Kanye West - 808s and HeartbreakIzgleda da nisam komentirao ovaj album ovdje. Ili je komentar izgubljen.
Kanyea se hejta puno previše.
Ovaj album je... ha, ne znam ni sam.
Nakon Graduationa, svašta se očekivalo od njega. Ali teško da je itko očekivao ovo.
Fraeru je umrla mama i prekinuo je zaruke u istoj godini. I eto albuma.
Minimalistički pop hip hop s potpuno formiranom estetikom. Noćni je album nekako. I depresivan.
Omraženi auto tune ovdje je korišten na sve strane, ali savršeno paše.
Nitko od njega ionako ne očekuje pjevanje, a i estetski i tematski se uklapa u album - Kanye je nesiguran, distanciran, RANJIV ČAK, prihvaća svoje mane i ograničenja te se oslanja na pomoć.
Naravno, svi ćete bacati smiješne šale i smajliće i reći da je ovo što sam rekao gej, ali ima savršenog smisla.
A kao što rekoh, album ima definiranu estetiku. Ako išta, Kanye ima
osjećaj za estetiku.
I produkciju. Kombiniranje hladne elektronike, egzotične PLEMENSKE perkusije i organične orkestracije također je pun pogodak.
Baš daje fin, fokusiran i specifičan zvuk albumu. Ne sjećam se ni jednog hip hop albuma koji je zvučao približno ovako.
Pa u čemu je onda problem?
Sve ovo što sam lepo pohvalio vrijedi samo za prvih 5 pjesama. I RoboCop, ae.
Ostale pjesme nešto su lošije. Album ne zadržava tempo.
Šteta, jer da je uspio održati jako visoku kvalitetu prve polovice, bez problema bih svrstao album u top 10 hip hop albuma ikad.
A možda i veći problem su gostovanja. Jedino je Kid Cudi podnošljiv, a realno, moglo je i bez toga.
Idealno, trebao je ostati potpuno sam na ovom albumu.
Zašto je zvao drljavce poput YOUNG JEEZYJA nije mi jasno.

Skoro je upropastio Amazing. Ali to je nemoguće.

Svaki put kad slušam album živcira me kad pomislim koliko je dobar mogao biti. ;(
Krenite s hejtom.