HCL.HR

Komentari albuma

• 413 Odgovora
  • 48247 Hitova
*

Radim247

• 1215
  • I ♥ kurac
Odg: Komentari albuma
« Odgovori #360 : 22. Rujan, 2009., 13:57 »
Nisam mislio da si ti jedan od "imam mp3, koji će mi kurac CD" tipova..... :wildboy:

Citat:
Dorset Perception
Na jutubu zvuči 3/10, mp3-ca je za 8/10, a s cd-a 11/10.
I ono....slušam Posforda stalno. Ako je jedan jebeni euro od ova 4 cda otišao njemu u džep onda se isplatilo jer je stvarno zaslužio.

Shpongle nije trance, btw.  ;)

*

Mr.T

• 2878
« Odgovori #361 : 22. Rujan, 2009., 14:07 »
jedini smisao cda je da imaš album u materijalnom stanju, i samim time ga više cijeniš onda. ali opravdavat kupnju CD-a kvalitetom zvuka... :wildboy:

*

Radim247

• 1215
  • I ♥ kurac
« Odgovori #362 : 22. Rujan, 2009., 14:09 »
Vidi se da ste opskrbljeni brdom originala.  :thumbs:

Onako....ako se jebena Gracija od Azre s originala bolje čuje od mp3-ce, di neće Shpongle. Ma zašto se trudim......

*

Zapi

• Gost
« Odgovori #363 : 22. Rujan, 2009., 14:10 »
Nisam mislio da si ti jedan od "imam mp3, koji će mi kurac CD" tipova..... :wildboy:

Nisam za Jazz il neznam, neku "bogatu" muziku.

Al neznam, znaš da nisam hejter trancea, al smatram da onak trance nema šta izgubit u konverziji (jel to riječ uopće)..možda nemam znanje, sorkarica natko.

*

Mr.T

• 2878
« Odgovori #364 : 22. Rujan, 2009., 14:18 »
Pa evo, imam dosta originala. I ne kažem da NEMA bolji zvuk. Ima. Ali ne do te mjere da je to jedini razlog zašto dati 150 kuna za jedan jebeni CD.
Doduše, ja bi isto dao novce za par albuma za koje smatram da su genijalni. To definitivno. Ali govorim općenito. Znači ako je takva mala razlika, ZAŠTO davati 150 kuna za jedan CD. Snobovski mi je to. :wildboy:

edit: nije ovo lični atak na tebe :( već ono, zanimljiva mi tema.

*

Zapi

• Gost
« Odgovori #365 : 22. Rujan, 2009., 14:22 »
ae, snobovski je ;(

mislim skidam filmove u divxu. isto tako bi mogo naručivat blu ray iz japana onak ;( slika je bolje, al hej! nemam novaca.

*

Radim247

• 1215
  • I ♥ kurac
« Odgovori #366 : 22. Rujan, 2009., 14:30 »
CD-i su bili 10€ (73kn) svaki. Neki dan sam u gradu vidio od 50 Centa onaj prvi CD - 210kn. Toliko o "skupoći".
Po meni je sramota da lik prodaje cde po 10€ jer će na kraju jedva platit struju za studio jebote (oni zarađuju od nastupa, ne od cda, ali to je druga priča).

CD-e sam kupio isključivo sebi za dušu jer ono....nije da je Shpongle poznat u HR pa da ću bit faca u društvu s originalima. :S
A i ono....kupnjom originala ne podupireš samo glazbenika već i label.

@Jazz i "bogata" muzika - u jazzu niski ne idu ispod 150Hz tako da praktički ne možeš ništa izgubit kod konverzije u mp3  :wildboy:

edit: nije ovo lični atak...već ono, zanimljiva mi tema.

+1

edit:
da. snobovski. radio preko ljeta neljudske smjene da bi platio fax, ostalo mi nešto para i kupio si cde za dušu. snob sam. bra-jebeno-vo.

