HCL.HR

Što sada slušate?

• 34127 Odgovora
  • 2200887 Hitova
*

Mzehn

• 1478
  • kakaroto
    • PCGN
Odg: Što sada slušate
« Odgovori #27330 : 29. Siječanj, 2012., 10:52 »
http://news.cnet.com/8301-13645_3-57345497-47/mtv-and-the-day-the-music-died/

Ajde da objasnim prije nego kaj počne hejt. Ovako, boli me kurac ko kaj sluša o ukusima se ne raspravlja. I ja isto cuclam taj kurac jer slušam npr jedan prodigy kojeg je mtv proslavio. Svi koji znaju nešto o muzici, mislim na ljude koji su npr profesori a ne one koji znaju drkat po gitari, će vam sigurno potvrdit gornji post.

I evo jedna anegdota, Jasmin Stavros, inaće jedan od najboljih bubnjara u RH (završio bečku akademiju), da  :hiha:, i vjenčani kum od sestrične je na jednim krstitkama pričao: "Ja bi bio najretniji kad bi mogo svirat džez u nekom andergraund klubu pred 10 ljudi jer to najviše volim, ALI nemogu jer onda nebi mogo prehranit obitelj a kamoli vozit bmw i živjet u trokatnici".

Poenta, cjela pop kultura se vrti isključivo oko profita. Primjera ima kolko got treba, prije par godina je nešto bilo popularno, ljudi se zasitili više nije bilo para, jučer je klavijaturica od Guete bila popularna, ljudi se zasitili još malo para ima za pobrat, danas se dubstep počeo isfuravat, ima se para itd itd u nedogled. A i zar stvarno mislite da svi ti ljudi koji to izvode nisu tog svjesni. :hihi:

Zaključak, jebiga.

*

Pajko

• 2691
  • REEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
« Odgovori #27331 : 29. Siječanj, 2012., 10:56 »
Prva pjesma puštena na MTV-ju. Meni rula:

The Buggles - Video Killed The Radio Star

*

n00b

• 609
« Odgovori #27332 : 29. Siječanj, 2012., 11:22 »
Jasmin Stavros, inaće jedan od najboljih bubnjara u RH (završio bečku akademiju),

Navodno je jednom rukom odsvirao Bolero u Lisinskom jer se kladio s dirigentom. To je jel, u prijevodu, uber teško i nitko nije vjerovao da ovaj to može.

« Odgovori #27333 : 29. Siječanj, 2012., 11:30 »
@mzehn
Wat?
Evo, recimo, tvoj post je jedan od onih slučajeva gdje ja ne razumijem logiku kojom se ljudi vode.
Što taj link dokazuje? Taj link zapravo ne govori ono što si ti rekao.
Taj link govori samo o tome kako je MTV prešao sa glazbe na reality TV.

A osim toga, ti želiš reći da danas nema dobre glazbe?  :hiha:
Što je uopće dobra glazba? Objektivno dobra glazba?

Glazbeni nostalgičari koji bez ikakvog pokrića pljuju po svemu u zadnjih 20 godina.
Ne bih ništa rekao, ali uvijek se te gluposti pokušavaju prikazati kao ČINJENICE.

*

Mzehn

• 1478
  • kakaroto
    • PCGN
« Odgovori #27334 : 29. Siječanj, 2012., 11:58 »
Nisam ja nikakav glazbeni nostalgičar i naravno da danas ima dobre glazbe, nemjerljivo manje nego prije 20ak godina al je ima, i to jest činjenica. Mislim, nemožeš tvrdit da je neki rendom crnac koji PRIČA neke rendom brojalice uz brutalan bit, jer to znaju stvarno jebeno složit, ili neka rendom sisa koja brutalno pjeva ali je tematika koju prenosi planirana za nesigurne tinejđerice bolja glazba od većine drugog što se ne klasificira pod pop iliti mtv. NIJE. niti će ikad bit, ako gledaš sa aspekta kvalitete.

Link govori upravo ono što oću reć, a to je da je mtv svojom pojavom ubio kvalitetnu glazbu i nadmašio je jednostavnim i zatupljujućim realityjem. Ne pljujem ja po ničemu, svaka čast tim ljudima i ja im zadivim kolko su pronicljivi da su uspjeli to promovirat do te razine na kojoj je danas.

Jednostavno ljudi su masa podložna vanjskim utjecajima, i ako se nešto servira kao najkul najbolje must-have mase će to popušit, to ti je jedina činjenica u cjeloj prići, to je mtv u suštini. Pogledaj oko sebe.
« Zadnja izmjena: 29. Siječanj, 2012., 12:00 Mzehn »

*

Đester

• **
  • 384
  • OSOBNI TEKST
« Odgovori #27335 : 29. Siječanj, 2012., 12:10 »
@mzehn: Što se tiče tog bubnjara, njegov problem je to što je u Hrvatskoj.  :mrs:

Lagwagon - May 16th :hiha:

« Odgovori #27336 : 29. Siječanj, 2012., 12:11 »
MŽEN
 :fpalm:

Pričaš rendom gluposti. Ne kužim uopće što želiš reći.
Jel ti govoriš samo o najpopularnijim izvođačima danas? Ili današnjoj glazbi općenito?

Muzika je umrla dolskom MTVa, od tad je sve jedan enormni kurac koji svi s užitkom cuclaju.

Ovdje generaliziraš i kažeš da je sva glazba od pojave MTV-ja enormni kurac.  :tired:
Što je tipično glupo elitističko preseravanje nostalgičara koji pokušavaju biti kul.

*

Mzehn

• 1478
  • kakaroto
    • PCGN
« Odgovori #27337 : 29. Siječanj, 2012., 12:42 »
Što je tipično glupo elitističko preseravanje nostalgičara koji pokušavaju biti kul.

Nemoj pretjerivat bezveze...nit sam nostalgičar što sam već napisao nit me boli kurac jer sam kul il ne.

Naravno da nisam mislio na svu muziku nego sam spomenuo mtv i aludirao na sve što ide pod ruku s njime  :tired:

« Odgovori #27338 : 29. Siječanj, 2012., 12:45 »
MZHEN, PRESTANI :ave:

Najveću količinu govana koje netko kaže uvijek se može pronaći uz rasprave o muzici.

ot
Neutral Milk Hotel - Holland, 1945,,

« Odgovori #27339 : 29. Siječanj, 2012., 13:14 »
MZHEN, PRESTANI :ave:

Najveću količinu govana koje netko kaže uvijek se može pronaći uz rasprave o muzici.

ane.

« Odgovori #27340 : 29. Siječanj, 2012., 13:43 »
Abba - Summer Night City

jelly  :wildboy:

ALI ONI KULTZURNA INDUSTRIJA LOŠA MUZKA :chair:

*

Đester

• **
  • 384
  • OSOBNI TEKST

*

Pajko

• 2691
  • REEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
« Odgovori #27342 : 29. Siječanj, 2012., 13:50 »
Seven Potters - The Remus Lupins

wizard rock,,, harry potter,,, nedjelja :omfg:

*

Rogue

• **
  • 175
« Odgovori #27343 : 29. Siječanj, 2012., 13:51 »

*

n00b

• 609
« Odgovori #27344 : 29. Siječanj, 2012., 14:01 »
@mzehn: Što se tiče tog bubnjara, njegov problem je to što je u Hrvatskoj.  :mrs:

Mislim da uopće nisi pohvatao o kom je riječ.   :mrgreen:

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9