Morao sam.
Znači želim što više "epskih pjesama" uz koje i sušenje boje na ogradi izgleda napeto. Klasični primjer je Lux Aeterna ili O Fortuna, ali probajte biti kreativniji. Npr...
Basil Poledouris - Ridders of Doom
Na 3:36....isuse.....dođe mi da kupim konja i jašem po cesti na njemu dok ogromnom sjekirom dekapitiram prolaznike. Ne znam, premoćna stvar.
U biti samo sam htio linkat ovu stvar iz Konana i veličat njeno postojanje. Savršena stvar. 
Je, prve 2 stvari s Conan OST-a su neš najepik ikad valjda

Ja se naježim uvijek kada slušam.. ne znam.. nešto posebno.
Inače, obožavam sve šta je epik i prvi mi na pamet pada Vangelis..
Blade Runner ThemeMutiny on the Bounty Closing Themei još prepun kurac njegovih.. Chariots of Fire, Antarctica, Conquest of Paradise bla bla
onda Jean-Michel Jarre.. recimo
Oxygene IIonda neizostavna klasika..
Carl Orff - O Fortuna Excalibur
Giuseppe Verdi - Requiem - Dies Irae (meni osobno valjda nej epik stvar ikad uz navedenu Conanovu)
Richard Wagner - Die Walkure i naravno Apocalypse Now
ajmo onda po metalu. Moonsorrow unatoč poprilično retajnom imenu radi vrlo epik mjuzu (pjesme po 8-9 min, atmosferično do jaja).. idealno za šetnje doma pijan po snijegu. A imaju i fine instrumentale
epik:
Jumalten Kaupunki Tuhatvuotinen Perintölaganica:
Tuulen Koti, Aaltojen Kotionda Summoning i tu doslovno mogu stavit cijelu diskografiju jer im je sve epik do ibera, jedina prava LOTR themed mjuza
Summoning - BauglirSummoning - A New Power Is Risingi tako..
i aj jedna zajebancija za kraj, isto je epik na svoj način (vidi lirikse):
Vulgaris Magistralis - Heidevolkuglavnom, obožavam epik mjuzu i uvjeren sam da se i prosječan film sa takvom mjuzom popravi za punkurac. Zato valjda i obožavam Kubricka, svaki film ima jako pažljivo biranu mjuzu. Možda je to pretenciozno al ja volim tako