Sve ovisi o potrebama i obujmu posla.
Recimo ja ih imam tri, jedan je privatni, drugi je za prvi posao (usporedi), treci za drugi posao (prodaja)
I sad, jednostavnije ti je kad uspiješ određene poslove vezati za određeni uređaj. Primjerice dolaziš iz noćne doma, ti ideš spavat, a ostalima tek zapocinje smjena.
Tada najcesce gasim privatni mobitel i ovaj za prodaju i ostavljam ovaj za usporedi upaljen, samo zato da, ukoliko me netko probudi, da znam da je nesto hitno i smisleno, a ne da me Facaa zove na kavu na ovom privatnom i trga iz djevicanskog sna ;D
Vikendom najcesce pogasim tonove na svima osim na ovom privatnom, tako se ne opterecujem dodatnim pozivima i kasnije pogledam tko me zvao na njima, filtriram vaznije i zovem povratno.
Recimo početkom devetog mjeseca kada se otvara Saloon uzimam četvrti mobitel i broj kako bi cijeli posao oko Saloona, partija i glazbe prebacio na taj mobitel, samo zato sto ne zelim da me neka osoba koja je vezana za taj dio posla može nedjeljom zvat na privatni broj.
Uglavnom, možda zvuči kao preseravanje, ali što je veći obujam posla to imaš više poziva i više želje za filtriranjem, neki to rade s listama na smartphoneima, neki to rade dodatnim telefonima.