HCL.HR

Chrome Notebook OS

• 45 Odgovora
  • 10435 Hitova
*

n00b

• 609
Chrome Notebook OS
« : 18. Prosinac, 2010., 17:39 »
http://www.youtube.com/watch?v=7SHbqakDm-w&feature=channel

Ima 6 videa, kratki su i jasni dosta...

Revolucija na pomolu?

*

Facaa

• 2773
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
Odg: Chrome Notebook OS
« Odgovori #1 : 18. Prosinac, 2010., 17:48 »
Nije ni izašlo a već je fejlalo imo.
Odustat će od njega jer nema nikakvog smisla. U stilu, da postoji i android. Pa, čemu onda ovaj kurac. i tako. Plus godinama ga već rade. Bez vizije i nekog jasnog cilja.  :wildboy:

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #2 : 18. Prosinac, 2010., 18:03 »
Rula lagano?  :wildboy:

« Odgovori #3 : 18. Prosinac, 2010., 18:09 »
Ne mogu se odlučit što mislim o ovome.

Cloud = super.
Al vidim neke potencijalne probleme, al mi se ne da pisati dugačke postove.
Facaa bi za dvije godine negdje ionako izvukao jednu moju rečenicu van konteksta. Pa nema smisla.  :hiha:

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #4 : 18. Prosinac, 2010., 18:12 »
Nevezano za prepucavanja, igre sa store-a su nevjerojatno zabavne... ovo https://chrome.google.com/webstore/detail/loamdenijebhollnjgehcfbnpeelfhlk  :ave:

*

n00b

• 609
« Odgovori #5 : 18. Prosinac, 2010., 18:19 »
Dobro ovo nije komercijalna verzija (iako se može kupiti? malo me to buni).

Al ono, ispada da gugl posjeduje internet. Mislim. Browser bi zamijenio standardni OS onda u nekoj budućnosti. Nema ništa 'van' browsera, nema desktopa itd.

« Odgovori #6 : 18. Prosinac, 2010., 18:22 »
Aono, i da i ne.
Možda u nekoj budućnosti sve uistinu bude cloud based (iako sumnjam u to nekako), ali onda browser neće izgledati kako sad izgleda.
Odnosno, imat ćeš ti i desktop i aplikacije i sve što i sad imaš na računalu, samo će se informacije o svemu pohranjivati na neki rendom server tko zna gdje umjesto tvog hard diska.

Al ono, to je sve teoretiziranje bez neke inteligentne podloge. Mislim da se ovakve stvari ne mogu s nekom sigurnošću predvidjeti.  :b_ae:

*

Facaa

• 2773
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
« Odgovori #7 : 18. Prosinac, 2010., 18:23 »
Al, po čemu je to različito od sada? Kupiš jeftini lap, instaliraš KROM i eto. IMAŠ KROM OS VAU VAUV VAUVAU

Uostalom, od 95 valjda se forsiraju ''glupi'' internet terminali. Pa ništa od toga. :wildboy:
Ne vidim ništa nopvoga. Ništa posebnoga. Baš veliko ništa.

Facaa bi za dvije godine negdje ionako izvukao jednu moju rečenicu van konteksta. Pa nema smisla.  :hiha:

Nije jedna rečenica nego ogromni zid teksta. Al ae :hiha2:

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #8 : 18. Prosinac, 2010., 18:26 »
Stavit ovo na mali netbook? Savršeno.

*

Facaa

• 2773
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
« Odgovori #9 : 18. Prosinac, 2010., 18:31 »
AL NEMREŠ AUTOCAD VRTIT ONDA!!111

Ne ozbiljno. Zaš neb stavio ubuntu il neki manji linux I KROM. Jer, ono. Dođe na isto, al sa više opcija.
Ili, ALTERNATIVNO, iPad il neki android tab. :/

*

n00b

• 609
« Odgovori #10 : 18. Prosinac, 2010., 18:39 »
Zato jer si žena koja ima fejsbuk i twiter i njoj je super kako u jednom ima sve - posao, život, ZABAVU!!1

Ma ono, ovo mi djeluje potencijalno kul. iPad mi se činio totalno beskorisnim al evo, ekipa ga kupuje, sretni su i znam ih dosta koji će ga uzet a još nisu.
PRIMJERICE

Normalno da ćeš reći štaće ti ajped, uzmi laptop ili neki dlanovnik al eto. Fuzija. Budućnost. Nešto.

Nije baš fejl, gugl ipak vlada svijetom.  :wildboy:

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #11 : 18. Prosinac, 2010., 18:40 »
Autocad remark nema veze ni sa čime.  :tired: :wildboy:

Stavio bih ovo zato što je od googla. I sviđa mi se.

Mislim hej, čemu onda uopće netbook, kakvog oni smisla imaju, zašto odmah ne uzeti iPad ili android tab?

*

Facaa

• 2773
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
« Odgovori #12 : 18. Prosinac, 2010., 18:42 »
Pa, zapravo da, o tome smo već pričali milijardu puta, netbook je govno i oko toga se 90% svijeta slaže valjda. iPad il neki drugi tab > netbook. Bez razmišljanja.

Iako, android nije zamišljen za tablete, pa fejla u tome manje više. Čeka se neka mega super ultimativna verzija Androida. Hm, imaju previše rendom OS-ova ovi iz gugla zapravo. :wildboy:

Citat:
ChromeOS has no purpose that isn’t better served by Android (perhaps with a few mods to support a non-touch display).
I was thinking, “is this too obvious to even state?”, but then I see people taking ChromeOS seriously, and Google is even shipping devices for some reason.
- Paul Buchheit

A ko je taj rendom lik? Autor Gmail-a, manje više jedinog uspješnog google proizvoda.  :wildboy:

Plus, Matthew Papakipos, manje više otac krom os-a je napustio gugl. Ne znam. Mrtvo je to. Ko i wawe i buzz ini projekti.

« Zadnja izmjena: 18. Prosinac, 2010., 18:44 Facaa »

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #13 : 18. Prosinac, 2010., 18:49 »
Pa, zapravo da, o tome smo već pričali milijardu puta, netbook je govno i oko toga se 90% svijeta slaže valjda. iPad il neki drugi tab > netbook. Bez razmišljanja.

Jebote krist ako ću se ja ikad s tobom složit oko ičega  :wildboy:

Svejedno, prodaju se konstantno i viđam ljude s time, znači izjava da se 90% svijeta slaže s time je blesavo, vjerojatno si mislio na 90% geek populacije, no dobro.

I ima mi smisla chrome OS, ako već imaš neki laptop i ne koristiš ga u biti nizašta osim za net, instaliraš si ovo i sretan si jer ti je ispunio svrhu. Tako ja na to gledam. Nije da ja osobno mislim njega stavit na nešto što koristim svaki dan za druge svrhe. I dobije dozu neke određenosti, ko i iPad recimo, prilagođen je onome čemu služi. Meni to rula.

*

Facaa

• 2773
  • Full of Stars
    • www.shuma.org
« Odgovori #14 : 18. Prosinac, 2010., 18:54 »
Ekipa kupuje zato što su jeftini. :wildboy:
To je jedinir azlog njihovog naglog buma.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9