernjeg lista, uvjerljivo najčitanije stvari su im o sisama, guzicama i Big Brotheru. S takvom nacijom kako očekivati i kvalitetne medije, budući da su mediji odraz svoje publike? Nismo mi ko Amerikanci, čiji je Wall Street Journal plaćen, pa i internetsko izdanje.

kako ovo nije direktna usporedba nacija?
u tri rečenice (koje se direktno nadovezuju jedna za drugom) si uspostavio da su mediji odraz svoje publike, pri čemu si nas predstavio kao naciju koja najviše voli čitati o sisama i guzicama, a njih kao ekipu koja plaća wsj.

odnosno, ako se slažeš da su i kod njih najčitanije stvari O SISAMA I GUZICAMA  :D, zašto bi to eksplicitno istaknuo za nas, a onda u sljedećoj vezanoj rečenici (i ne mislim samo jer poretkovno slijede jedna za drugom, već se početak jedne rečenice referencira na prošlu) kao pozitivan primjer istaknuo njihov uspjeh wall street journala?

jbg stari, ne znaš se izraziti. ili ne znaš što želiš reći. ili mi objasni što sam tu gore sad krivo napisao.

ne znam uopće zašto bi ta usporedba bila bitna. je li stvarno šokantno da jedna tiskovina fokusirana na biznis uspijeva u jednoj od najvećih svjetskih ekonomskih sila koja ima više ljudi u tom sektoru nego što mi imamo stanovnika?
ili je stvarno jedini faktor samo mentalitet?

*

9mlg9

• Gost
« Odgovori #1618 : 04. Veljača, 2016., 21:29 »
Lijepo si razumio što sam htio reći, no dobro, ne da mi se raspravljati, ti si kralj interneta  :ave:
I dalje tvrdim da je problem mentalitet. Dok god su 24 sata najprodavanije novine jer koštaju 5kn/popodnevno izdanje je besplatno, dok su jutarnji i večernji (ne tvrdim da su kvalitetniji, dapače, lošije rade, ali imaju kvalitetnije teme) lošije prodavani jer imaju cijenu 7kn. Jebiga, za cigarete od 30kn se ima, 2kn za malo opće kulture i obrazovanja se nema. Također, WSJ ne čitaju samo amerikanci, već ljudi diljem svijeta. Kao i britanski Guardian. I plaćaju dodatne kvalitetne analize i članke. Znaš li koliko Večernji zarađuje mjesečno od svog premium paketa? 100-200kn, ovisno o mjesecu.  Jebiga, nemamo kvalitetan tisak koji će drugi ljudi čitati (lako se prevede na engleski, jer znam da ćeš istaknuti da ljudi izvan hr ne znaju hrvatski :) ) jer ga ni ne trebamo/ne zaslužujemo. Imamo dnevno.hr, net.hr i index.hr jer ih i zaslužujemo. Glup narod.

EDIT: Loše sam se izrazio i ispričavam se na nerazumljivosti. Donekle shvaćam tvoje stajalište i slažem se s njim, ali se ne slažem s potpunim pobijanjem mog stava i mišljenja.
« Zadnja izmjena: 04. Veljača, 2016., 21:40 9mlg9 »

*

pilip

• 1590
« Odgovori #1619 : 04. Veljača, 2016., 21:57 »
Općenito je u HRVACKOJ problem državnog financiranja, pa...SVEGA lol. A to sve financira se iz poreza.  :kava: Da je porezno opterećenja rada i kapitala normalno, ljudi bi imali više novaca za trošiti na ono što ih ekšli interesira. Pa bi možda ta fascinantna ekipa koja čita PORTALNOVOSTI i FORUMTM davala 100kn da plate loše novinare kao Zvone lol i da taj medij opstane.

Hoćeš reći da u nezz Švicarskoj ili Novom Zelandu (ili negdje drugdje gdje nema rendom državnog financiranja rendom smeća) nema malih opskurnih medija?

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9