Ja sam imao sličan problem i pitanje u januaru, kada sam se odlučio da kupim svoju prvu konzolu, i bez obzira što su mi u veleprodaji radnje, u kojoj sam kupio PS4pro rekli da je PS4 i PS4pro ista stvar, ja sam ipak uzeo PS4pro (
išavši prvo logikom da je nešto što je novije i skuplje bolje, a i zbog specifikacija samog hardwera, GPU-a, kao i dodatnog 1GB RAM-a za pozadinske poslove i funkcije) i imao sam tada
SONY FULL HD TV, a tek posle nekoliko meseci, sad skoro, sam kupio
LG 4K HDR PRO TV (model 49UH610V), i ima razlike u oštrini, boji i samoj slici, grafici, odzivu - svakako, ali to nije neka prevelika razlika u odnosu na FULL HD (možda zato što je taj FULL HD stvarno odličan model i bio je jako skup kada sam ga kupio 2013. godine, negde oko 900e, a ovaj 4K me je izneo jeftinije, tačnije negde oko 650e), ali prvi je SONY model
KDL-49W755B, a drugi je LG, pa msm da i to ima veze, mnogo više opcija za podešavanje imam na SONY TV.
U svakom slučaju,
ja kao laik za konzole 
, svima koji kupuju prvu svoju konzolu ili koji prvi put uzimaju PS4, savetujem svakako
da je najbolje da uzmu PS4 pro, a i cena u Srbiji mu je neznatno veća od običnog PS4 slim modela, a da ne govorim o uvoznicima iz Mađarske na KP sajtu kod kojih je mnogo manja razlika u ceni između ta dva modela... U maloprodaji PS4pro sa dva DS4 VER2 kontrolera na akciji je
60000.00rsd, što mu dođe cirka 500e iliti 3700 kuna, dok je na KP cena niža ia za 100e!!!