HCL.HR

Apple iPad

• 129 Odgovora
  • 41199 Hitova
*

Ementaler

• Administrator
  • 37912
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: Apple iPad
« Odgovori #75 : 06. Prosinac, 2010., 22:26 »
Vidiš, kad tako pričaš na desktop totalno zaboraviš, ne treba ti. I onda poželiš odigrat koju igru i eto ga opet  :wildboy:

Samo pričamo btw, ne hvatam se tebe, nego eto, općenito iznosim svoj pomalo hejterski stav prema laptopima koje nikad zapravo nisam volio... uglavnom zbog toga jer stvarno - nisu prenosivi.  :ementaler:, šalim se razumijem im namijenu (prenosivost postoji jel) i priznajem potrebu u nekim slučajevima, ali ipak iPad može poslužiti kao dostojna zamjena laptopu za veliku većinu slučajeva, a za sve druge slučajeve ti ne treba takav stroj u pokretu ako si navikao koristiti moćniji stroj doma (desktop). Za 30 dolara možeš imati vrlo dostojnu zamjenu za Word, Excell i PowerPoint (Office paket košta daleko više, a ako ćemo o piratliji i ovih 30$ zaboravi, ali ajmo ne o tome), i da, možeš ga spojiti na projektor, isprintat nešto sa njega itd.

Kad malo razmislim, meni kroz faks laptop uopće nije bio potreban, niti sam ga posjedovao. A radio sam za faks u MS Visiu, Clarionu, raznim PC programima, razvojnim alatima jel, u kojima bi taj "ispred kabineta" đir stvarno imao smisla, puno nepoznanica koje bi mogao riješiti lako i instantno. Doduše, desktop komp je bio u knjižnici, pa fino si pošalješ mailom šta ti treba i radiš opet - doma na desktopu, na miru.

I ovo što kažeš da u lapu dobiješ "the best of both worlds" (Miley Cyrus isuse  :fpalm:) - dobiješ u biti vrlo loš desktop i loš prijenosnik (loš u smislu trajanja baterije, loš u smislu težine - dva uberbitna sastojka prenosivosti po meni).

EDIT: Sad vidio tvoj "edit2". Svi smo presiromašni  :wildboy:. Ja sam samo presiromašan za laptop.
« Zadnja izmjena: 06. Prosinac, 2010., 22:29 Ementaler »

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #76 : 06. Prosinac, 2010., 22:35 »
Mda... Očito svako svoga konja jaše, jerbo utočište za igre ću naći u PS3-u jednog dana, a kad krepa HP, uzimam si opet mid range laptop i to je to. Ako, nedajbože, dobijem iPad na poklon ili ukradem nekome, siguran sam da ga neću prodat.  :ementaler:

« Odgovori #77 : 07. Prosinac, 2010., 00:24 »
Htio sam reći da je preskup za moje potrebe. Slično kao i Dragster nešto.
Ako mi baš hitno treba mail, gugl il nešto takvo, tome više manje mogu pristupiti preko mobitela u bilo kojem trenutku.
Za ostalo ionako imam desktop doma.

Zapravo bi bilo najbolje kupit nove komponente za KONPJUTOR.  :wildboy:

*

Ementaler

• Administrator
  • 37912
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
« Odgovori #78 : 27. Siječanj, 2011., 17:56 »
Trebali smo čekati godinu dana, ali napokon je iPad stigao i Hrvatsku.

VIJEST: iPad napokon u Hrvatskoj

Početna cijena za najjeftiniji model je 3949 kn, tko ga planira nabaviti sada kada je u Hrvatskoj?

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #79 : 16. Prosinac, 2011., 19:03 »

*

disc0

• 3069
« Odgovori #80 : 03. Veljača, 2012., 17:52 »
Ja sam odusevljen ipadom, imam ga vec godinu dana i meni je on kik es, najbolja stvar za zavalit se u krevet i fino surfat/citat stripove/pdf-ove/gledat jubito!
A i moja draga ga voli, ona kad ide kuhat i treba joj recept uzme japad i udri misko po internetu u kuhinji dok kuha, sve u letu :geek:

« Odgovori #81 : 07. Ožujak, 2012., 20:12 »
I? Što kažete na novi iPad?

Ništa neočekivano.
Al ono, već Retina je dovoljna da razmislim o razmišljanju o kupnji.  :hiha2:

*

Facaa

• 2773
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
« Odgovori #82 : 07. Ožujak, 2012., 20:19 »
Ukratko, rip ostali tableti.

*

Wyzard

• Administrator
  • 15991
    • HCL.hr
« Odgovori #83 : 07. Ožujak, 2012., 20:22 »
meni je pomalo smiješno da Epic Games mora najavit novi Infinity blade kako bi ovi imali "pokriće" za dvostruko jači procesor.

između ostalog.

« Odgovori #84 : 07. Ožujak, 2012., 20:27 »
Wat? Šta to znači, ne berem.

Imaju novi hardver i imaju šoukejs za njega. Vau, čudno.

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #85 : 07. Ožujak, 2012., 20:27 »
kratko objašnjenje retine,,,

*

Facaa

• 2773
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
« Odgovori #86 : 07. Ožujak, 2012., 20:30 »
Ekran je manji od tvog pc ekrana doma a ima cca dva put više piksela.

U slučaju iPada 2 i 3, ista veličina ekrana, ista veličina aplikacija, duplo više piksela = gusto = dobro = ne razlikuješ pojedine piksele = jebanje.

Recimo;
« Zadnja izmjena: 07. Ožujak, 2012., 20:35 Facaa »

*

Wyzard

• Administrator
  • 15991
    • HCL.hr
« Odgovori #87 : 07. Ožujak, 2012., 21:03 »
Imaju novi hardver i imaju šoukejs za njega. Vau, čudno.

forsirani šoukejs. kao i sam hardver. realno, samo će rijetke aplikacije poput infinity govneta imati koristi od xx puta jačeg procesora.

*

Facaa

• 2773
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
« Odgovori #88 : 07. Ožujak, 2012., 21:08 »
Stave mega hardver; BUUU
Ne stave mega hardver; BUUUU

Neznam :wildboy:

« Odgovori #89 : 07. Ožujak, 2012., 21:11 »
@wyzard
Kažeš, stari hardver bi bez problema mogao pogoniti aplikacije na četiri puta većoj rezoluciji?

A i da nije veća rezolucija, kakav je to komentar? Zašto ti onda kupuješ novije procesore svako toliko? Što će ti? Jer REALNO, ti možeš surfati i na pentiumu 3 h3h3h3 prd. xD

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9