HCL.HR

Albumi koje slušate u zadnje vrijeme, preporuke novih itd...

• 3988 Odgovora
  • 493187 Hitova
*

blaster32

• Gost
Odg: Albumi koje slušate u zadnje vrijeme, preporuke novih itd...
« Odgovori #3150 : 03. Listopad, 2010., 12:06 »

rula  :approve

*

presveti

• n00b
  • 0
  • sanjam samo pobjede...
« Odgovori #3151 : 06. Listopad, 2010., 20:46 »

sexymotherfuckers, zadarski bend, ovo im je prvi album. sviraju tzv. dalmatinski hop cup. akustična gitara, bubnjevi, bas, vokal, nekad i kazoo. pjevaju uglavnom o didu, moru, ribi, maslini i sl. sranjima. zajebancija ka. to dosta zabavno sve ispada, a i glazba je jako dobra. originalni su i osvježavajući, to je najbitnije. uglavnom, preporučam svakom iz dalmatinskih krajeva da skine to.

primjer

prvi album new wave/80e benda a flock of seagulls. bez problema sam ga presluša. super je.

novi kings of leon. gg. sviđa mi se, nakon par slušanja. bit će mi još i bolji. blaži je zvuk i nije kao prethodni, ali ipak, prethodni je genijalno ostvarenje tako da nisam ni očekivao da će ga nadmašiti.
« Zadnja izmjena: 08. Listopad, 2010., 09:14 presveti »

« Odgovori #3152 : 08. Listopad, 2010., 23:24 »
Novi Kings of Leon isto.
Onak, na 1.5 slušanje, govno je.

Okej, slušljivo je, al je loša kopija Only By The Nighta. Koji je proizvod.
Ne znam, nezanimljiv album totalno. ;(

*

presveti

• n00b
  • 0
  • sanjam samo pobjede...
« Odgovori #3153 : 10. Listopad, 2010., 00:23 »
a mislim, ako ti se ne sviđa prošli album, neće vjerojatno ni ovaj. jer je isti recept ko prošli, samo lošiji. treba je biti malo neočekivaniji, iznenadniji. to da.

inače

Duran Duran - The Wedding Album

subota. ovaj album. totalno mi paše. kako dobro bogte. :hihi:
na nekim stvarima nije zvuk ko s početka 80ih (ne kažem da je to loše što se tiče ovog albuma), al se većinom osjeti da su zadržali to nešto.

neznam zašto sam prije mislija da je ovaj bend neko jeftino pop sranje. totalno krivo! ne nalazim lošu pjesmu. :wildboy: nevjerojatno mi je kako je na svakoj toliko ritma, dobre mjuze (riffovi su strava, i refreni). raskoš svega toga.

+ kaver je genijalan.

ovi mi nisu baš nikako sidali do prije par dana. na radiju sam čuo novi singl, koji mi se jako svidija. a i cijeli imidž njihov mi je kul jako, tako da sam odlučija ponovo pokušat, ovaj put s pravim albumom, a ne kompilacijom hitova. uglavnom, sviđa mi se. gg.
« Zadnja izmjena: 10. Listopad, 2010., 00:26 presveti »

*

duksy

• 6295
    • hcl
« Odgovori #3154 : 10. Listopad, 2010., 14:25 »

Brandon Flowers - Flamingo
Zajedno sa Arcade Fireom vjerojatno najkul strani album godine.

*

n00b

• 609
« Odgovori #3155 : 10. Listopad, 2010., 20:48 »
(Klikni za pregled slike.)

ovi mi nisu baš nikako sidali do prije par dana. na radiju sam čuo novi singl, koji mi se jako svidija. a i cijeli imidž njihov mi je kul jako, tako da sam odlučija ponovo pokušat, ovaj put s pravim albumom, a ne kompilacijom hitova. uglavnom, sviđa mi se. gg.

Melancholy and the infinite sadness im je vjerojatno naj album. Ček it aut.

