nisi svatio poantu posta.. Vi govorite o DX na konzolama,
kojim konzolama ? . PS3 koristi OpenGl, tako da imas samo jednu konzolu koja koristi "DX" ako tako hoces reci, ali XNA je razlicito od DirectX. Pošto kazes da nisam reko nista za DX11 ajmo ovako onda..
Druga poanta je da se sve ovo što DX nudi da napraviti i pomocu GLa bez hardverskog supporta, jer budimo realni DX je platformski ogranicen, dok je OGL multiplatform. Što se tiče tessellacije ona postoji na xboxu pa ne vidim šta je toliko super ultra mega kul u novom DXu, mozda multithreading rendering ?
Iskreno mislim da je taj multithreading rendering veliki bullshit , bas citam sto on nosi. Dosada renderer nije mogao raditi u vise threadova, vec se pojedini thread dodjeljivao sound enginu , fizici i tako to. Mislim mozda sam glup ali šta je tu revolucionarno, pa ne renderira procesor pixele, vec graficka, znaci ajde malo ce se rasteretiti procesor ali u 95% slucajeva procesor nije usko grlo vec je to graficka..
Ono što se u zadnje vrijeme spominje je da bi se imalo dva GPU , od kojih bi se jedan bavio fizikom a drugi bi se bavio slikom , ali otom potom o tome, s vremenom ce sve to raditi jedna graficka. (kada ce im zatrebati novaca, i kada suparnik to izbaci na tržište, imaju i ATI i nVidia sve spremno, samo cekaju da se prodaju graficke koje su naštancali , sjetimo se samo što je bilo s supportom za fiziku na GPU). To su imali spremno jos od serije 8*** ali nisu omogucili do serije 9****, tek kad ih je ATI stisnuo s novim čipom, onda su bacili taj support u novim driverima. Koje čudo

Shaderi 5.0 ne donose nista novo s grafičke strane, vec donose OOP (object oriented programming).
Za kraj OGL je malo zapeo ali bi uskoro trebao izaci :). Sve ima svoje prednosti i svoje mane, a ovaj DX ne donosi mnogo s grafičke strane, vec vise s proprogramske..