*

Zapi

• Gost
« Odgovori #367 : 22. Rujan, 2009., 14:38 »
CD-e sam kupio isključivo sebi za dušu jer ono....nije da je Shpongle poznat u HR pa da ću bit faca u društvu s originalima. :S
Nisam ni mislio drugačije kume ;(

touche

*

Mr.T

• 2878
« Odgovori #368 : 22. Rujan, 2009., 14:45 »
Nisam ni mislio drugačije kume ;(
+1
touche
+1

ALI, govorim općenito o kupnji CD-a. Kažem da je tada snobovski reći da kupuješ CD radi kvalitete zvuka. Da je snobovski reći, hej, ja dajem novac za ovaj album zato jer jednostavno previše kužim razliku između MP3a i CDa i to mi igra tako veliku ulogu da jednostavno moram dat 150 kuna za to.

Ne kažem da je ovo tvoje snobovski, pače, našao si jeftinije i kupio si si za gušt. to je sve kul :ementaler:

*

Zapi

• Gost
« Odgovori #369 : 22. Rujan, 2009., 14:46 »
ae, i ja imam eminemove cde doma <3

kad skupim koju paru padaju gaga i la roux <3

*

konjina

• 1034
« Odgovori #370 : 22. Rujan, 2009., 19:08 »
razliku u zvuku između kvalitetnog mp3-a i original cd-a je nemoguće čut ljudskim uhom i svatko ko kaže da kuži razliku se retardira zato da ispane kako on ima dobar sluh. inače, kada se u studiju snima glazba, stvaraju se također i frekvencije zvuka koje ljudsko uho ne čuje i svi ti zvukovi, čujni i nečujni, se iz studija snimaju na CD. dakle sa originalom dobiješ apsolutno sve šta se događa u studiju. dok mp3, s druge strane radi na tom principu da iz tog originala obriše sve zvukove koji su u frekvencijskom području koje ljudsko uho ne može čuti. tako da ustvari čuješ apsolutno sve isto i zato i zazuzima manje megabajta.

ja imam inače dosta originalnih CD-a, ali ih ne kupujem zbog zvuka nego zato jer mi ih je gušt imat, a na neki način je i zahvala odnosno potpora ljudima koji su ju napravili.
« Zadnja izmjena: 22. Rujan, 2009., 19:11 Konjina »

*

Facaa

• 2773
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
« Odgovori #371 : 22. Rujan, 2009., 19:21 »
Kupovanje CD-a je dobra stvar. Ploča još bolja fkors.

Konjina, ljudi svašta pričaju. Nema razlike između plazme i lcd-a vele, nema razlike između ploče i CD-a, nema razlike između dvd-a i BR-a....ljudi su retardi.

Al ae, kvalitetan mp3 u 320 govana je sasvim zadovoljavajuć i većina neće primjetit razliku u odnosu na CD. No, to ovisi i o vrsti glazbe te opremi koju imaju doma. Jazz i klasika su najosjetljiviji po tom pitanju.

@Jazz i "bogata" muzika - u jazzu niski ne idu ispod 150Hz tako da praktički ne možeš ništa izgubit kod konverzije u mp3  :wildboy:

Tako je. Jerbo, opće je poznato da su u Jazz-u najvažniji niski tonovi.
 :wildboy:
« Zadnja izmjena: 22. Rujan, 2009., 19:23 Facaa »

*

konjina

• 1034
« Odgovori #372 : 22. Rujan, 2009., 19:27 »
Kupovanje CD-a je dobra stvar. Ploča još bolja fkors.

+1 samo još da kvalitetni gramofoni nisu skupi ko kurac...

*

Zapi

• Gost
« Odgovori #373 : 22. Rujan, 2009., 21:59 »
Al ae, kvalitetan mp3 u 320 govana je sasvim zadovoljavajuć i većina neće primjetit razliku u odnosu na CD. No, to ovisi i o vrsti glazbe te opremi koju imaju doma. Jazz i klasika su najosjetljiviji po tom pitanju.

ok, da jazz.

al mislim da kupovanje cda (zbog zvuka olfo) špnzla, azre, roling stonsa, boba dilana i ostalih rendom muzika nema smisla. Nije da se uživa u predivnom zvuku takve glazbe.

a ovo s dvdom i brom. to si izmislio sad, to niko ne kaže. osim onih ljudi koji kažu da nema razlike između vhsa i dvda.

*

Facaa

• 2773
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
« Odgovori #374 : 22. Rujan, 2009., 22:11 »
Bilo je i takve vhs ekipe. Za ozbać. :wildboy:

Al oću reć da je kupovanje glazbe, filmova i igara pozitivna i dobra stvar. Ne vezano samo uz samu kvalitetu, jel.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9