kako je izvan konteksta? evo s kontekstom:
Profesor na faksu nam je jedan od urednika portala Večernjeg lista, uvjerljivo najčitanije stvari su im o sisama, guzicama i Big Brotheru. S takvom nacijom kako očekivati i kvalitetne medije, budući da su mediji odraz svoje publike? Nismo mi ko Amerikanci, čiji je Wall Street Journal plaćen, pa i internetsko izdanje.
kako ovo nije direktna usporedba
nacija?
u tri rečenice (koje se direktno nadovezuju jedna za drugom) si uspostavio da su mediji odraz svoje publike, pri čemu si nas predstavio kao naciju koja najviše voli čitati o sisama i guzicama, a njih kao ekipu koja plaća wsj.
odnosno, ako se slažeš da su i kod njih najčitanije stvari O SISAMA I GUZICAMA

, zašto bi to eksplicitno istaknuo za nas, a onda u sljedećoj vezanoj rečenici (i ne mislim samo jer poretkovno slijede jedna za drugom, već se početak jedne rečenice referencira na prošlu) kao pozitivan primjer istaknuo njihov uspjeh wall street journala?
jbg stari, ne znaš se izraziti. ili ne znaš što želiš reći. ili mi objasni što sam tu gore sad krivo napisao.
ne znam uopće zašto bi ta usporedba bila bitna. je li stvarno šokantno da jedna tiskovina fokusirana na biznis uspijeva u jednoj od najvećih svjetskih ekonomskih sila koja ima više ljudi u tom sektoru nego što mi imamo stanovnika?
ili je stvarno jedini faktor samo mentalitet?