Natjerao sam se da je počnem igrat jer se godinama nakupilo u serijalu, pa valja nekako doć do Originsa koji je jedini AC koji bih sa guštom igrao. Imam već 10-ak sati u igri ali me još nije uvukla u svoj svijet, vjerovatno i neće ali štaš mora se preć. Najjača snaga AC igara je uvijek bio setting ali mi američka revolucija nije pretjerano zanimljiva a kada tome dodamo već pomalo zastarjelu grafiku znači da kod mene neće previše bodova dobiti na tom dijelu. Što se tiče gameplaya on nikad nije bio nešto čime se igra ponosila jer je prejednostavan (otprilike pravljen za djecu do 7 godine), znači držiš jednu tipku i trčiš i penješ se na sve što je ispred tebe, isto tako u borbi pritišćeš 1-2 tipe i on sam atraktivno eliminše protivnike koji naravno uredno čekaju da prvo središ im kolegu pa će onda oni uletit jedan po jedan. A ono što me posebno nervira što uvijek obično ima samo jedan najbolji način (igra ti naravno nacrta koji je to) a ne da ti omogući širi dijapazon gameplay mogućnosti pa da i kreativnosti daš oduška.
Nekako se pritrpit i odradit glavnu priču i posvetit se zanimljivijim igrama. Ne razumijem odakle serijal vuče ovoliku popularnost, kako je ljudima zanimljivo svake godine igrat istu stvar samo na drugoj lokaciji, ali valjda ako je nekome zanimljivo igrat iste MP igre (khm CoD) svake godine onda je ovo čak manje čudno.