Fez
Nezz nabavio ga za pol dolara imao takva mala očekivanja a igra me potpuno uzela i s curom igrao 6 sati u komadu.Čak smo se skoro posvađali oko nekih dijelova tj zagonetki.

Fuck. Ne sjećam se kada sam zadnji put igrao neku igru toliko u komadu. Ako sam ikad igrao toliko dugo da se nisam maknuo s kompa. Riskiram hemeroide xd.
Od prijenosa između 2D u 3D perspektivu, sam dizajn, savršenost 8-bit retro stila, cijela štorija u kockama, veliki broj zagonetki i otkrića u igri od Zu abcede (koju sam ono zapisivao i slovo po slovo si prevodio), do gro zajebancije sa dekodiranjem određenih dijelova, do QR kodova koje fontelom čitaš na ekranu, mogućnost igranja sa 3D naočalama. Igra fakat rula apsolutno

Imam dosad nekih 25 žutih cube, 10 anti-cube ali ne želim još na kraj, vidio sam na netu da ima još dosta toga za otkrit kaj nisam još skužio tipa heart cubes. Koja je njihova svrha ?
Neke puzzle/zagonetke su zahtjevale manja podsjećanja na geometriju, matematiku i fiziku poput prisjećanja u koliko verzija se kocka može pravilno rastavit na manje kvadratiće tj. unfolding a cube. (11), a da ne pričam o pretvaranju iz binarnog u heksadecimalni sustav pa na kraju u ASCII. ova igra je ko povratak u srednju jbt.
Neki dijelovi su mučki teški, no sve u svemu igra je fun fun i ovo je bio zakon gaming vikend.