*

xarabas

• *
  • 94
  • It's just a ride
« Odgovori #3156 : 12. Listopad, 2010., 15:43 »

Odlican psihodelicni prog-rock iz Japana po uzoru na Ash Ra Tempel, Brainticket i Can. Cujmo sta internetovi kaze o njima:
Citat:
Though Les Rallizes Denudes (also known as 裸のラリーズ, hadaka no rallizes, Les Rallizes Dénudés) were one of the earliest and most revolutionary Japanese psychedelic rock bands, and have existed off and on through four decades, they are also one of the most obscure, barely known even in their native country. This cult of noise-terrorists shrouded themselves in mystery, seldom touring and releasing very few records, usually with no discernible label. Their sound presages the later psychedelic experimental noise of Fushitsusha, High Rise and others in the current crop more than any other Japanese psychedelic group from the late ’60s.
In 1970, Les Rallizes Dénudés member Wakabayashi was one of nine people involved in the hijacking of Japan Airlines Flight 351, a Boeing 727, by Japanese Communist League-Red Army Faction, an incident commonly referred to as the “Yodogo (or Yodo-go) Hijacking”. Wakabayashi and other members of the hijackers were given asylum in North Korea after the plane was taken to Mirim Airport.
Singer Takashi Mizutani was allegedly offered a role in the hijacking but turned it down.

*

xarabas

• *
  • 94
  • It's just a ride

*

Facaa

• 2773
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
« Odgovori #3158 : 12. Listopad, 2010., 17:23 »
 :piva: :piva:

*

Facaa

• 2773
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
« Odgovori #3159 : 13. Listopad, 2010., 00:11 »
Ja klikam na sve tvoje linkove. Nekad rad istinskog zanimanja nekad iz čistog mazohizma.
Tis pak izbirljiva pička. :hiha2:

*

Clouseau

• **
  • 194
  • AE PIPUN
« Odgovori #3160 : 13. Listopad, 2010., 16:24 »

Skini i prvi album. Isto jednako kratak a meni je još i bolji.

Ae da i ja šiknem 2 preporuke a ostanem pri temi donekle.
Spominjala se japanska psihodelija, pa eto moj japanski rock psihodelija bend:

Flower Travellin' Band

Nisam ih neš megapreviše slušao osim ovog albuma iliti Satori.

link

i da ostanem pri temi balkanskih bendova - vjerojatno ste čuli za Mirzino Jato iliti bosanski Boney M

Imaju fenomenalan album zvan Šećer i Med (1979) koji je u isto vrijeme i sprdačina i užasno keči. Već ste rekli da volite treš u najgorem slučaju, a ne može veći treš od ovoga. Bosna disko. Vizionarski  :D

Ovo je Mirza dubokog glasa:

link

to mi je valjda najslušaniji album ikad što se balkana tiče. Šteta šta je sljedeći (zvan Najslađi Rode) bio totalno smeće
« Zadnja izmjena: 13. Listopad, 2010., 17:38 Clouseau »

« Odgovori #3161 : 16. Listopad, 2010., 23:35 »

Tame Impala - Innerspeaker

Psihodelija (+indie + svašta) nova. Mere mere mere. Odlično je.
Lennonovski vokal. Ponekad dobijem flešbekove na Wolfmother. Jedan od najboljih ovogodišnjih albuma koje sam čuo.
Solitude is Bliss
Ta, recimo, i nije posebno psihodelična, al imaju i mnogo psihodelije (nije s Innerspeakera, al rula).

The Black Angels - Phosphene Dreams

Kaže psihodelija, al ne znam. Ima psihodelije, al ima i Doorsa (nije s ovog albuma) i The Black Keysa i mnogo svega još.

Ne znam, teško mi postalo noviju glazbu trpat u žanrove.  :wildboy:
« Zadnja izmjena: 16. Listopad, 2010., 23:39 Ixy »

*

Facaa

• 2773
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
« Odgovori #3162 : 17. Listopad, 2010., 00:24 »
Stranica 213.
Ne čitaš uopće dakle. Nit ceniš preporuke. Bu. :hiha2:

*

hrvojer

• n00b
  • 1
« Odgovori #3163 : 17. Listopad, 2010., 00:31 »

Indie band koji zadobiva, s pravom, sve više pozornosti, kako kritike tako i publike!  =D> Najnoviji album, iz 2010., "High Violet" slovi za jednog od najboljih ovogodišnjih izdanja, a svemu u prilog ide i činjenica da nastupaju u Zagrebu za manje od mj dana!  :clap:

Svakako preporuka \:D/

« Odgovori #3164 : 17. Listopad, 2010., 00:33 »
@faca:
Čudno, inače preslušam sve što netko linka yt il nešto.  :wildboy:

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9