Na prvi pogled Titan/i7 kombinacija će bit preskupa da... ima smisla. Osim ako si baš pun para, imaš 4K TV i treba ti baš nešto ovakvo.
A i3/GTX660 preslaba da ima smisla... dugoročno jel; još je u današnje vrijeme to OK konfa - pogotovo ako planiraš igrati na HD Ready telki.
A ova i5/GTX760 kombinacija djeluje kao neki best-buy za normalne FullHD telke.
Ali opet - još uz 1TB SSHD i 16GB RAM-a i tako malo custom kućište... ma skupo će to bit ko sam vrag

Baš me zanima hoće li se Valve baciti sa tim svojim Steamboxevima na pristup proizvodnji, tj. poslovni model kakav imaju Sony, MS i Nintendo - tj. da gube na prodaji "konzole", jer planiraju zaraditi od same prodaje igara na Steamu. Jer kod njih će to malo teže ići budući da je plan da sve to bude hackabilno, otvoreno itd., a i PC igre su generalno jeftinije, PC igrači očekuju da su jeftinije, od Steama se očekuju veliki popusti. Valveu ide određeni postotak od svake prodaje, pa što je cijena niža, manja im je i zarada... ali ajde, proda se zbog niske cijene stvarno puno jedinica pa se valjda to iskompenzira. Ne znam. Ne znam, mogu li funkcionirati na taj način da prodaju svoje mašine s gubitkom. Čini mi se da bi gubitak jednostavno bio prevelik da ima se u konačnici isplati. Samo te komponente koštaju masu, a u cijenu treba još ukomponirati i kontroler, koji ne djeluje kao nešto jefitno za proizvesti (možda će prodavati i bez kontrolera?), a i druge stvari poput marketinga itd. što obično nađe svoj put do konačne cijene proizvoda.
Onda imamo i činjenicu da SteamOS ne čine ekskluzivnim za samo njihove mašine; tj. da u tom ekosustavu SteamOS optimiziranih igara neće postojati samo tri mašine za koje developeri trebaju optimizirati igre, nego i ekipa koja si je sama složila AMD CPU/AMD GPU konfiguraciju u neko mini-ATX kućište i odlučila to držati ispod TV-a i kupila Steam Controller da ima to "Steam TV iskustvo". Kako će SteamOS pomoći pri iskorištavanju tako širokog raspona PC hardvera? Hoće li uopće? Pitanja

I ono, detalji u sučelju i politici softvera/hardvera -- hoće li Valve davati developerima točne smjernice ili doslovno listu tvrdih pravila za izdavanje SteamOS kompatibilnih igara - npr. hoće li tražiti da se grafičke postavke u igrama prilagođavaju SteamOS konfiguracijama na neki način (automatski), ili da svaka igra mora po točno određenim Valveovim pravilima imati određen raspon mogućih grafičkih postavki za upaliti i ugasiti? Ili će sam SteamOS unutar svog sučelja, po uzoru na npr. Geforce Experiance, nuditi prilagodbu grafičkih postavki za optimalne rezultate u svakoj instaliranoj igri - nešto jednostavno gdje samo izabereš "bolja grafika i 30fps" ili "lošija grafika i 60 fps" i klikneš "optimize" za određenu igru i aplikacija napravi posao za tebe. Ne znam, treba to mainstreamat,. a puno različitog hardvera je u priči... previše je "otvorena i hakabilna" ta cijela ideja nekako, a to može stvarati previše problema na kraju.
I na kraju zbog svega toga još postoji mogućnost da ćeš iskeširat pare za najjači Steam Machine, jer želiš pravo veliko PC iskustvo sa svim detaljima na "ultra", a dobit ćeš malo bolju grafiku od onoga što je dostupno na (barem) duplo jeftinijem PS4, jer developeri koji rade SteamOS kombatibilne PC igre moraju računati da većina ljudi nema Titan/i7 konfiguraciju, a njihova igra mora raditi na što širem krugu konfiguracija da bi zapravo nešto zaradili. Zato je dobro da su ovakve platforme zatvorene, da imaju određeni fiksni hardver itd. Ne znam stvarno kako će sve to uskladit. Kako će to prezentirat u smislu marketinga. Al da, volim što su tako "hrabri" s tim svime.