Jel mi to nemamo topic za steambox?

Ae, da ne idemo u offtopic u PS4 temi...
Izvedba ne visi u zraku
Ne mislim samo izvedba od strane Valvea. Koliko god ja volio PC i njegove prednosti, PC gamingu nije mjesto u dnevnom boravku ispred TV-a sa dijagonalom od stotinu i nešto. Mislim, to je zgodan feature za steam i neke igre... ali nije nešto što bi itko trebao uzeti za ozbiljno, u smislu da će protresti tržite i oteti publiku konzolama. Jer koncept steamboxa je praktički samo big picture mod. Ne vjerujem da će se taj hardver zapravo razlikovat po nečemu od onoga što bi danas mogao složit kao mini pc i stavit ga kraj TV-a.
Tako da ti u suštini ostaje samo Big Picture... za koji postoji limitiran broj naslova s podrškom za kontroler - jer bi se podrazumjevalo da nećeš u dnevnom boravku ispred TV-a igrat s tipkovnicom i mišem. Je da, ima finih mini tipkovnica/miševa bežičnih i sve to... ali nije praktično. Jedino da Valve smisli nešto svoje, novo i originalno, ali opet - s razlogom je miš/tipkovnica PC igračima nezamjenjiva kombinacija u dobrom dijelu igara (strategije i FPS).
Nego, krenuli preorderi za slično "Steambox" rješenje koje smo vidjeli na CES-u, Xi3 Piston. Što se nalazi u kutiji?
quad-core amd s 3.2 ghz, 8 giga rama, 128 gb hard disk, grafičku ne spominju. U intervjuu za gamespot predstavnik kompanije je ostao zbunjen kad su ga pitali koliko će memorije biti rezervirano za grafiku - rekao je: ništa.
cijena: 999 dolara.
Usporedi to s PS4 hardverom. I predviđenom cijenom koja je u najgorem slučaju pola od ove.