Cuj, ja si ne dozvolim da ostanem bez love na mobu, ne volim biti rob nikome a kamoli telekomu, to je ustvari i neka vrsta kredita...a i jeftinije mi je ovo, pretplatnici placaju radijsku frekvenciju, pripejdasi ne 
EDIT: i da, da ostanem bez love na mobu mi se zadnji put desilo u srednjoj skoli valjda !
Ajmo napravit kalkulaciju.:
Ti si svoj uzeo za 3600kn
Ja sam svoj uzeo za 1700 kn
Ti mjesečno na njega trošiš 200 kn recimo, moraš stalno provjeravat koliko imaš para i uzimat bonove.
Ja na njega mjesečno trošim 222 kn, boli me kurac koliko trošim, na kraju mjeseca mi dođe račun, uz jedan klik ga platim.
Prije kad sam forsao bonove mi se znalo hrpu puta dogodit da usred puta/u vlaku/u busu ostanem s 50 lipa i da ne mogu ništa napravit i da moram sačekat obližnji kiosk ili pristup interentu da kupim bon + pretplate imaju puno bolje opcije za pozive, internet i inozemstvo (ako to koristiš).
Dakle, kroz 12 mjeseci si ti potrošio 6000 kn
A ja sam potrošio 4400 kn
Tko je ono u plusu?
I još nadodaj da prosječno iPhone 5 dođe od 4300 do 5000 kuna u oglasniku, dakle ideš još više u minus ako nemaš nekog kolegu koji produžuje pretplatu i ne treba mu.
Mislim, daj shvatite da ne placate operateru random novce, nego placate uslugu koju koristite i koju bi ionako spiskali na bonove.