Upravo zavrsio sa prvim Crysisom. Nakon 10 godina igra jos uvjek izgleda lijepo, vidi se starost, sta je i normalno, al i vidi se da je nekad bila top. Fizika biljaka i svega ostalog, puno vegetacije, voda, teksture, sve to izgleda stvarno lijepo, a to ce te vidjet u nekim screenovima koje cu zalijepit na dnu ovog teksta.
Napucavanje je napravljeno odlicno i prava je steta sto su neprijatelji totalno glupi i beskorisni jer je je igra mogla biti cudo. Malo me razocarao broj oruzja u igri, al zato za svako oruzje imate hrpu dodataka koje mozete stavit ili uklonit po zelji sta je u ono vrijeme, a i danas jako velika stvar.
Gameplay i zabavu u svijetu Crysisa puno produbljuje odlicna ideja sa ovim odjelom koje ima 4 funkcije i stvaro moze bit jako zabavno ubijat glupe Korejance na razlicite nacine.
Prica i nije toliko losa, mozda je malo plitko napisano sve i likovi su jako losi (osim Psychoa i Propheta), al sama prica ima potencijala i u biti je jako zanimljivo to sve napravljeno, ono, kao da gledam neki Hollywoodsi blockbuster sa odlicno napravljenim efektima i jako mastovito dizajniranim neprijateljima. Bas me zanima kako ce se to odvijat u sljedecim naslovima.
Veliki problem u igri su bugovi koji su me izmucili, pogotovo u drugom djelu igre, a takoder i lose performanse kojima je vjerojatno razlog nedovljna podrska za danasnji hardware. Igra bi u najzahtjevnijim scenama drzala lock na 60, a onda bi u uistima pala na 40,50 bez ikakvog razloga bi tako stajalo koji minut i onda natrag na 60. Nadam se da ce sa sljedecim naslovima situacija bit puno bolja.
Igru igram preko Origin Accessa i tamo mi nude sva tri naslova osim Crysis Warhead, kojeg sam upravo kupio i skida se, pa nastavljam serijal.

Evo sta ludaci naprave sa igrom, svaka cast!!
http://youtu.be/rQLIr5vUuOs