Behemoth je ogromno zemljano čudovište, koje se bori s Leviathanom, ogromnim vodenim čudovištem, a oba su tako velika da čitav svijet može stati na njihova pleća
Nešto tako, nešto iz arapske mitologije je išla priča
Na kraju je Behemoth kao pobjedio čini mi se, a arapi su se od tada hranili Leviathanovim mesom mnogo mnogo naraštaja. Nešto tako 
Vidiš, tražio sam bio o krakenu dosta, i onda te kraken navede na leviathana, al sjećam se samo kao levijatan u bibliji, i kraken u nordijskim mitologijama, što bi bilo jedno te isto. Link oću.
np
NIŠTA, RADIM PAUZU U FILMU

Ae ka, ima i Leviathana u Bibliji, ali mislim da je to iz arapske mitologije preuzoteo. U nordiskoj mitologiji ima ti Midgarška zmija/kraken, koja je jedna od tri čudovišna sina Lokija čini mi se i ona kruži oko Midgarda ( to je svijet ljudi kao, ako se dobro sjećam ) Nju je kasnije pobjedio Thor, odrivši je Mjolnirom, svojim super najboljim čekičom
Nešto tako u biti.

Ne sjećam se gdje sam čitao, al wikipedija je bila odlično opremljena time. + bila je jedna predobra stranica jednostavnog naziva sataniclibrary, koja je bila ono, crna pozadina + pecto dl linkova, al ono, samo naziv knjige i link u njemu. Nema je više

Nokturnal Mortum – Veles' Scrolls
Sljedeće godine imam slavensku mitologiju na faksu

Jedva čekam!